handdator

Visa fullständig version : Ardupilot



Fabhellmyrs
2014-06-05, 18:07
Hej! Har hämtat hem ardupilot till min walkera qr x350 pro, men undrar om jag håbehöver köpa nån flight controler eller något liknande,

Och sen hur gör jag för att ställa in hur högt den skall flyga så att den inte flyger 10 meter över marken och det blir krach!

Johan Nörd Andersson
2014-06-09, 11:44
Det är en FC.

Har du monterat den..?


https://www.youtube.com/watch?v=kosvwfFStgU

Efter montering. Läs ALLT:
http://copter.ardupilot.com/wiki/introduction/

magnusvr
2014-06-09, 14:53
Fabhell:
Ardupilot är mjukvaran. Den kör på en hårdvara, som du måste köpa. Jag har köpt från Ebay, funkar bra. Ca 600:- med frakt och GPS. Sök på "APM 2.6".
I videon berättar han att du tar ut controllerna som sitter i, och installerar APM.
Det är inte superenkelt, men heller inte supersvårt. Du får tänka dig att du själv byggt en ny quad och ska installera APM från scratch.
Föreslår att du läser här, och följer guiderna:
http://copter.ardupilot.com/

Mvh
Magnus

Ålänning
2014-06-09, 20:51
Flummigt namn det där Ardupilot. Det står en APM här på bordet, eller ska man kalla den ArduPilot, för den ser ut så här och det står ArduPilot 2.6 på den:
http://mikrokopter.altigator.com/images/ardupilot/APM-angled-housing.jpg

Har en exakt likadan från 3DRobotics som det står APM 2.6 på.
http://s3.amazonaws.com/3dr.production/1050/fancybox/apm_2.6.inputs.jpg?1393192914

eAk
2014-06-09, 21:04
Säger det igen öppen hård och mjukvara. Mjukvaran heter ardurover arduplane arducopter kommer inte ihåg men rover kan vara både båt och bil.

neu
2014-06-09, 21:31
Fcn som man får med walkeran(pro versionen) är ett apm kort så fattar nada varför man ska byta till ett annat apm kort?
Qr350 pro säljs ej utan fc så du måste ha fått ett kort med den.

magnusvr
2014-06-10, 08:07
Ja, nä, då ska det ju bara vara att koppla in den via USB till din dator där du installerat Mission Planner:

http://www.youtube.com/watch?v=DTyvcHKNHys#t=427

Sedan kollar du under Config/Tuning och Full Parameter list, så hittar du nog en variabel som begränsar maxhöjden etc.





Fcn som man får med walkeran(pro versionen) är ett apm kort så fattar nada varför man ska byta till ett annat apm kort?
Qr350 pro säljs ej utan fc så du måste ha fått ett kort med den.

neu
2014-06-10, 09:11
Man ska ha en speciell version av mission planer ( en äldre version). Det är bara att googla.

deriksson
2014-06-10, 09:31
Ta det dock lite lugnt innan du börjar ändra om för mycket. Det finns många som gjort för många ändring och fått problem med sin Walkera. Walkera tillhandahåller tyvärr inte fabriks set-up ifall man lyckats med att tappa bort sig bland alla parametrar. Det finns en lång tråd på RC groups som handlar om Walkera Pro och mission planner. Att ändra just max och min höjder är inga större problem men du ska INTE göra det via Terminal. Många som gjort via Terminal har fått problem med sin GPS låsning.

//D

eAk
2014-06-10, 09:42
Står på nätet apm basserad. Så jag hade inte ändrat mjukvaran utan att ha konfirmation på att kontrollen är samma och inte en special version av mjukvaran för atg fungera på kontrollen.

Fabhellmyrs
2014-07-12, 19:08
Hej! Men tror ni att jag måste köpa sån där gps osv eller är det bara att köra?

eAk
2014-07-12, 20:54
Gps behövs bara för positionshållning och autopilot med waypoints.
Höjdhållning klarar den utan gps.

Fabhellmyrs
2014-07-29, 12:40
Hejsan! Har provat att sätta ut waypoints osv men hur gör man när det är dax att flyga? Datorn tappar ju kontakten med walkeran när man drar ur sladden!


Tacksam för svar

Ålänning
2014-07-29, 13:32
När du på sändaren slår om switchen/switcharna till Auto så ska den väl gå i det läge där den ska flyga till WP1 osv?
Finns ju telemetri med 433MHz-länk och Mission Planner installerad på en laptop. =)
(om det är ArduPilot 2.5 eller 2.6 eller dylikt som du kör...)