handdator

Visa fullständig version : Eagle tree vector



Data Dan
2014-06-25, 11:12
Någon som testat detta system

simonarvestrand
2014-06-25, 13:16
Min ska ligga hemma nu så jag hoppas prova rätt snart

Data Dan
2014-06-25, 13:25
Ok blev ett inpuls köp för mig vad skall du ha den på

simonarvestrand
2014-06-25, 20:53
Till en början min rvjet sen får vi se

Data Dan
2014-07-02, 12:59
Har du testat ännu

Halcon
2014-07-02, 13:03
Har fått min men inte hunnit testa än (multi).

MagnusStrömqvist
2014-07-02, 19:31
Har fått min också efter lång väntetid. Ej hunnit testa - skall i en UAV 3000 på sikt men testar först i en HK Skymule

Data Dan
2014-07-02, 19:36
Ok väntar själv beställde från rmrv

simonarvestrand
2014-07-02, 19:56
Inga tester från mig än . Lär dröja ett par veckor

Data Dan
2014-07-03, 21:18
Fick min i dag tycker bara att en sak är konstig måste köra extern spänning till mottagaren gör ni andra det oxå

Data Dan
2014-07-05, 14:58
Har kört den i quad funkar kannon hyfsat stabil med grundinställningar och lätt att ändra pid med radion

SebastianW
2014-07-10, 17:33
@Data Dan: Hur är den i typ "acro" mode om man vill köra mjukt men ändå lite snabbt (+50 km/h) ? Eller är det mer än kontroller för lugn flygning (<20 km/h) i stabil mode? VAd har du för intryck hittils på det? Vill ha den för båda dessa i en qv400 har jag tänkt..

Copterdude
2014-07-10, 17:48
Vet inte om du sett denna på tuben men han kör en Hoverthings Flip i "acro mode". Verkar funka fint.
Helt klart intressant system med många möjligheter.


https://www.youtube.com/watch?v=AKGIbPeUeOs

en till


https://www.youtube.com/watch?v=jwLSDGXQLCk

SebastianW
2014-07-14, 23:53
Vet inte om du sett denna på tuben men han kör en Hoverthings Flip i "acro mode". Verkar funka fint.
Helt klart intressant system med många möjligheter.


https://www.youtube.com/watch?v=AKGIbPeUeOs

en till


https://www.youtube.com/watch?v=jwLSDGXQLCk
Tack, yes jag har sett dessa och fått lite input av han som flyger dessa. Beställde faktiskt en pga hans feedback, fick den idag em. Så ikväll installerat den i min qav400 (tänkte skriva lite bygg info om detta om det finns intresse). Har lite kabel dragning kvar, kalibrering av kompass, och sedan ut testa gps låsning imorgon. Förhoppningsvis kan Maiden bli i övermorgon med lite pid test.
Har labbat med cc3d, revo, kk, apm, naze32 acro tidigare, och med vector är hittills intrycket smart enkelhet i åtanke i hela designen. Återkommer med status på fortsättningen!

SebastianW
2014-07-17, 18:48
Installerat och testat lite hovring och små kryssade i trädgården. Känns hittills väldigt bra efter lite små tuning, får se hur det blir när jag sätter lite flygfart på den. Testar loiter i kanske 7 m/s vind och det ser lovande ut. Hårdvara installation och mjukvaru inställningar är rättfram att göra, och allt har funkat klockrent hittills : osd inställningar , flight modes, pid tune, gps låser snabbt. Gillar 3d läget motsvarar Axis lock i openpilot, dvs driver inte pga vikt fel men regulator får kompensera.
Skall försöka få pid fungera ok för både Gimbal och fix monterad gopro, så man enkelt kan byta. Cc3d har ju dubbla pid bankar som går använda enkelt , inte vector (inte vad jag sett iallafall än). Hittills imponerad av systemet!

Henke.a
2014-07-24, 21:40
Sebastian hur funkade vectorn? nöjd?

simonarvestrand
2014-07-24, 22:28
är enormt imponerad, slängde i den i min qav400 i brist på annat projekt, den flög riktigt bra default

SebastianW
2014-07-24, 23:00
Sebastian hur funkade vectorn? nöjd?
Hejsan!
Riktigt nöjd hittills! Har kört mest med gimbal på än så länge, och igår senast så följde jag efter en kompis som körde motorbåt, så börjar få stort förtroende för den. Då körde jag 2d mode, har haft lite lite tid att tuna 3d moden, skall göra det utan gimbal hade jag tänkt först. Testade lite RTH och det är ju riktigt trevligt , men inte kört hela vägen till att den landar utan switchat tillbaka till manuell mode innan. Vill gärna ha mjuk landing med frammonterad gimbal, annars så har jag knäckt den ibland och fått limma om den (3D printad). Så testar auto land först då gimbal är av.

Jag har en video inspelar på min markstation jag kan använda men på den så kan jag inte logga hela upplösningen på min fpv kamera och det gör att jag tyvärr inte kan se GPS position i loggade filmen. Och det ser inte ut att gå att flytta dessa värden på OSD så det är väl det minus jag hittat som jag skulle vilja att det var mer flexibelt.

