handdator

Visa fullständig version : Discovery pro



Xyrez
2014-03-04, 21:05
Hej,
Jag är en nybliven RC ägare :)
Har Precis fått hem en Discovery pro från TBS och precis monterat ihopp den.
Allt verkar fungera som det ska förutom att jag inte lyckas koppla ihopp kontrollen och sändaren.

Har säkert gått igenom manualen 1000ggr idag och lyckas ändå inte riktigt.

kontrollen är en T8FG och sändaren är en ezuhf.

Jag förstår hur den vill att det är man ska göra för att para ihopp dom men det fungerar inte så det är inte det.

Man ska kunna hålla in en knapp när man startar kontrollen och sen inom 10 sekunder klicka på bind knappen på mottagaren.
Alternativt koppla in den till datorn söka upp den och klicka bind i programvaran.

Det som händer när jag gör detta är att den blinkar 6 ggr vilket indikerar på att bindingen misslyckats.
Gör jag det via datan får jag bara upp "Failed to Connect with EzUHF"

Någon som skulle kunna hjälpa mig? Skulle till och med kunna tänka mig betala en liten slant för att få hjälp.

Som sagt detta är min första helikopter så Yes jag är nybörjare och kan säkert bil dumförklarad :sarcastic:

Thelonnquist
2014-03-04, 21:16
sportquad för 20 lax som första?
lägg den på hyllan några månader och bygg tex en sådan: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__45468__Turnigy_SK450_Quad_Copter_Powered_By_Mult istar_Quadcopter_5X_Package_Mode_1_Ready_to_Fly_.h tml

Så slipper du gråta blod när du krachar och lär dig rc!

DrHanke
2014-03-04, 21:28
Nu var det ju inte det han frågad om...

Låter som du inte har kopplat ihop EzUHF tx med radion via PPM kabeln? Jag hittade en bra video på hur du går till väga, den visar även lite tips inför installationen i TBS Discoveryn.

Har du mera frågar är det bara å ställa dem vi brukar försöka hjälpa till :) Det finns inga korkade eller dumma frågor, det är bättre att fråga innan det sker än efter...


https://www.youtube.com/watch?v=vvaiFbUDOIs

Xyrez
2014-03-04, 21:36
Den videon har jag redan tittat på och det verkar tyvär inte fungera ändå :(
det är då jag får upp "Failed to Connect with EzUHF"

DrHanke
2014-03-04, 21:41
Är du helt säker på att kopplingen mellan din Futaba och EzUHF är okej ? Mottagaren brukar nämligen inte binda om sändaren inte får signal från radion. Alternativ 2 är att din sändare och mottagare har olika mjukvaror i sig då funkar det inte heller att binda dem.

simonarvestrand
2014-03-04, 21:43
har du senaste version på ez sändare och mottagare ?
hade nått strul med nån fyrkanalare men efter uppdatering så gick det fint

Xyrez
2014-03-04, 21:45
Jag tror att problemet ligger någonstans med mottagaren som sitter på discon.
Kanske att kablarna är fel eller nått. Pga att när jag kopplar den direkt in till Pc´n och det står att pcn inte kan connecta med EzUHF.

Följde videon och kollade så dom hade samma mjukvara så det ska dom ha.

simonarvestrand
2014-03-04, 21:47
jag brukar binda mina mottagare inkopplade till datorn utan något annat inkopplat .
mycket tveksam till att inkopplade kablar skulle störa bindningen

Xyrez
2014-03-04, 21:48
Precis samma fel som den här killen har.


https://www.youtube.com/watch?v=QHVE6zZ9WnI

DrHanke
2014-03-04, 22:11
Vad är radion inställd på att mata ut i kanal antal ? Den ska väl vara ställd till 8ch för att det ska funka? Tänkte så den inte matar ut 14 eller nått sånt för då stämmer det inte och den kommer inte att binda.

Xyrez
2014-03-04, 22:33
Radion är ställd på 8 kanaler.
Provade precis byta dator ifall det var nått knas med USB porten på datan lr nått efter som datorn bara halft hittar den direkt inkopplade EzUHF´n men det funka inte på den heller.

DrHanke
2014-03-04, 23:24
Prova en sak, håll in bind knappen på sändaren ett par sek efter att den startat upp. Normalt ska man ju släppa den etfer tre pip och led tänds men prova hålla den 2-3sek längre.

Om inte ovan fungerar prova att ta av antennerna på mottagaren och lägg dem 2-3m bort och prova binda dem.

Tredje saken jag kommer på är att kolla så både tx och rx har samma frekvensband valt. Kolla igenom att inställningarna för frekvensband, kanaler mm är samma i både tx och rx.

Xyrez
2014-03-05, 09:48
Jag får tyvärr inget utav det att fungera :/ börjar komma fram till att de måste vara fel på den eller nått.
jag fick en R6208SB med till kontrollen och den har jag inga problem med.

