handdator

Visa fullständig version : Setup till Formosa



Pumpe
2014-02-03, 19:40
Hej, jag fick en Formosa häromdagen.
Vad kan vara lämplig motor/propeller acc till en sån.
Lämpliga servon?

mvh

numnutchris
2014-02-03, 20:04
Är det GWS gamla Formosa du menar; 1:an eller 3D/2:an?
Har flugit 1:an med nån 60-70g motor på kV15-1600 och 8x4DD med 3S1300 och har en kvar med en ~40g+ kV drygt 700 med 9x4.7SF som fungerar med 3S460 fast det får inte blåsa många sekundmeter då. HXT900 servon fungerar utmärkt runtom.

Pumpe
2014-02-03, 20:08
Hur ser man skillnad? Sitter en 3D version dekal på den så den borde det vara.

numnutchris
2014-02-03, 20:31
googla så hittar du bilder, första hade mindre roderytor.

McRegor
2014-02-03, 20:49
I alla fall 1:an var ju byggd i frigolit så den var ju inte över sig tålig. Vill minnas att motorkåpan var väldigt skör och landställsinfästningen var inte så lyckad. Kör man utan landställ så rekommenderas folding-propp. Sök på GWS Formosa på "grannforumet" Svenskt Modellflyg - men sök i "allt" för vi talar om trådar som är ca: 10 år gamla.
3D-Formosa är inte alls som den "vanliga" utan en typ depron-kärra - http://www.gws.com.tw/english/product/airfly/3dformosa.htm
Formosa "I" - http://www.gws.com.tw/english/product/airfly/f3a.htm
Formosa II - http://www.gws.com.tw/english/product/airfly/formosa2.htm
Roger

jocke1963
2014-02-03, 21:04
1:an ligger på 90cm spännvidd, 2:an 110cm.

Edit, Roger hann före, jag började skriva men blev tvungen att lägga barn.. :)

En kompis har nyligen byggt ihop en 2:a, den är i "vanlig" friggo.

McRegor
2014-02-03, 21:15
Edit, Roger hann före, jag började skriva men blev tvungen att lägga barn.. :)

Din tid kommer också när du slipper "natta" dina barn...:) Hoppas det gick bra - själv vill jag minnas att man blev minst lika trött som ungarna när man skulle läsa för dom. Så en liten slummer kunde det nog bli ibland...:)
Roger

Pumpe
2014-02-04, 17:25
Ska mäta för att vara säker men motorkåpan ser ut som 1an, kabinhuven är i friggo den också.

Den måste flygas innan den krashas

jocke1963
2014-02-04, 21:25
....själv vill jag minnas att man blev minst lika trött som ungarna när man skulle läsa för dom. Så en liten slummer kunde det nog bli ibland...:)
Roger

Jodå, en liten slummer när man läst sagan o nattat brukar vara en skön vilostund. :D

jocke1963
2014-02-04, 21:48
Mitt absolut första rcplan var en Formosa 1-kopia, en "Supersonic F3A", som kom med sällsynt trött borstad motor, nimh-ack och billig 35Mhz-skräpradio med väldigt mkt störningar inbyggt. ;) En sånhär, men min vill jag minnas att jag köpte från R2Hobbies.com. (Finns ej kvar i deras sortiment nu iaf)
Såhär ser den ut:
http://www.radiostyrda-modeller.se/default.asp?mod=product&cat_id=321,14&product_id=129

Gick åt mycket lim i början, då jag aldrig flugit innan, eller kört i simulator.
Men den lever faktiskt ännu. Nåt hekto tyngre av alla lagningar, men flyger faktiskt fortf fint.
Den fick ganska snart en modernare borstlös setup och jag hittade en billig Futaba 2.4 Ghz för att slippa störningarna.
Först bidde det en "vanlig ringklockemotor" med tillhörande esc från dåvarande Hobbycity, numera Hobbyking.
Numera sitter det nån 60-70g motor i, 1200kv om jag inte minns fel. Länge sen jag flög den inser jag nu...

http://www.rcflyg.se/forum/attachment.php?attachmentid=10729&d=1212668418

Pumpe
2014-02-05, 19:54
http://www.giantshark.co.uk/product/170443/e-power-gf2215-1200kv-59g-brushless-motor
http://www.giantshark.co.uk/product/168884/cf2215-1200kv-25a-brushless-outrunner-motor-

Kan någon av dessa vara nått?

jocke1963
2014-02-05, 23:34
Kolla recensionerna, den första du länkar till verkar ha problem med bakre lagret.
Den andra verkar bättre.

Pumpe
2014-04-24, 12:51
Det satt tydligen inte orginal borstad motor i den. Utan en växlad borstlös E-flite Park 370 http://www.e-fliterc.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFLM1000
Måste leta propeller. Står ingen spec på fartreglaget, sitter en såndär liten röd BEC kontakt på den. Kanske var i minsta laget, motorn är specad för 8A kontinuerligt men dessa kontakter tål väl bara 6A eller nått sånt.