handdator

Visa fullständig version : Spektrumproblemmogge
2014-05-06, 15:59
Har en Spektrum DX6. Har fått bekymmer att den inte lyder när jag ska skifta modell eller ändra i programmet. Dom jag pratat med säger att plasttappen för scrollningen brustit vilket tydligen är vanligt. I mitt fall däremot funkar den men den reagerar inte(jo efter ett större antal försök) när jag håller scrollknappen nere. Kan det vara glapp i den pyttelilla brytaren som ska aktiveras? Ett elände att sitta och trycka och trycka när man hellre flyger. Någon mera med detta bekymmer och en lösning tack. Jo jag vet, köp ny radio.
Mogge:(

Mr J
2014-05-06, 16:29
Du är tyvärr inte ensam om det problemet, fördelen är att det har hänt så många att det har börjats tillverkning av scrollhjul av aluminium, såna här tex. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29799__aluminium_upgrade_scroll_wheel_roller_for _spektrum_dx_series_transmitters_red_.html

Annars finns det massor att hitta på nätet... https://www.google.se/#q=dx6+scroll+aluminium

mogge
2014-05-06, 20:33
Nja, som jag skrev så är just scrollhjulet helt och scrollningen fungerar.
Mogge

mogge
2014-05-19, 00:51
Ja det var inte mycket respons på mitt bekymmer. Så själv är som bekant bäste dräng. Såsom varande inflyttad smålänning så tog jag en tandsticka och rensade tänderna. Torkade av densamma noggrant, sprutade lite WD-40 i en kapsyl. Petade den använda(smålänningen i mig) stickan i WD-40 och applicerade lite på den pyttelilla brytaren som ändrar i menyn. Och hasst du mir gesehen nu funkar den ypperligt. Förmodligen oxid eller annat men med oljan blev det nytt liv i radion. Kan inte tänka mig att jag är ensam om ett sådant problem. Jag var orolig att nå´t chips spårat ur och så var det så enkelt. Nu sitter ju brytaren i den övre delen av scrollhjulet så ett tips att inte bryta av tappen,som sitter i botten av hjulet är att trycka så högt upp på hjulet som möjligt.
Mogge:stupido2: