handdator

Visa fullständig version : Disable trim knapparna



CoNa
2014-04-09, 09:27
Kan man ta bort funktionen på trim knapparna på en T8J?
Då jag flyger hexa så ska man ju inte använda trim, och eftersom jag har satt pitch kontrollen till min Tarot gimbal på DT5 knappen finns det ju en liten risk att man av misstag kommer åt trimknappen istället.
i värsta fall få man väl sätta lite tejp över den ;)

McRegor
2014-04-09, 09:44
Du kan ju minska känsligheten genom att ändra "Trim step" eller vad det nu kan heta till 1 men jag tror inte det går att sätta till 0. Har inte hört det behovet du har tidigare men nån gång skall ju vara den första...:)
Roger

CoNa
2014-04-09, 11:53
Tack, det är ju i alla fall en bit på vägen. Jag vet inte vad som händer med en hexa om man råkar peta på en trim knapp när man flyger. Har bara sett att man alltid ska låta dom vara 0. Vill inte testa och krascha för en sådan enkel sak.
En radio med sliders på baksidan kanske inte hade varit så dumt ändå...

finnen
2014-04-09, 23:13
Det lär väl knappast vara någon fara. Om råkar trimma lite, så lär den bara drifta en liiiten aning. Bara att trimma tillbaka om du hör pipet.

Ålänning
2014-04-10, 20:46
Helt sant. Pyttelite trim = röra spaken lite. Att initiera uppstart osv med trim lite fel så är väl i så fall lite mer "fel", men sånt kollar man väl före. =) Som finnen säger så säger ålänningen samma sak vad gäller pip. Det låter ju om man kommer åt i misstag. ;-)

CoNa
2014-04-12, 10:30
Ok, det var ju skönt att höra. Man är van vid "vanliga" flygplan, men med en dator som sitter emellan och tolkar inputs så var man lite orolig att den skulle få tokfnatt om man försökte tvinga den med trim.