handdator

Visa fullständig version : KK2.1.5 i en HK 250FPV



Witalis
2014-04-03, 22:58
Jag har har i dagarna fått hem min nya lilla quad en 250FPV ARF från HK som jag har ett nytt KK2 kort i.
Första gången som jag testar KK2 och har stött på problem.

Vad jag har förstått så är det låga PID i denna lilla maskinen.

Men det verkliga problemet är väll att en och i bland två motorer bara slutat snurra.
Någon som har en idé? KK2, esc eller motor fel??
http://youtu.be/PlAOUXVFYnw

markusb
2014-04-04, 09:14
Finns minimum throttle i inställningarna? Testa höj den lite.

simonarvestrand
2014-04-04, 09:56
Kalibrerat fartreglagen?

Skickats med min Texas TI99 4A

Witalis
2014-04-04, 10:59
Ska testa att höja minimum throttel.
Har kalibrerat fartreglagen😃

Testar senare ikväll och återkommer.

markusb
2014-04-05, 08:59
Hur gick det?

Witalis
2014-04-05, 09:42
Den har betet sig riktigt konstigt. När jag har gasat på så har den vobblat som en tok. (Höll i den annars hade den nog varit skrot nu)

Så jag började om från början. Fabriksinställningar på kortet, kalibrerade om alla esc.
Satte in PID inställningarna osv. Har bara hunnit kört ett batteri än så länge och verkar väll okej tror jag.

Witalis
2014-04-12, 09:14
Funderar på om jag kan ha kommit på vad problemet är.

Tror det kan vara fartreglagen. Har gjort om setupen några ggr samt att kalibrerat om esc. Men med samma inställningar på kortet, och den har betet sig annorlunda varje gång.

Så jag funderar på att jag programmerat dem olika för varje gång.
Har nu iaf beställt ett programmerings kort till mina multistar esc från HK Kina då de var slut i Europa.
Så får nog vänta ca två veckor på om det kan vara det.

UndCon
2014-04-12, 09:35
bygg en sån här...

http://www.undcon.com/2012/05/05/esc-calibrator-and-dymo/img_20120505_193504/

Då kan du kalibrera max/ min throttle på alla ESC samtidigt...

Witalis
2014-04-12, 09:46
Den var inte dum. Hade byggt en med vanliga servokontakter en gång😃 men fick plundra den när jag akut behövde kontakter 😃😃

markusb
2014-04-12, 09:59
Det behövs inga kalibreringsadaptrar med KK2
Håll in två knappar vid uppstart, klart!

https://www.youtube.com/watch?v=qAaO6lyN0HI

Witalis
2014-04-12, 11:10
Det behövs inga kalibreringsadaptrar med KK2
Håll in två knappar vid uppstart, klart!

https://www.youtube.com/watch?v=qAaO6lyN0HI

Jag har provat det med men blev ingen skillnad.
Misstänker att jag gjort på något vis att de blivit olika programmerade.
Så känns att det lättaste är med kort.

Men får nog testa igen så jag kan flyga innan två veckors leverans från Kina.

Är ju flyg sugen...😃😃

markusb
2014-04-12, 11:46
Piper esc:arna att dom tagit kalibreringen?

Witalis
2014-04-12, 11:47
Ja, men de är inte synkade..