Zallisen
2014-03-05, 09:49
Inte för att jag har nån koll på detta radiosystem eller vet om det är nåt gemensamt för alla radiosystem men... Med min hade jag problem som orsakades av att jag hade mottagaren och radion för nära varandra när jag försökte binda, upptäckte senare att det stod att man måste ha dem minst 50CM ifrån varandra när man binder. Bara det inte är något så simpelt? men kan ju alltid hoppas.

Xyrez
2014-03-05, 10:12
Alla tips man kan få är bra så det tackar vi för :)
Jag har den typ 2dm ifrån när jag försöker binda. så det är nog inte det heller :/
Jag har hållt på lite med datorer och är ganska teknisk utav mig så brukar vara rätt duktig på att felsöka.
det skummaste är att datan med direkt connection inte kan hitta den ordentligt och det är innan man försöker para ihopp den och kontrollen.
Så min slutsats är att de måste vara fel på EzUHF´n satt över 10h igår och på olika sätt försökte få den att fungera utan minsta resultat.

simonarvestrand
2014-03-05, 10:50
Alla tips man kan få är bra så det tackar vi för :)
Jag har den typ 2dm ifrån när jag försöker binda. så det är nog inte det heller :/
Jag har hållt på lite med datorer och är ganska teknisk utav mig så brukar vara rätt duktig på att felsöka.
det skummaste är att datan med direkt connection inte kan hitta den ordentligt och det är innan man försöker para ihopp den och kontrollen.
Så min slutsats är att de måste vara fel på EzUHF´n satt över 10h igår och på olika sätt försökte få den att fungera utan minsta resultat.

Vart i landet bor du?

Skickats med min Texas TI99 4A

Xyrez
2014-03-05, 10:57
Jag bor i Helsingborg :)

Xyrez
2014-03-05, 11:04
Haha DrHanke insåg precis att det är din guide jag har följt :D

DrHanke
2014-03-05, 12:42
Hur är det med trainer porten i futaba är den aktiv per default eller måste den aktiveras?

Kan du inta en bild eller film på hur du gör så vi kanske kan se vad som händer?

Zallisen
2014-03-05, 12:46
Alla tips man kan få är bra så det tackar vi för :)
Jag har den typ 2dm ifrån när jag försöker binda. så det är nog inte det heller :/

Nu får du nog läsa om vad jag skrev. :) Du ska ha den minst 50cm ifrån varnadra alltså INTE nära varandra. Sätt radion eller mottagaren i andra ändan av rummet å testa.

simonarvestrand
2014-03-05, 20:10
futaban har alltid trainerporten aktiverad

DrHanke
2014-03-05, 21:31
Några framsteg under dagen ? Eller har det gått åt pipsvängen ?

Xyrez
2014-03-07, 03:28
Hej,
Sorry för lite sent svar.
Har tagit på mig att jobba massa extra så har inte hunnit allt för mycket.
Här kommer en liten uppdatering på hur allt har gått.

Min tanke var lite att eftersom att det är min första quad jag bygger så ville jag se att allt fungera på den och se att den flyger.
Så jag kopplade på mottagaren jag fick med futaban och såg försökte få igång s.sub pga försöka få ner vikten några gram extra :)
Gick sådär och slutade med att jag kopplade in det manuellt istället till alla kanaler och det var inga problem alls.
Så nu vet jag ju i alla fall att rent logiskt sätt nu så borde jag kunna bara plocka bort mottagaren och sätta dit Ezuhf´n rakt av och sen synka den så borde det fungera pga att kablarna är rätt ifall det är det som bråkar.(Men har inte hunnit testa ännu)
Har ställt in kontrollen så alla switchar går till rätt grejjer.
Så det är 4 saker som fortfarande behövs fixas som jag inte riktigt fått rätt på ännu.
Första saken är ju det med Ezuhfn. Men det får jag ju testa och byta rakt av nu och se vad som händer.
Andra problemet är lite med Gimbalen. Det är bara Pitch som fungerar och inte Rollen fast det ser inkopplat ut som det ska.
Tredje problemet var lite granna med Mottagningen för videon.
Köpte en Groundstation med Yagi antenn sammtidigt. och flyger jag iväg en 50-75 meter och kanske 20 meter upp så har jag tappat bilden nästan helt.
Antar att jag får prova mig fram lite med antennerna och sånt. Men som sagt har inte hunnit testa allt för mycket.
Sista grejjen är lite med Gpsen. Efter jag synkat den vill den blinka en grön och sen 3 röda vilket innebär nästan ingen gps signal. Men har inte forskat så mycket över det heller så det var ett mindre bekymmer :)

Så ser läget ut för tillfället :)
Kan ju tillägga att första flygturen var ju sjukt nervös hehe. Men sjukt roligt :)

