handdator

Visa fullständig version : Hobbyking KK2.0 går in i safe mode mitt i flygning



GREVEN
2014-05-17, 19:50
Tjo ho alla
Hade lite tråkigt efter middagen o tänkte lite flygning med F450 ( nej inte dji med naza) borde göra kvällen roligare..
första acket gick som en dans..
men andra.... Mitt i flygning låg fart o höjd som tur va damp den bara rakt ner.. O sen två gånger till..

Alla gånger har KK2.1gått in i safe mode.. Men hur? Har inte ens vart i närheten med spaken nere i vänster hörn!

En motor o en propeller lär behövas bytas nu

eAk
2014-05-17, 19:52
Brown out?

GREVEN
2014-05-17, 20:07
Brown out?

Sa mig inte ett smack..

FinnbyFraggel
2014-05-17, 20:39
En gissning är att fartreglaget på motor 1 blev för varm och stängde av vilket leder till att KK2 koret sängs av och startar om och då blir det tyvärr gråsten av det hela.
Hur sitter reglaget monterat, får det kylning ordentligt?
Är reglaget för klent för motorn?

/Jonas

GREVEN
2014-05-17, 20:48
Esc o motorer är från Rctimer
Esc sitter ute på armarna
dom är 30amp
motorerna 2830 1000kv
10*4.5 proppar

första acket flög jag lungt med 8min
andra flög jag inte mer en par min innan den damp ner.. Absolut ingen avancerad flygning..

GREVEN
2014-05-17, 21:22
Hoppas jag har hittat det..
gick ut i köket o flög.. Fint med en 450 i köket efter par öl..
mest körde motorerna lungt
sen höll i den o gasa o skaka på den
Den dog.. Även sen på golvet..

Kika över kablarna... 1motor in i Fc glappa lite bara nudda den så stängde den ner helt..
får ta o kika över det närmare i morgon...

Leffe

FinnbyFraggel
2014-05-17, 21:33
Där har du garanterat felet eftersom det är fartreglage på motor 1 som strömförsörjer KK2 kortet, minsta dipp där och du är nere på marken.

/Jonas

GREVEN
2014-05-17, 21:45
Jepp nog märkte jag att den är känslig där..
esc va inte ens ljumna med full gas på motorerna va lite över men inget jag tyckte va för varmt.

o anledning att den an glappa har haft några hårda landningar men nu har jag nått o utgå ifrån..

FinnbyFraggel
2014-05-17, 21:55
Om även KK2 kortet fått en törn vid markkänning kan lödningarna släppt från koret så det kan vara värt att kolla om du inte hittar något annat...
Glasfiber ramarna tål mycket stryk men tyvärr sitter FC ganska oskyddat om man inte bygger till något skydd, jag satt fyra nylon distanser och en plexi skiva över KK2 kortet på grabbens quad och det har funkat kanon.

/Jonas

GREVEN
2014-05-17, 22:24
Har 4mm foam inlägg under plattan så den är inte stumt monterad.. Men ska kika över allt i morgon..

Tack för hjärn gympan o hjälpen..

Leffe

eAk
2014-05-18, 13:37
Så svaret var brown out då.
Det är när strömmen försvinner och elektroniken startar om.

GREVEN
2014-05-24, 14:15
Hände idag med fast gått igenom varenda kabel.. Lött om dom flesta tjatat/bytt till dom som glappain i FC
Så kikat vidare
Bytte motorn på 1 då man såg den inte hängde med..
flyger hyfsat igen tyngde ner den lite med ett 5amp ack

Mer testning om inte får jag byta esc på 1

FinnbyFraggel
2014-05-24, 14:22
Byt plats på esc för motor 1 och 2, då ska inte kk starta om utan du får en dipp i motorvarvet på 2an om samma fel uppstår på den escen.
/Jonas

GREVEN
2014-05-24, 14:50
Tanken ligger där.. Ska ta o kika på det när värmen går ner lite.. Mecka ute i det fina vädret är ju ett måste men lite för varmt nu..

FinnbyFraggel
2014-05-24, 20:14
Jag har fått ihop närmare en timmas flygning på min 500 med KK2.0 kort i idag och den flyger så mjukt och fint så länge det inte blåser för mycket för då kan den bli något "guppig", jag behöver troligen dra ner gain lite på den...
Det skulle ju vara rackarns smutt om man kunde styra gain från radion om man kör CPPM eller SBUS, eller finns det redan implementerat i någon version?

/Jonas

GREVEN
2014-05-24, 21:40
Jag har fått ihop närmare en timmas flygning på min 500 med KK2.0 kort i idag och den flyger så mjukt och fint så länge det inte blåser för mycket för då kan den bli något "guppig", jag behöver troligen dra ner gain lite på den...
Det skulle ju vara rackarns smutt om man kunde styra gain från radion om man kör CPPM eller SBUS, eller finns det redan implementerat i någon version?

/Jonas


Se där min är lite ryckig en men tynger jag ner den går den lite mjukare.. Men har inte skruvat knappt på gain i huvetaget..

eAk
2014-05-28, 19:14
Inte för att vara den men numer har apm autotune och det funkar skit bra. Ställer gain pid automatiskt