handdator

Visa fullständig version : Mixa ihop 6 lägen på två switchar?



Ålänning
2014-06-20, 00:08
Behöver ställa in 6 flight modes med hjälp av två switchar (2-vägs och 3-vägs) på min Futaba T10CP.
Jag fattar absolut ingenting efter att ha suttit två timmar med detta.
Jag kan få som jag vill, halvvägs, sen om jag ändrar på en parameter (så att säga) så ändrar allt.
Hittar ingen som helst gemensam nämnare.

Tex följande vill jag ha ut på Kanal 6:
+100 +60 +20 -20 -60 -100

Med 2-vägs-switchen vill jag välja mellan de positiva (+100 +60 +20) och de negativa (-20 -60 -100).
Och med 3-vägs-swtichen vill jag välja mellan 100 60 20 (oavsett polaritet).

Jag fattar ingenting hur mixningarna ska funka, de bara hoppar hit och dit när jag ändrar på ett värde.
Jag fattar inte andra exempel och har givit upp på det.
Behöver veta vad Rate egentligen gör och vad Offset egentligen gör osv.

Håller på med APM 2.6 och dess 6 flightmodes.

Någon som fattar sig på mixningen mellan två switchar i Futaba T10CP?

Ålänning
2014-06-20, 10:41
Det löste sig! =) Kikade runt på filmer och ställde om sanslöst kontrollerat. ;-) Funkar iaf.

Typ så här (med 3-lägesswitch C och 2-lägesswitch D)

- Switch C till Channel 5.
- Endpoints på Channel 5 till 47/47
- Mix 1: Master Offset, Slave Channel 5, SW = Switch D, Position Down, Mix OFF och Rate -50%.
- Done! Nu kan jag ställa 6 olika lägen med två switchar på kanal 5.

flunk
2014-06-20, 10:45
Har du kikat här:

http://copter.ardupilot.com/wiki/common-six-modes/

Finns lite guider för olika modeller av radio.



*edit*
Bra att det löste sig, min länk kanske kan hjälpa nån annan... :)

Ålänning
2014-06-20, 10:48
Jo jag såg nån kurv-inställning och sen vart jag trött och sen vet jag inte vad som hände. Nu i morse när jag vaknade och testade så har jag iaf gjort rätt för det funkar. ;-)

eAk
2014-06-20, 19:00
På min hitec jar jag sänkt ena kanalen en bit. Sedan mixar jag upp den med 2pos. Du behöver inte att det går 1-6 det kab hoppa runt lite bara ställa dina modes efter det sedan.

Ålänning
2014-06-21, 10:24
Du kan tro att jag var lite grr på mig själv när jag upptäckte att man faktiskt kunde ha de 6 lägena i vilken ordning som helst från sändaren eftersom man ställer i Mission Plannern vad varje läge ska ha, oavsett ordning. Haha!

eAk
2014-06-21, 13:17
He he

flunk
2014-06-22, 12:38
Jag beställde en sån här häromdagen, kommer byta ut ena vridpotten på min 9XR (den har tre vridpottar). Kommer bli kalas.

http://www.ebay.com/itm/140481713934?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Ålänning
2014-06-22, 18:14
Ah, sexläges-switch. Blir inte lätt veta vilket läge man hamnar i med en sån... ;-) Om du nu inte ska ha nån indikering som är lättläst / eller om det är en röst som säger nåt.

flunk
2014-06-22, 18:46
Mmmm, funderade på det jag med, men i FPV har jag ju OSD som talar om aktuellt flygläge, och vid visuell flygning räcker det med en snabb titt för att se. Tror också jag kommer lära mig känna läget på knoppen med fingrarna.

UndCon
2014-06-23, 08:05
Jag har också köpte en sådan "rotary switch" (för rätt länge sedan) men den blev inte installerad...(lathet)