handdator

Visa fullständig version : FPV Vinge på 6S?



Gruffy
2014-04-18, 11:19
Hej på er här!

Ny här på rcflyg, har mest hållit till på HeliSweden då helisar varit min grej. Har flygit helikopter (och lite quad) i typ 4 år nu så det börjar bli dags att testa något med vingar... ;)

Jag har funderat på att skaffa en vinge (denna kollar jag på: http://www.flyingwings.co.uk/index.php?route=product/product&path=61_85&product_id=306) som FPV (har en Quad FPV, så all elekronik finns). Vet att de skall vara lite svårare att flyga en vinge jämfört med typ EasyStar/Bixler etc. Men vad tusan, man måste ju följa sin känsla före hjärna i bland. Nog om det...

Jag har lite 6S 3300 mAh acc:ar (och ESC's) som ligger efter en helikopter jag sålt. Nu undrar jag om det finns någon som har erfarenhet/kommentarer på om det funkar att göra en 6S setup på en vinge (typ 1m - 1.2m i storlek)? Jag är INTE ute efter hög hastighet/power, utan bara att återanvända Lipo's och ESC's (80A eller 100A har jag). Om jag kan få bra flygtid med stora acc:ar är det ett plus.

En tanke jag hade var att testa skaffa en motor med typ 700kV (och då 6S) till en 1.2m vinge. Hur funkar detta? Är jag helt ute och cyklar och borde köra på en 3S/4S setup?

Tacksam för alla tips jag kan få.

Ålänning
2014-04-18, 18:50
Hm, jag tror du får dubblera din nya vinges vingspann en eller flera ggr för att komma upp i lämplig storlek till din setup. =) Jag har 2S 2200 i min TBS Caipirinha med 20A ESC som är 85 cm. De där större vingarna närmare 2m har väl typ 4S-ackar.

simonarvestrand
2014-04-18, 18:57
Rent spontant så måste jag säga att det låter som en liten overkill och överdrivet tung setup för den lilla vingen.

jag kör med 3cells setup på min rvjet jag kan nog gå upp nån cell men mer än så känns väldigt overkill.

sälj accarna och köp nya :) du är bara snål du bor för nära smålandsgränsen eller vänta nu bor du inne i småland ?

UndCon
2014-04-18, 20:33
3S på små vingar och 4S på större typ de som TBS använder

neu
2014-04-18, 21:20
För 6cell så känns det mer lämpligt med en vinge på 3m :p

simonarvestrand
2014-04-18, 21:53
skulle mycket väl kunna tänka mig en vinge på 2 meter med 6cell och en motor med riktigt låg kv , men ner under 1,5 så blir den nog väl tung och tråkig.

Gruffy
2014-04-18, 22:22
Hrm...ja, ni har förmodligen helt rätt. Jag får fundera en gång till...och kanske är det som Simon säger att jag är lite snålänning igen... ;)
Tack för alla synpunkter, jag får fundera mer på detta.

simonarvestrand
2014-04-18, 22:26
har ju inte upplevt dig som snål men du bor ju där du bor så det är nog förklaringen. :)

jag skulle satsat på 3cells setup. kanske två st 2200 mah accar för att kunna sprida ut accvikten lite

Boopidoo
2014-04-18, 22:45
Äsch, bara leta efter en motor som passar i Kv så ska nog 6S fungera ypperligt. Exempelvis så har vi flugit RVJET med 3S och motorer mellan 1000-1350kV med 10-12"-proppar. 6S borde i teorin fungera precis lika bra till motorer med 500-675kV om samma proppar ska användas.

