handdator

Visa fullständig version : Spektrum DX12



Lelle
2013-11-26, 19:31
Hej.
Är det någon som vet vem som reparerar JR i Sverige. Jag behöver ställa några frågor till någon som kan/vet.

SA3BGM
2013-11-26, 22:05
Om det gäller garantier så förstår jag frågan annars
så kan du ju fråga här.
Många är vi som både kan och vet mycket.
Själv har jag inte en aning om något som rör DX12 men
det mesta kan jag söka efter på nätet.
//Tony

Lelle
2013-11-27, 08:26
Hej Tony.

Nej det gäller inte garanti.
Här är problemet: Jag håller som bäst på att justera in klaffarna på Corsairen, men nu verkar det som om radion fått tuppjukk.
När jag slår på mottagaren (efter att sändaren blivit påslagen förstås) så går servona till mittläget för att sedan gå tillbaka till sitt ursprungsläge. Ställer jag brytaren (3-vägs) i mittläget och gör om samma sak så går servona till ändläget för att sedan gå tillbaka. Radion fungerar sedan som den ska. Det här är väldigt oroligt.
Det här är problemet i ett nötskal, det var därför jag ville ha kontakt med en reparatör.

neu
2013-11-27, 09:19
Spektrum och jr är inte samma grej (va bara på dx7 tider).
Kontakta horizon hobby i tyskland så hjälper dom dig.

Lelle
2013-11-27, 09:25
Tackar! :)

SA3BGM
2013-11-27, 09:31
Hej Lelle
Jag hittar inte ens manualen på DX12.
Hittar till 7,8,9,10,18.

Kanske servoreverseringen är olika på dom olika lägena på 3-vägs brytaren.

Har den fungerat annorlunda tidigare?

//Tony

Lelle
2013-11-27, 10:23
Har kollat allt och det står på 0. Har provat på 3 olika mottagare och alla gör samma trix.
Jo den har fungerat tidigare, men då har det inte varit några klaffar inkopplade på AUX-kanal.
Jag har en Powerbox SRS inkopplad och använder bara 1 kanal till alla 4 servona, och eftersom alla mottagare har samma trix för sig så måste det vara något galet med sändaren.
Jag har oxå kopplat en helt ny plats i sändaren, men samma fel uppstår.

Jag har manual och där står att den gör en check på alla kanaler och det kan vara där som det spökar.
Ska skicka ett mail till Horizon.

Lelle
2013-11-27, 14:22
Nu kan jag lägga den här tråden till handlingarna. Har hittat felet med hjälp av "Neu" som tipsade om Horizon i Tyskland.
Felet stavas: FAILSAFE!! Det var helt enkelt så att failsafe var felinställt och orsakade dom här konstigheterna. Nu var det lite komplicerat att ställa om den, eftersom det inte finns någon bindningsport på SRS´en.
Men, slutet gott, allting gott. Nu slipper jag köpa ny radio. :lollypop:

neu
2013-11-27, 16:07
hehe bra det löste sig! Tycker att spektrums system är failsafe är lite dumt. Mycket bättre med en knapp på mottagaren för att ställa failsafe istället för att behöver binda om modellen.

SA3BGM
2013-11-27, 16:16
Grattis till lösningen.
Ja du ser att det löste sig med en fråga här.:)
Hade alla andra fått lite mer tid så hade dom säkert löste det också.:)
Jag hade inte löst det. hihi
Ändra gärna rubriken till ""Spektrum DX12 problem löst "failsafe"""
eller liknande.
Ha en bra kväll. // Tony

Lelle
2013-11-27, 16:49
Tack gubbs för tipsen. Nu bygger vi vidare.
Ha en bra kväll! :icon_pidu: