handdator

Visa fullständig version : Vilken gopro gimbal till f450?



Sekra
2013-12-30, 22:05
Hej! Har precis skaffat min första "riktiga" quad, vilket är jättekul! En dji f450 med naza och gps mm.. Jag har ett sånt där förlängt landställ som jag ska skruva på. Det jag vill göra med den är att filma med gopro. Jag vet att f450 inte är avsedd för AP osv, har förstått att andra modeller passar bättre för filmning och fpv, men nu vill jag göra det bästa av vad jag har.

Det jag undrar är helt enkelt vilken gimbal som jag ska skaffa. Jag kan nog inte spendera mer än absolut Max 200$ (dollar). Den får gärna vara borstlös. Behöver inte vara någon märkesgrej, bara den fungerar som den ska. Jag är inte allergisk mot exempelvis hobbyking-prylar, alla förslag mottages tacksamt!

Tack på förhand

Sebbe


Skickas från min iPhone via Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

pezon_
2013-12-30, 23:14
Hej, jag hittade denna http://www.ebay.co.uk/itm/AGM-Gopro-2-3-CNC-Metal-Brushless-Camera-Gimbal-with-Motors-and-Controller-/171149596253?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item27d94f965d som såg snygg och intressant ut!

mvh
Fredrik

Stiffe
2013-12-30, 23:21
Kan bara rekommendera Tarot T 2d som, verkligen bara är out of the box utan krångliga inställningar iaf för mig http://www.ebay.co.uk/itm/TAROT-T-2D-2-Axis-Brushless-Gimbal-Rack-Gyro-TL68A00-For-Gopro-Hero-3-FPV-/271353948418?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3f2df4a902

UndCon
2013-12-31, 00:24
jag har en Tarot 2d och den funkar också direkt från låddan - men många rapporterar problem med sina...

Stiffe
2013-12-31, 01:14
jag har en Tarot 2d och den funkar också direkt från låddan - men många rapporterar problem med sina...

Då har man haft tur :) för en gångs skull , vilken typ av problem ?

Sekra
2013-12-31, 02:21
Så, Jag som redan har en Naza, kan inte jag plugga in gimbalen till den och använda nazans gyro? eller har jag fått det om bakfoten? Om detta är möjligt, borde jag väl kunna kontrollera roll och pitch på gimbalen också, via nazan alltså? vilken variant ska jag skaffa då? känns inte som jag isåfall behöver ett externt styrkort. eller vad säger ni?

sebbe

Sekra
2013-12-31, 02:31
blir detta bra?... :)
http://www.aliexpress.com/item/Tarot-T-2D-Brushless-Gimbal-Gopro-3-Aerial-Photography-Brushless-Camera-Gimbal-TL68A08/1033866490.html

PinDuke
2013-12-31, 07:58
blir detta bra?... :)
http://www.aliexpress.com/item/Tarot-T-2D-Brushless-Gimbal-Gopro-3-Aerial-Photography-Brushless-Camera-Gimbal-TL68A08/1033866490.html

Bara om du redan har ett styrkort. Nazan kan inte ersätta styrkortet däremot kan du köpa ovan variant om du tex tänker använda ett Martinez eller Alexmoskort.
Denna är komplett och till bra pris:
http://www.banggood.com/Tarot-Gopro-2-Axis-Brushless-Camera-Gimbal-With-Gyro-TL68A00-p-82497.html?currency=USD

Enklaste sättet att styra pitch är att koppla gimbalet direkt till RC-mottagaren om du har en ledig kanal.

pezon_
2013-12-31, 08:23
Hej Sebbe

vilken Naza har du? Naza M Lite som jag har behöver inget styrkort, du kopplar roll på F2 och pitch på F1. Se manualens sida 8.

simonarvestrand
2013-12-31, 09:14
Hej Sebbe

vilken Naza har du? Naza M Lite som jag har behöver inget styrkort, du kopplar roll på F2 och pitch på F1. Se manualens sida 8.

Han skriver "får gärna vara borstlös" om den blir det så går den inte koppla till naza

Skickats med min Texas TI99 4A

Hampus Degramo
2013-12-31, 09:59
Som andra har sagt. Tarot t-2d.
Här har du för en dryg tusenlapp med styrkort mm. http://www.ebay.com/itm/Tarot-Brushless-Gimbal-T-2D-for-GoPro-Hero3-Mount-DJI-Phantom-TL68A00-FPV-Camera-/281217085442?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item4179d83002 Bara att hänga på.

Sekra
2013-12-31, 14:02
Som andra har sagt. Tarot t-2d.
Här har du för en dryg tusenlapp med styrkort mm. http://www.ebay.com/itm/Tarot-Brushless-Gimbal-T-2D-for-GoPro-Hero3-Mount-DJI-Phantom-TL68A00-FPV-Camera-/281217085442?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item4179d83002 Bara att hänga på.

Alright perfekt!
Men hur gör jag då om jag vill kontrollera roll/pitch från min sändare? Går det? Eller kommer den alltid vara riktad åt samma håll?


Skickas från min iPhone via Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

simonarvestrand
2013-12-31, 14:05
roll och pitch brukar man kunna koppla direkt från rcmottagare till styrkortet

Timtimtim
2013-12-31, 14:07
Hur fungerar denna tarot på en disco? någon som använder?

pezon_
2013-12-31, 14:14
Han skriver "får gärna vara borstlös" om den blir det så går den inte koppla till naza

Skickats med min Texas TI99 4A

Hej Simon.
tack för den infon! Så det är bara Servon som Nazan kan kontrollera, trist, får avbeställa min gimbal och byta till en med styrkort. Beställde en sådan här http://www.ebay.co.uk/itm/Brushless-Camera-Mount-Gimbal-w-2-Motors-for-Gopro-Hero-1-2-3-DJI-Phantom-FPV-/291020307293?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&var=&hash=item43c2297b5d och den har ju servokablar ut från motorerna...

Du verkar insatt, så får man passa på att fråga om hur man styr inspelning via t.ex. Taroten?
dom skriver själva: "1, support GOPRO Hero3 video auxiliary output", (http://www.tarot-rc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=65_96&products_id=1029) lägger man det på en kanal på mottagaren och kabel till kortet?eller har det inget med styrning att göra och bara för att få ut videosignalen till fpv?

mvh
Fredrik

simonarvestrand
2013-12-31, 14:33
Det bästa du kan göra är att glömma nazans kamerastabbe och köra med ett alexmoskort och blgimbal det kommer bli mycket bättre.

Har inte kikat på tarots styrkort så jag har ingen aning om funktionerna i det, finns säkert någon annan som kan berätta för det lät lite intressant.

UndCon
2013-12-31, 15:02
helgen räddad - bara att börja läsa :)


http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1917049

292 sidor fn...

Sekra
2013-12-31, 15:51
Hörni, vet ni vart jag kan hitta bra grundinställningar till dji naza lite på en f450 med en dx7s radio? Vore jätteskönt att få några bra grundinställningar.


Skickas från min iPhone via Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

Stiffe
2013-12-31, 22:58
Hej Simon.
tack för den infon! Så det är bara Servon som Nazan kan kontrollera, trist, får avbeställa min gimbal och byta till en med styrkort. Beställde en sådan här http://www.ebay.co.uk/itm/Brushless-Camera-Mount-Gimbal-w-2-Motors-for-Gopro-Hero-1-2-3-DJI-Phantom-FPV-/291020307293?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&var=&hash=item43c2297b5d och den har ju servokablar ut från motorerna...

Du verkar insatt, så får man passa på att fråga om hur man styr inspelning via t.ex. Taroten?
dom skriver själva: "1, support GOPRO Hero3 video auxiliary output", (http://www.tarot-rc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=65_96&products_id=1029) lägger man det på en kanal på mottagaren och kabel till kortet?eller har det inget med styrning att göra och bara för att få ut videosignalen till fpv?

mvh
Fredrik

Japp som du skriver , du kan inte starta Gopron utan bara få video out för tex fpv och Ja du måste ha ett styrkort Tarots eget funkar bra , man kan styra både roll och pitch från sändaren om man önskar , pitch är användbart roll vet jag inte vad man skulle vilja ha det till - gimbalen justerar ju horisontlinjen själv

Hampus Degramo
2014-01-01, 01:35
Den jag länkade till är inkl controllerkort.
Så det är så gott som plugnplay.
Sen som sagt roll och pitch kan du styra från sändaren.

PinDuke
2014-01-01, 14:22
I slutet av manualen.
Default är också en bra början.


Hörni, vet ni vart jag kan hitta bra grundinställningar till dji naza lite på en f450 med en dx7s radio? Vore jätteskönt att få några bra grundinställningar.


Skickas från min iPhone via Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

Timtimtim
2014-01-03, 23:04
Vad tror ni om denna? http://www.uuustore.com/brushless-camera-gimbal-wmotors-controller-rtf-for-gopro3-not-need-to-debug-p-310.html

UndCon
2014-01-04, 14:27
Vad tror ni om denna? http://www.uuustore.com/brushless-camera-gimbal-wmotors-controller-rtf-for-gopro3-not-need-to-debug-p-310.html

Om man jämför Tarot2D med denna så är den direkta skillnaden att Tarot inte hänger i gummikuddarna - den trycker ihop dem och även om de går sönder riskerar du inte att tappa kameran.

Timtimtim
2014-01-04, 17:17
Om man jämför Tarot2D med denna så är den direkta skillnaden att Tarot inte hänger i gummikuddarna - den trycker ihop dem och även om de går sönder riskerar du inte att tappa kameran.

Okej men tillbaka till tarot so det lutar åt, vet du om det går att montera den i fronten som på TBS disco?

Stiffe
2014-01-04, 17:27
Okej men tillbaka till tarot so det lutar åt, vet du om det går att montera den i fronten som på TBS disco?

Är ju ingen nosgimbal men jag såg på nätet någon som använde den på en disco och satt en aluvinkel typ den bygger ju då upp en bit och var kanske inte lika snyggt som på disco pro men funkar säkert

UndCon
2014-01-04, 18:22
man kan bygga om Tarot för nosmontering. eller skaffar man elektronik + motorer och skriver ut en ;)

Timtimtim
2014-01-04, 19:05
Då behövs alltså en aluvinkel?

Kenneth E
2014-01-04, 19:05
Då får man använda sig av tjockt papper!...!

UndCon
2014-01-04, 21:16
Kolla in Peters...

http://www.youtube.com/user/petleh82

Steflo112
2014-01-04, 23:27
Då behövs alltså en aluvinkel?
Hej Timtimtim
Jag löste mitt gimbalproblem med exakt det. En aluminiumvinkel. Nu har jag en QAV500 och inte en disco men det borde gå med samma lösning. Köpte ett martinezkort och två gimbalmotorer på hobbyking. Det blev ca 65 dollars och en aluminiumprofil från Hornbach för 12 kronor. Budgetlösning som fungerar hur bra som helst. Kan skicka bilder om du vill.
//Stefan

Timtimtim
2014-01-04, 23:28
Tar gärna emot bilder!