handdator

Visa fullständig version : Behöver hjälp med APM 2.5!



Skydive
2014-01-23, 19:26
Hallå!

Är helt ny på på multirotor och har några (troligtvis alldeles för många) frågor om hur jag ska få igång APMen.

(Jag har kört hela wizarden)
Mitt problem är att när jag armerar maskinen så drar motorerna inte igång förens vid 50% throttle och då går (några) igång på maxhastighet. Drar jag upp till max är det fortfarande bara tre motorer som går men kan få den att gå igån genom att styra max höger upp (eller att luta maskinen i olika lägen)

Tänkte att jag kanske måste göra en ESC-kalibrering och följde denna guide:

http://www.youtube.com/watch?v=gYoknRObfOg

Då upptäckte jag att jag inte har samma ljudsignaler som han har. Jag hör uppstartsljudet men den piper inte för antalet celler.

Är det en ESC-kalibrering jag behöver göra?
Varför får jag inte rätt ljud?

Måttligt road vid det här laget, men det är lite det som är det roliga också :-)

Ps. Skriv gärna så att ett mindre begåvat barn förstår, känner mig som det nämligen

Skydive
2014-01-23, 19:45
Nu svarar jag på min egna fråga delvis...

Jag hade vist inte de ljudsignalerna som han hade men jag lyckades kalibrera mina ESCar! Nu svarar den fint när jag sakta ökar throttle.
Dock så när jag följt anvisningen och avslutat med att dra ur batteriet med throttle ned så lyckas jag ändå inte armera den efter jag satt i batteriet gången efter.

What is wrong?

magnusvr
2014-01-24, 12:31
Låter inte som att du fått rätt på ESC-kalibreringen ändå. Uppfattar jag dig rätt att dina ESC:er inte sparar kalibreringen?
Vad är det för ESC:er?

Du kan istället kalibrera dem ett och ett direkt från din mottagare om du vill.
Prova också att trimma ner throtteln något hack och se om den armar/disarmar lättare då.

ulwur
2014-01-27, 00:35
Har du en sändarswitch kopplad till flightmode? Min "armerar" bara i stabilize-mode. Glömde detta en gång och fick klia mig mycket i huvudet innan jag kom på det.

pille
2014-01-27, 12:48
Från och med ver 3.0.1 och i nuvarande version 3.1 (alt 3.1rc2) så kan man armera i loiter, auto samt andra lägen där man flyger på GPS (kräver dock att GPS har 3D-fix samt att kompassen bedöms som ok)