handdator

Visa fullständig version : Reverserade motorerteamleader
2014-03-20, 10:52
Hej

Jag har beställt en Qbrain 4X25A ESC från HobbyKing, https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42715__Q_Brain_4_x_25A_Brushless_Quadcopter_ESC_ 2_4S_3A_SBEC.html, och inväntar leveransen för att senare kunna montera de 4 motorerna på min Bumblebee quadqopter. Men 2 av motorerna ska enligt anvisningarna rotera moturs medan de andra 2 motorerna ska rotera åt rätt håll. Hur vet jag vilka motorer som ska rotera "åt fel håll" när jag ska montera ESC:n och motorerna?

Innan Qbrain ESC monteras så ska den ju programmeras och därför har jag beställt ett Tyrnigy BESC programming card från HK och inväntar leveransen, https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2169__TURNIGY_BESC_Programming_Card.html, som ska vara kompatibelt med Qbrain, är det svårt att programera ESC:n?


Jag är mycket tacksam om någon med erfarenhet vill vägleda mig när jag gör detta. Jag har aldrig varken monterat eller programerat ESC förr så det är allra första gången jag gör sånt här, men någon gång måste jag ju göra det annars kan jag ju aldrig bli någon erfaren RC-byggare. Jag har dock tittat på en del videosnuttar på YouTube som visar detta.

Nedan angivna länk visar PDF-manualen till Bumblebee, det var en ARF-modell så hälften på den var redan färdigbyggt från fabrik.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/1066123860X53414X30.pdf

Kvaddcopter
2014-03-20, 12:42
Programmera ESC är väldigt enkelt, du sätter bara signal kabeln i programmeraren och kopplar sen in batteriet till EScen, programmeringskortet börjar lysa och du knappar dig igenom inställningarna som du säkert sett på youtube.

Angående rotationsriktining på motorerna så berör det inte ESCn, och för att ändra riktning byter du bara plats på 2 motorkablar tills de snurrar åt önskat håll.

teamleader
2014-03-20, 13:40
Programmera ESC är väldigt enkelt, du sätter bara signal kabeln i programmeraren och kopplar sen in batteriet till EScen, programmeringskortet börjar kyssa och du knappar dig igenom inställningarna som du säkert sett på youtube.

Angående rotationsriktining på motorerna så berör det inte ESCn, och för att ändra riktning byter du bara plats på 2 motorkablar!

Jaha, det var inte svårare än så, tack för ditt svar jag ska kolla vidare på Tuben också.

DrHanke
2014-03-20, 18:17
Å riktning ser du på sidan 12 i manualen som du länka till.