Detta är första gimbal flygningen jag gjorde efter lite tuning:

https://www.youtube.com/watch?v=dv-LGjMWhZQ

Den som jag editerar nu från min kompis lantställe med motorbåten blev ijag nöjd med:

https://www.youtube.com/watch?v=yQiJjLcig7E

SebastianW
2014-07-24, 23:02
är enormt imponerad, slängde i den i min qav400 i brist på annat projekt, den flög riktigt bra default
Kul med någon mera med den på QAV400, kanske vi kan jämföra och hjälpas åt med lite tuning längre fram!

Henke.a
2014-07-24, 23:28
humm är lite sugen på just denna kombon, qav400 och vector :) Snyggt filmat btw!

SebastianW
2014-07-26, 17:20
humm är lite sugen på just denna kombon, qav400 och vector :) Snyggt filmat btw!
Tackar!
Gjorde efter min kompis önskan en liten Miami Vice 80 tals hyllning också med :
https://www.youtube.com/watch?v=HGUbebV4HHc

och en oklippt båt-följa-sekvens:

https://www.youtube.com/watch?v=gw3iZOyuWUY

Det är kul själva film delen också att försöka bli bättre, otroligt vad olika resultat man kan få med samma film material beroende på musik, klipp etc.

Här mina settings, flygningen nu med gimbal gjorde jag som sagt i 2D mode.

46776

Min qav400 och vector kommer definitivt få fortsätta flyga ihop!

Stiffe
2014-07-26, 19:26
Snygga filmer :)

SebastianW
2014-07-26, 19:46
Snygga filmer :)
Tack! Kul göra lite roliga grejer för sina vänner, blev väldigt uppskattat! Miami Vice är aldrig fel :)

Boystoys
2016-02-21, 19:31
Läge att uppdatera tråden. Har nyss fått hem 2 vectors efter att ha blivit rekommenderade dem av en god vän som jag litar på. Den ena skall gå till mitt Gryphon GD-6 bygge och den andra till att gör qav400 lättare o enklare. Intrycken än så länge är att den är väldigt enkel att sätta upp jämfört m naza. Behöver ingen dator/platta/iPhone utan det räcker med skärm/goggles. Den nya antennen verkar väldigt effektiv. När jag satte igång systemet inomhus märkte jag att den hittade 12-14 satelliter på mindre än 10 sekunder. Utomhus 20+. Den nya antennen ser inte bara gps utan också glonass. Skall testflyga om ett par timmar och återkommer med rapport. Vore kul att testa systemet på en 250 eller mindre. Det är väldigt kompakt.

kenneth.eriksson.94
2016-02-21, 19:45
Du blir nöjd med valet, jag har den till både flyg och kopter. Föredrar den till flyg faktiskt, till kopter föredrar jag zerotech.

Boystoys
2016-02-21, 19:46
Du blir nöjd med valet, jag har den till både flyg och kopter. Föredrar den till flyg faktiskt, till kopter föredrar jag zerotech.
Intressant. Har själv bara erfarenhet av xaircraft superx och naza. Vad ser du som fördelar med zero över vector?
Bifogar ett par bilder som illustrerar hur kompakt systemet är.57242

kenneth.eriksson.94
2016-02-21, 20:04
Zero är en ren kopter kontroller och det finns inte dess like i stabilitet. Vector kan du stoppa i allt, vet dock inte om det går till helikopter, och du kan flyga iväg direkt efter installation med Vector

Boystoys
2016-02-21, 20:10
Zero är en ren kopter kontroller och det finns inte dess like i stabilitet. Vector kan du stoppa i allt, vet dock inte om det går till helikopter, och du kan flyga iväg direkt efter installation med Vector
Ok. Är det inte zero som har dubbla system, dessutom?

Boystoys
2016-02-21, 20:33
Första provflygningen. Sanslöst stabil i loiter mode och jag älskar osdn. Verkar vara ett bra köp.

Killenheladagen
2016-02-23, 06:58
Har en vän m Vector och den verkar riktigt riktigt bra! Att man kan ändra det mesta på fältet också utan en pc är en klar fördel mot ex cc3d!!!

Utmanaren2002
2016-02-23, 10:04
Första provflygningen. Sanslöst stabil i loiter mode och jag älskar osdn. Verkar vara ett bra köp.

Kul att du är nöjd!
Jag flyger vector i flyg och i multísar med version 1 som inte har den nya gps pucken. De är ok men har ganska dålig precision i loiter så min fråga är: Är den nya pucken så mycket bättre? Kan man uppgradera v1 till v2? Någon som vet och har jämfört?
/Göran

Såg nu att det finns uppgradering men undrar fortfarande om någon har jämfört irl

Peter1
2016-02-24, 18:33
Var hittade du uppgraderingen? Är själv väldigt intresserad. Råkade köpa en beggad quad från en handlare med hela vectorpaketet, men med en V1. Helt värdelös, anser jag. Brukar få mellan 10-15 sats på balkongen med mina APM-gps, men kommer max upp i 4 st med V1. testat i flera timmar totalt med olika försök med isolering, koppartejp, bort med störande kamera, vtx, stömkablar, mottagare. Ingen skillnad.