Gruffy
2014-04-19, 09:03
Lite så var grundtanken och anledningen till att jag ställde frågan...nu blev jag lite nyfiken på det igen. 😀
Om jag går vidare med det lovar jag att posta resultaten här.

simonarvestrand
2014-04-19, 09:16
det är ju inte farligt att prova. du har ju halva setupen.

ska följa projeket . köp fort så man kan få se grejerna på habohelimeet

Gruffy
2014-04-19, 11:55
det är ju inte farligt att prova. du har ju halva setupen.

ska följa projeket . köp fort så man kan få se grejerna på habohelimeet
Mmm. Jag får se hur det blir. Förhoppningsvis har jag prylar hemma till Habo-träffen och då kan vi ju tjata lite mer om det... :)

simonarvestrand
2014-04-19, 17:03
Mmm. Jag får se hur det blir. Förhoppningsvis har jag prylar hemma till Habo-träffen och då kan vi ju tjata lite mer om det... :)

absolut. kan slänga in min rvjet i bilen så kan vi kika lite på den också. om den lever då det är en träff innan habo :)

Norse
2014-04-20, 16:21
Har också exakt samma batterier och står i samma tankar om skywalker plan för fpv, skriv gärna om du hittar nåt passande!

Gruffy
2014-04-20, 17:02
Det skall jag göra. En sak som jag måste tänka på är att jag kommer att ha en Pixhawk som autopilot och den kommer bara med default V och A mätare för upp till 4S. Om jag skall ha 6S så behöver jag komplettera med en Attopilot 90A (eller liknande) så jag kan få riktiga mätningar. Verkar inte heller finnas en massa motorer som passar...jag vill ha en som är typ 35mm i diameter och då finns det inte massor att välja på för 6S. Kanske blir det en 3S setup (har några gamla sådana också) för att komma igång med. Time will tell!

Boopidoo
2014-05-16, 21:45
Den här skulle nog passa bra med 6S i en RVJET. Lite tung men då får du ju mindre problem med tyngdpunkten om du vill flyga med gopro: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18539__Turnigy_L4255_500_Brushless_Motor_1100w_. html

Alternativt denna, mindre effekt men även mindre vikt (det står dock bara 4-5S):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18168__Turnigy_Aerodrive_SK3_4240_530kv_Brushles s_Outrunner_Motor.html

Bägge kombinationer borde fungera bra med 12"-proppar.

Gruffy
2014-05-17, 08:33
Tack för tipsen! Skall studera dem och fundera kring vikt lite mer. Har köpt mig en Venturi FPV, något större än den jag länkade till i första tråden. Måste dock kolla med vikt etc på denna. Hade även ett par gamla 3S acc:ar liggandes så jag tänker testa det först. Just nu funderar jag mest på hur stora utslag jag skall ha vid maiden...spännande!

simonarvestrand
2014-05-17, 08:53
jag brukar börja med att ha ett par olika utslag programmerade på en brytare och även med rejält med expo på ett läge så man kan välja det läget om det blir lite vildare än man tänkt sig. men samtidigt tycker jag att finkänsligheten från helikopterflygandet hjälper väldigt mycket utan den finkänsligheten hade jag nog kraschat fler maskiner vid maiden flygningar :)

flunk
2014-06-09, 10:23
Vill du inte sälja ackarna kan du ju splitta dem till 3S? :)

Gruffy
2014-06-10, 06:25
Vill du inte sälja ackarna kan du ju splitta dem till 3S? :)

Det har jag inte ens tänkt på...första tanken är att det är krångligt och kanske lite osäkert...men jag får allt googla det lite. Tack för idén.

Ålänning
2014-06-10, 23:32
Det innebär väl att cellerna riskerar bli heta när man löder på nya kablar... låter inte så bra. ?

mackez
2014-09-05, 18:33
Är egentligen bara gå ner i propp så funkar 6s.
Eller köp en Radjet eller dylikt.
Men det blir ingen glidare direkt..

Boopidoo
2014-09-10, 09:55
Är egentligen bara gå ner i propp så funkar 6s.
Eller köp en Radjet eller dylikt.
Men det blir ingen glidare direkt..
Skulle nog snarare säga att det är bara att gå ner i varvtal på motorn (kV) så fungerar 6S. Välj en motor med hälften i kV jämfört med vad som fungerar med 3S och använd samma propeller. Mindre propeller fungerar givetvis men höga varvtal och små proppar låter rätt mycket och är inte heller lika bra att använda som pushers.