handdator

Visa fullständig version : Tarot gimbal



chricke
2013-11-19, 21:51
Köpte mig en Tarot T-2d gimal på ebay här i veckan, och fick den igår! men nu har jag stött på massvis med problem..

När jag ska koppla in tilt/roll-kabel till mottagaren för att kunna styra kameran så går hela gimbalen bananas.. båda motorerna åker fram och tillbaka och jag kan inte göra något med knobsen på radion för att ställa in gimbalen i den position jag vill ha.
kopplar jag ur kabeln från styrkortet till min mottagare så blir den normal igen.
tips på vad jag gör fel där? allt är inställt rätt på radion så att den ska styra kanal 7/8 där jag vill.

sen en till grej, när jag ska koppla in styrkortet till datorn så dör den.. slår av motorer och börjar blinka blått (blåa blinket är tydligen rätt så det är ju bra).. men går inte att göra några inställningar eller något i software-programmet på datorn. har valt att motorer ska vara på, men det står bara "please connect gimbal" typ.

problem 3 är att gimbalen bara slår av sig själv så jag lär dra ur och koppla i batteriet igen. använder ett fulladdat 3s batteri, 1200mah..


någon som kan hjälpa mig med dessa problem? vad ska jag göra? kan inte installa ny firmware eftersom jag ibland, läs ofta, inte kommer åt styrkortet via datorn. :banghead::banghead::banghead:
blir galen snart! tacksam för tips.


/chricke

UndCon
2013-11-19, 22:45
Jag har inga problem alls med min - är du säker på att du kopplat rätt?
Inte glömt jordkabel tex?

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1988607&highlight=tarot+faq

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1917049

Försök inte att köra den utan att balansera först dvs se till att ha kameran monterad

chricke
2013-11-19, 22:52
jag har kollat youtubeklipp på hur man kopplade och då har det inte varit något med om att koppla in jord? då skulle man bara koppla in den röda från den 3-delade kabeln som följde med till en förläningskabel (röd mot signal) sen bara koppla förlängningen som vanligt i kanal7/8.. eller har jag helt fel då?

UndCon
2013-11-19, 22:52
kolla bilderna i FAQ (första länken)

chricke
2013-11-19, 22:58
jag ser, men måste jag tillverka någon egen kabel? förstår inte riktigt bilden..

UndCon
2013-11-19, 23:16
41928

41929

Så gjorde jag...

Stiffe
2013-11-19, 23:25
Jag köpte en likadan och den har funkat klockrent direkt ur lådan , har inte behövt röra nånting , har du installerat rätt drivrutin till usb ? den drivrutinen fanns i softwaren för Gui om jag inte minns fel , gällande styra Tilt så ska den kopplas lite olika med den medföljande kabeln dels den Röda dels Jord kolla på denna filmen
http://www.youtube.com/watch?v=aXS25SCdGMo den gick jag efter

chricke
2013-11-19, 23:40
41928

41929

Så gjorde jag...

fantastiskt! TACK, nu har jag iallafall fått den att sluta gå bananas. men det händer inget när jag vrider på mina knobs. antar att det lär vara något i radioinställningarna då..

UndCon
2013-11-20, 12:55
Kanske inte kopplat dina vridpottar till resp kanal ?

chricke
2013-11-20, 17:42
Kanske inte kopplat dina vridpottar till resp kanal ?

Jo allt sånt stämmer. Men det är ändå helt dött..

UndCon
2013-11-20, 21:21
servosladden på signalpinnarna -- inte på + eller -
(jord går separat)

verifiera med att koppla in ett vanligt servo på resp kanal

Stiffe
2013-11-20, 21:36
Jag köpte en likadan och den har funkat klockrent direkt ur lådan , har inte behövt röra nånting , har du installerat rätt drivrutin till usb ? den drivrutinen fanns i softwaren för Gui om jag inte minns fel , gällande styra Tilt så ska den kopplas lite olika med den medföljande kabeln dels den Röda dels Jord kolla på denna filmen http://www.youtube.com/watch?v=aXS25SCdGMo&feature=youtu.be den gick jag efter

Tillägga att jag inte fick Usb / Gui att funka i Win 8 men i Vista på en äldre laptop

UndCon
2013-11-20, 21:48
Win 8 drivers finns länkade i FAQ'n

chricke
2013-11-21, 14:27
Kopplade in servo idag och det funkade. Återkommer med bilder ikväll!

/c

chricke
2013-11-23, 20:35
nu är det kopplat exakt som på dina bilder UndCon, förutom att jag har dom på signalplatsen på kanal 7 och 8.
servot snurrar på båda kanalerna, men att tilta och rolla gimbalen funkar inte.. har även ändrat i softwareprogrammet till "stick position mode"

https://www.dropbox.com/s/5u9hxya60aty1tg/20131123_205335.jpg
https://www.dropbox.com/s/ka1ra5flo8wib3l/20131123_205306.jpg

chricke
2013-11-23, 21:31
NU jäklar funkar det! hade visst fel mottagare inställd i softwareprogrammet. Uppfattade det som att jag skulle köra på dsm2-3 receiver (pga att jag trodde jag hade bind på kanal 9), men valde jag "standard receiver så funkar det! :D

tack för hjälpen jag fått, nu kanske denna tråd hjälper någon annan!

UndCon
2013-11-26, 01:34
Kul att det löste sig - nu vill vi se lite filmer ;)