handdator

Visa fullständig version : FPV till DJI Phantom 1



Engberg
2014-05-28, 20:00
Hej alla glada flygare, har köpt mig en DJI Phantom 1 och kört en hel del och är sugen på att köpa till ett FPV "kit" så jag ser vad jag filmar, har en Gopro 3+ med en tarot t-2d gimbal på.

Jag har kollat på detta kit på Hobbyking, är det något att ha?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15295__Boscam_5_8Ghz_200mw_FPV_Wireless_AV_Tx_Rx _Set.html

LeoR
2014-05-29, 01:33
Vi har bra kit på Pitchup.se med både skärm och glasögon :)
Vi erbjuder installation av grejorna också. Vi finns i Möndal

Kan dock säga att det där kitet är ett bra val! Har ett sådant själv och det är toppen!

simonarvestrand
2014-05-29, 07:56
Ok är i regel mycket dyrare än alla andra . Missköter garanti ärenden och svarar inte på mail.

Engberg
2014-05-29, 08:12
Vi har bra kit på Pitchup.se med både skärm och glasögon :)
Vi erbjuder installation av grejorna också. Vi finns i Möndal

Kan dock säga att det där kitet är ett bra val! Har ett sådant själv och det är toppen!

Ska kolla på vad ni har, dock så har jag redan skärm.


Ok är i regel mycket dyrare än alla andra . Missköter garanti ärenden och svarar inte på mail.

Aldrig handlat från HK, har du eller någon annan rekommendationer på bättre utländska butiker.

simonarvestrand
2014-05-29, 08:30
Ska kolla på vad ni har, dock så har jag redan skärm.



Aldrig handlat från HK, har du eller någon annan rekommendationer på bättre utländska butiker.

menade pichup. hk har jag inte haft några bekymmer med.

Engberg
2014-05-29, 09:09
Någon som har någon erfarenhet av OSD system, hade ju varit gött med lite info på skärmen med :)
Måste jag har ett system med GPS modul, tänkte annars att man kunde använda phantomens egna, eller går inte det?

LeoR
2014-05-29, 09:22
Någon som har någon erfarenhet av OSD system, hade ju varit gött med lite info på skärmen med :)
Måste jag har ett system med GPS modul, tänkte annars att man kunde använda phantomens egna, eller går inte det?

Finns billiga på hobbyking, men djis egna Iosd är toppen och är plug an play med nazan :)

Engberg
2014-05-29, 10:42
Finns billiga på hobbyking, men djis egna Iosd är toppen och är plug an play med nazan :)

Funkar den till första versionen av Naza?

Stiffe
2014-05-30, 00:41
Funkar den till första versionen av Naza?

Nej då måste du komplettera med Naza V2 PMU först

Engberg
2014-10-20, 17:52
Då har jag fått hem grejerna (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15295__Boscam_5_8Ghz_200mw_FPV_Wireless_AV_Tx_Rx _Set.html)från HK, tog "bara" fyra månader.
Fick inget kopplingschema häller, så vet inte riktigt vad alla kablar ska, men de löser sig nog.
Hittade ett kopplingsschema på nätet http://img.alibaba.com/img/pb/399/264/697/697264399_071.jpg
Jag tänkte skippa ljudet, känns ganska meningslöst.
Men VCC+ out, vad är den till?

När jag beställde så hade dom inte inne någon gopro 3 kabel, behöver en ganska slimad variant då min gimbal är dumt konstruerad.
http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/908/T8XCKL.jpg (https://imageshack.com/i/p8T8XCKLj)
Borde man inte kunna "bygga" en egen av en mini-usb kabel?

lassebetong
2014-10-20, 18:46
Jag tänkte skippa ljudet, känns ganska meningslöst.
Men VCC+ out, vad är den till?

VCC+ kan man använda om du vill mata en kamera med ström, sändarna brukar leverera 5 Volt ut.
Tänk bara på om du vill flyga fpv med den, så är en separat kamera ett bra alternativ.
Att använda gopron i en gimbal funkar om du flyger den visuellt men är inte att rekommendera om du skall flyga fpv.

LeoR
2014-10-20, 18:59
När jag beställde så hade dom inte inne någon gopro 3 kabel, behöver en ganska slimad variant då min gimbal är dumt konstruerad.

Borde man inte kunna "bygga" en egen av en mini-usb kabel?

Jodå, det går men är ganska pilligt då du behöver löda på 100k resistor och sedan skydda det hela på ett bra sätt.
Här är dock en kabel speciellt för taroten http://www.helipal.com/tarot-gopro-hero3-video-and-charging-cable.html

Kenneth E
2014-10-20, 20:06
Det går alldeles utmärkt att fpv:a med en gopro, använd minst 2:an.
Ännu bättre är att använda två kamerorna fast fpv och en monterad pågimbalen. Blir cirka 30g tyngre vilket inte märks. Se bara till att drivspänningen är samma på alla tillbehör så är du hemma.

Engberg
2014-11-13, 15:01
Köpte denna (http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=2615)kabel från rcflight, men har inte kopplat in strömförsörjningen, känner att de är dålig flygtid som de är på phantom 1.

Installerade klart allt igår och fick det att fungera bra här hemma. Laddade upp alla batterier och packade ner allt. Idag när jag skulle filma en kyrka, så startade gopron, men dog på några sekunder, provade start igen och den va helt död, provade hard reset osv. När jag kom hem kopplade jag in gopron i datorn och den började ladda & verkar som batteriet är helt dött, som att den har blivit urladdad när jag hade kabeln inkopplad.

Någon som har varit med om liknande?