Thelonnquist
2014-03-07, 07:19
problemet med bilden att du både flyger och kör videolänk på 2.4, det går ju inte så bra ;)

neu
2014-03-07, 12:07
Akta dig för att flyga utan bra gps lock. Du vill verkligen inte att din Disco pro ska göra en flyaway (sök på dji naza flyaway).

remsan
2014-03-07, 12:49
problemet med bilden att du både flyger och kör videolänk på 2.4, det går ju inte så bra ;)

Om han kör mottagaren med uhf adapter så kan han köra 2.4 utan problem.

simonarvestrand
2014-03-07, 17:37
man måste hålla inne mittenknappen på t8fg när man startar radion för att 2,4 skall vara avstängt, det räcker att starta en 2,4 sändare för att riskera stora störningar på 2,4 video

Xyrez
2014-03-07, 18:44
Lite uppdatering :)

Har provat lite olika med EzUHFn.
Det går inte Binda den varken manuellt eller med hjälp av datorn.
Vad jag har lyckats att få fram så ska du mer eller mindre faktist kunna binda den med hjälp av datorn utan att någonting är inkopplat förutom datorn som ger den ström.
Problemet blir ju att datorn hittar den inte heller som ni kan se i youtube videon jag postade.
Jag kan få fram vad det är för firmware men thats it.
Går inte uppdatera firmware, går inte göra nått med den där även fast jag har instalerat drivrutinerna.

simonarvestrand
2014-03-07, 19:17
du vet om att du inte startar den på samma sätt för att uppdatera fw?

Copterdude
2014-03-07, 19:21
Jag har haft endel problem på mina Win8.1 burkar med Immersion mjukvaran/drivrutinerna. Fick köra det på en Win7 maskin där funka det. Sen starta inte ens senaste programversionen för mig, fick köra den näst nyaste.
Säkert inte ditt problem men tänkte kan vara bra att nämna.

Xyrez
2014-03-07, 19:39
Mjo har förstått att windows8 är ganska dåligt vad det gäller typ.. allt! hehe :)

Jag kör windows7 så det är nog inte det problemet heller.
Jag har kontaktat TBS supporten om problemet så jag hoppas på att dom kan byta ut den eller att dom kanske har någon lösning på det. Men jag brukar ha sån sjuk otur så det är förmodligen fabrikationsfel på den hehe..

Xyrez
2014-03-10, 12:17
Då kommer lösningen till alla problem jag har haft nu äntligen. :)
EzUHF´n är Kass så den är bara skicka tillbaka.
Gimbal problemet var tyvärr så att ena motorn var kass också.
Provade efter många timmars testande och trixande att byta plats på motorerna och då funkar roll men inte pitch :(
Video signalen är svårt att säga men det är förmodligen så som nämnt tidigare att det går båda på 2,4ghz så jag får vänta på en ny EzUHF och prova lite igen.
GPS problemet flyttade jag bara på GPSén och så funkade även den.

Så har ju haft ganska otur att fått 2 saker som har varit trasiga :(

Så vill tacka alla så mycket som hjälpt mig :)

DrHanke
2014-03-10, 20:23
Såg att sassen svarade på din video. Trist, verkar som du fått ett riktigt måndags exemplar... :(

Xyrez
2014-03-14, 13:07
Ny Uppdatering på allt :)

Good news. jag lyckades få min EzUHF att fungera ÄNTLIGEN! hehe..

Jag tänkte att innan jag skickar tillbaka den så mailar jag till folket på TBS.
Fick lite olika ideér som jag kunde prova på.
Testade även dom och det funkade inte.
Så skrev han att "använd senaste mjukvaran av immersion tools, ibland kan det vara någon uppdatering som behövs"

Så jag gick in och kollade vilken jag använde, visade sig att det var den senaste.
Men så såg jag att det fanns även en beta version.
Tankade hem beta versionen och provade igen... med tyvärr samma resultat..eller i alla fall nästan!.
Det kom fortfarande fram error meddelandet att den inte kan hitta sändaren MEN! den blinkade till lite på en kanal innan jag fick felmeddelandet.
Så tänkte jag att.. även om dom har samma firmware kan jag prova ifall betan klarar av att flasha om den eftersom att den "typ" hittade sändaren.
efter ett litet tag och med lite tur så lyckades den faktist flasha om ezuhfn.
men efter det så hittade den inte riktigt enheten endå.
Lyckades klura ut att med en viss version av firmware måste du ha en viss version av Immersion Tools för att få det att fungera.
Lite skumt men ja :) Nu fingerar den i alla fall Yaaay :D

Gimbal motorn där emot är totalt död. inte ett liv nån stans alls.
Så TBS skickar mig en ny :)

Så nu har jag bara 1 problem kvar som jag än sålänge inte blir riktigt klok på.
Video länken ska ju vara upp mot kanske 10km.
Jag får störningar redan på 10 meter och efter 50 meter är bilden mer lr mindre helt borta.

Det jag har provat är följande:

Byta mellan 2 olika antenner (har en tbs ground station med medföljande antenn+ yagi antenn)
Har provat byta like olika kanaler på videon. 1,6,7 och 8. inte särskilt stor skillnad i resultatet.
provade byta frekvens från 433 till 436-438mhz och det blev väll typ 5 meters skillnad bättre.


jag har lite svårt och hitta vad jag ska leta efter och söka på vad jag kan ändra/testa för att få det att fungera.
Så om ni har lite tips och ideér till mig vore det tacksamt :)

Kvaddcopter
2014-03-14, 17:05
Så nu har jag bara 1 problem kvar som jag än sålänge inte blir riktigt klok på.
Video länken ska ju vara upp mot kanske 10km.
Jag får störningar redan på 10 meter och efter 50 meter är bilden mer lr mindre helt borta.


Vad har du för videosändare och antenn på sändaren? 50 meter måste vara fel kanal eller någon defekt i hårdvaran nästan.

Luft
2014-03-14, 22:12
Har du Fatshark Attitude?
Kör du kabel mellan GS och brillor?
Har du provat att bara titta på GS monitorn utan att ha brillor inkopplade?

Jag har kört en liknande uppsättning på 1.3 och hade en kabel mellan mottagare och glasögon. Det gick nästan exakt 50 meter sen dog bilden med brus. Jag provade att ta bort kabel och i stället köra 5.8 mellan mottagare och brillor. Då funkade det jättefint med bra bild.

simonarvestrand
2014-03-15, 11:32
har du nått filter på 1,3 mottagaren?

testa att flytta bort 1,3 mottagaren så långt ifrån dig som möjligt ,

Xyrez
2014-03-15, 15:41
Detta är kittet jag köppte:
*TBS DISCOVERY PRO top & bottom plates
*Gimbal with motors and IMU
*Integrated SimpleBGC Controller
*TBS CORE & Camera Switcher integrated
*4x Flamewheel F450 Arms (black)
*DJI Naza LITE Flight Control + GPS
*4x 900kV Motors
*4x TBS BULLETPROOF 30A ESC
*4x 9x5 Graupner E-Props
*Short Servo Extensions
*TBS-branded Velcro Straps
*Futaba T8FG 8ch remote control
*EzUHF Tx, 8ch Diversity Rx, all antenna upgrades
*4S 3.3Ah TBS LiPo
*Charger B6AC 80W
*TBS 59 FPV Camera
*Fatshark Dominator Video Glasses
*Lawmate Stock transmitter and receiver
*Required RCA female to female converter
*TBS Groundstation LiPo 3S 5Ah
*Battery connector and 2.5qmm silicon wire

Sen uppgraderade jag med :

11dbi Yagi
Tuned VRx
Tuned VTx
Naza V2
TBS69 Cam
TBS Groundstation 2.4ghz
Spare Battery 4.5 Ah
Uppgraded included battery to 4.5Ah

Jag har bara provat glasögonen om den fungerar i princip.
Har kollat på skärmen först mest för att se hur allt fungerar osv, Så glasögonen är dvs inte inkopplade..

Provade lite till igår och efter att mixat med kanalerna lite och lyckades åka ca 80 meter eller nått sånt och bilden var fortfarande OK.
Det känns ju dock fortfarande som det är en hel del störningar och bilden är väll inte super stabil direkt.

Idag stormar det här i skånelandet så tror inte det kommer kunna bli så mycket mer testandes idag :(

Men ni som är lite erfarna och så.. Vilka band kör ni på som kör 2.4? och vilken frekvens kör ni med? samt hur lång räckvidd har ni?.

Jag var mest ute efter en stabil bild så tänkte lite starkare antenner skulle ju inte skada.

Funderar även på att köpa 1.3 gear med starka antenner. Kanske bättre val?

2014-03-15, 16:05
Med den utrustningen så borde du ju kunna flyga tills batteriet tar slut med bra bild. Tänk på att yagin måste peka ganska direkt mot videosändaren för att få bra mottagning

Copterdude
2014-03-15, 16:33
Sålänge det är fri sikt borde det inte bli några störningar ifall det nu inte råkar vara mycket wifi eller annat störande i närheten.
Det kan iof bli störningar om du flyger nära byggnader eller andra stora objekt som kan reflektera radiosignalen, kallas multipathing men det brukar lösas till stor del med cirkulära antenner som klöver antenn osv. Iof med en yagi borde det inte vara något problem då den är så riktad så reflekterande signaler borde inte tas upp så mycket.

Glöm inte att stänga av mobilen innan du flyger, fick fina störnignar i bilden när min Iphone börja ringa en gång..