handdator

Visa fullständig version : GoPro Studio problem



Kenneth E
2014-05-03, 21:39
Jag har fått problem med GoPro Studio i form av att mina filmer i step 1 blir efter konvertering till steg 2 en ljud fil(till fil med mikrofon), tycker mig provat allt och till och med provat byta dator, vad kan vara fel?
Har fungerat tidigare men nu får jag inte rätt på det.

Luft
2014-05-03, 22:22
Konverterade filer i steg två är inte kompatibla med Quicktime i MAC heller. Man kan kolla på dom i VLC.
Funkar det efter Export från GoPro Studio?

Kenneth E
2014-05-03, 22:45
I steg ett kan jag se på filmen och klippa den, men efter konverteringen och går till steg två så är filerna inlagda som ljudfiler och de går inte att se på, endast lyssna på. Skumt och jag får inte rätt på det.

Kan det vara en inställning i datorn, men skumt att det inte heller fungerar i på dator två.
Filmar 2.7K.

Landin81
2014-05-16, 02:20
Det kräver rätt mycket GPU och CPU då man ska redigera 2.7k filmer, vad har du för setup?
Och har du alla codecs installerade i datorn som behövs?

Hade lite strul jag med när jag spelade in i 2.7k, lade det på hyllan och efter jag köpte ett nytt grafikkort och installerade en massa codecs så har det fungerat klockrent.

bogieboy
2015-01-17, 17:13
Jag har samma problem såg inte denna tråden innan jag postade en egen :-P

bogieboy
2015-01-17, 17:14
Det kräver rätt mycket GPU och CPU då man ska redigera 2.7k filmer, vad har du för setup?
Och har du alla codecs installerade i datorn som behövs?

Hade lite strul jag med när jag spelade in i 2.7k, lade det på hyllan och efter jag köpte ett nytt grafikkort och installerade en massa codecs så har det fungerat klockrent.

vilka codecs har du och vart hittar jag dom?

Kenneth E
2015-01-17, 20:50
Problemet var inte så stort som man tror men GoPro har missat. Gör ändringen så här att när du öppnar en foto/film fil så skall alltid filen öppnas med Quick Time. Nu fungerar det skall du se.

Lycka till
Ken

hakank
2015-01-18, 05:56
@bogieboy (http://www.rcflyg.se/forum/member.php/3233-bogieboy) Vad har du för OS?

bogieboy
2015-01-18, 11:55
win 8.1 kör jag med. i7:a med 8gig ram

bogieboy
2015-01-18, 11:58
hjälpte inte att öpna dom i quick time!

bogieboy
2015-01-18, 12:12
Har valt quick time som standard program också!

hakank
2015-01-18, 12:16
Kör Win 7 och har ingen större erfarenhet av Win 8.1. Men om jag vore du skulle jag prova att uppdatera drivrutinerna till ditt grafikkort.

bogieboy
2015-01-18, 12:25
Har testat det och har senaste versionen! Sjukt frustrerande. Måste vara en B dator jag har det är en lenovo G580. Man blir ju sugen på en MAC men är inget fan av dom men har hört att dom ska vara bra för film redigering.

Jorgen
2015-01-18, 20:34
Jag provade lite och jag kan se dem i alla videospelare jag har utom VLC när jag konverterat till cineform HD formatet. Det inkluderar quicktime. Windows 7 64 bit.

Nu är det här ett intermediate format och det är inte meningen att man skall titta på filmerna under tiden som de är i det här formatet. Det är byggt för redigering.

Kan du redigera filmerna i andra program än Gopro Studio när de är i CFHD formatet?

Angående Apple, normalt sett så fungerar de extremt bra men de bygger om en del nu och redigering av cineform hd filer fungerar tydligen inte på mac efter att de släppte sitt senaste operativsystem. De har slutat stödja externa codecs.

Allt det här bör lösa sig så småningom då Cineform HD formatet blivit accepterat som en standard av SMPTE vilka tydligen har mycket att säga till om. Den kan kanske dyka upp som SMPTE ST 2073 VC-5 i vissa program.

bogieboy
2015-01-19, 08:25
Har inte testat att redigera dom i något annat. Men som du kan jag titta på dom i så gott som alla andra videspelare!

simonarvestrand
2015-01-19, 08:51
Kör alla mina gopro filmer direkt in i premiere. Gopro studio va så buggigt så det kommer jag nog inte använda igen om man inte måste

Jorgen
2015-01-19, 13:23
Har inte testat att redigera dom i något annat. Men som du kan jag titta på dom i så gott som alla andra videspelare!

Men de fungerar väl i alla spelare efter att du exporterat dem från Gopro studio (sista steget)?

bogieboy
2015-01-19, 13:57
Kommer inte så långt längre. Kunde redigera filmerna nör kameran va ny. Men det va på en annan dator för några år sedan...

Kenneth E
2015-01-19, 15:29
Naturligtvis har du avinstallerat Quicktime och GoPro från datorn och installerat dessa på nytt i datorn!
Det löste mitt problem enligt rek. från GoPro support.

bogieboy
2015-01-19, 16:15
nopp får la ta och testa det då! :-P

bogieboy
2015-01-20, 07:30
Funkade inte!

Kenneth E
2015-01-20, 07:40
Då återstår bsra en sak att lägga ut 25000 på en Apple med 5K skärm.

Jag minns att jag gick in och rensade de flesta program i hanteraren för att ladda hem dem igen, ingrt annat behövdes. Be någon datot kunnig att titta datorn, kan vara något simpelt.

bogieboy
2015-01-20, 11:31
Får ta och göra det. Men tack för alla tips. :-D