Kul att du är nöjd!
Jag flyger vector i flyg och i multísar med version 1 som inte har den nya gps pucken. De är ok men har ganska dålig precision i loiter så min fråga är: Är den nya pucken så mycket bättre? Kan man uppgradera v1 till v2? Någon som vet och har jämfört?
/Göran

Såg nu att det finns uppgradering men undrar fortfarande om någon har jämfört irl

Utmanaren2002
2016-02-24, 20:22
Har beställt på Autopartner. Beräknad levereras 3 veckor.
Finns på lager från USA men frakten är för hög så det lönar sig inte. Jag får 7-9 sats på flygfältet med v1:an

Peter1
2016-02-24, 22:07
Har beställt på Autopartner. Beräknad levereras 3 veckor.
Finns på lager från USA men frakten är för hög så det lönar sig inte. Jag får 7-9 sats på flygfältet med v1:an

Ok, trodde du menade att man kunde uppdatera FW. Ja, jag köpte min från Autopartner också, men han hade ingen V2 inne för tillfället. Han rekommenderade den begagnade quadden istället med Vector och GPS V1 som skulle fungera, men jag kommer aldrig ur RTH-läget med 4 sats. Har skickat flera mail, men inte fått svar ännu. Jag beställde min GPS V2 från (se länk) med billig frakt. 520kr totalt.

https://www.rc-log.co.uk/customer/account/

Boystoys
2016-02-24, 23:27
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2032857&page=710#post34095662

Utmanaren2002
2016-02-25, 10:16
Ok, trodde du menade att man kunde uppdatera FW. Ja, jag köpte min från Autopartner också, men han hade ingen V2 inne för tillfället. Han rekommenderade den begagnade quadden istället med Vector och GPS V1 som skulle fungera, men jag kommer aldrig ur RTH-läget med 4 sats. Har skickat flera mail, men inte fått svar ännu. Jag beställde min GPS V2 från (se länk) med billig frakt. 520kr totalt.

https://www.rc-log.co.uk/customer/account/

Hej
Jag hann beställa av Autopartner innan jag såg ditt köp...
Vore bra om du hinner flyga med din v2 och jämföra före mig och ge ditt omdöme här på forumet.
Jag har flera vector som jag kommer att uppgradera om v2 funkar bra
/Göran

Peter1
2016-02-25, 16:22
Vore bra om du hinner flyga med din v2 och jämföra före mig och ge ditt omdöme här på forumet.


Absolut!

Fick kontakt med Autopartner. Gjorde ett större test i perfekta förhållanden, långt från störande objekt. Fick 8 sats efter 10 min, men tappade och sjönk till 7 och någon gång till 6. Tycker inte det känns stabilt. Flyger ju gärna utan stark sol och blå himmel, vad händer då?

Utmanaren2002
2016-02-25, 16:27
Jag verkar ha något bättre resultat än du... Får alltid hugg på fler än 6 sats oavsett var.
Beställde just en v2:a från rc-log. Tack för bra tips! De verkar vara heltäckande på Eagle Tree prylar[emoji106]

kenneth.eriksson.94
2016-02-25, 18:06
När jag kör med v1, har dock inte v2, så ligger jag och snittar på 11-14sateliter. Kan det vara så att det är varierande kvalité på hos pucken som gör att det varierar så?

Utmanaren2002
2016-02-25, 18:08
I så fall är det illa[emoji107]. Däremot kan den lätt störas av rx ledningsdragning och monteringsskugga etc.

kenneth.eriksson.94
2016-02-25, 18:11
Kan vara installationen också för den delen, gäller att hålla llt störande borta från gpsen

Peter1
2016-02-25, 18:25
Kan vara installationen också för den delen, gäller att hålla llt störande borta från gpsen

Allting var ordentligt separerat, mer än vad man kan tänka sig jämfört med ett flygplan med 150cm spnv

Boystoys
2016-12-02, 00:35
Och nu kommer miniversionen!
http://www.eagletreesystems.com/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=153

Killenheladagen
2017-04-04, 21:50
Och nu kommer miniversionen!
http://www.eagletreesystems.com/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=153
Najs!!! Vector är den överlägset mest pålitliga och genomtänkta fc jag använt; kör en i en bixler och det är så avslappnande att veta att den kan ta hand om sig själv. .. har pitot och alerter också så får luftfart och gpsfart samt alertern skriker och blinkar om man missat nåt eller om nån switch står fel tex i rth när den är på marken.
Och att man kan gå in i menyerna och ändra precis allt som framför pcn MEDAN man flyger tycker jag är lite coolt.

En minivector för racequad och ej för en flygande hängande kamera skulle vara gott....(även om "stora" vectorn har 3dh/acro så man kan flyga den freestyle, detta kan INTE nån DJI KOPTER,) - ja förutom deras nya HDracekopter då men det är ej samma sak....



Skickat från min SM-G800F via Tapatalk