handdator

Visa fullständig version : Jämförelse bildkvalite/upplevelse mellan glasögonmarkusb
2014-07-27, 19:44
Hade besök av UndCon härom dagen och fick testkika genom hans MyVu brillor.
Min enda erfarenhet titigare är ju mina gamla fatshark aviator med stoooor FOV.

Jag flög inte med Nickes brillor utan tittade bara ut över åkern med dom på.
Skarpare bild, upplösningen på detaljer var högre. Eftersom jag inte flög med dom så kan jag bara gissa att grenar och dylikt är lättare att se i dom än mina "suddiga" fatshark med stor FOV.
Skärmarna känndes dock väldigt långt borta och små, fick ingen direkt uppslukande känsla alls.

Just nu, eller ända sedan jag byggde min 250 quad och har börjat flyga tight och busigt, så upplever jag mina FS som otillräckliga. Bilden är suddig, svårt att urskilja detaljer innan det smäller. Färgerna är matta och saknar tryck.
Ett stort träd är inga problem att se, men jag vet inte hur ofta jag missar grenar m.m.
Oftast vågar jag bara flyga lite snabbare där jag tidigare rekat i hovringsläge..
Lite tråkigt att behöva göra så, blir inte så "fritt" att flyga.

Innan när jag oftast flög plan och vinge ett par hundra meter upp var brillorna skitgoa. Har alltid blivit uppslukad av flygkänslan i dom. Jag gillar stor FOV helt klart.

Ni som testat flera olika glasögon, skriv av er om hur ni upplever bilden och ha gärna min 250 mellan buskar och snår i bakhuvudet.
Vad tror ni skulle passa mig?
Dom, base, dom HD, skyzone, mfl, mfl, mfl?

LeoR
2014-07-27, 21:48
Jag hade aviators innan jag bytte till FS attitude V2 och dem är ju lite mindre i FOV (35° vs 46°) men tycker helt klart att det är värt det eftersom dem ger skarpare bild.

Tycker dock inte om gummilösningen runt ögonen, dem gör ont efter tio minuter och man kan liksom inte bara rycka ner brilorna när man startar eftersom gummit lägger sej konstigt (har gått över till att starta med den nere pga detta)

Dessutom så har du ju kvar alternativet att kunna justera linserna efter dina ögon. Rekommenderas varmt av mej.

Dominator är ju fina och riktigt bra men saknar justeringen för ögona

markusb
2014-07-27, 22:41
Upplever du att du inte "flyger med" med bara 35 grader FOV? Är dom gamla mer uppslukande?
Jag vill absolut inte tappa den känslan, den är viktig för nöjesfaktorn.

Luft
2014-07-27, 22:58
En bra kamera kan göra stor skillnad. Jag upplever dessutom att det är fattigare bild i 1.3 och 2.4 och har gått tillbaks till 5.8 gHz i min 250 maskin. Så det är inte bara brillorna.

Steflo112
2014-07-27, 23:00
Jag har Predetor V2 och har samma problem med dom som Du har. Flyger runt träd och allt är fridfullt så helt plötsligt så ser man en avlövad gren 1 meter framför och har inte en chans att väja. Sen är det bara att börja leta delar.

Ålänning
2014-07-27, 23:38
Helt klart mer känsla med högre FOV (jag har FS Base och stör mig på upplösningen).
Alla har väl så gott som samma upplösning också (?) så det innebär att lägre FOV upplevs skarpare.
Skarpt eller känsla? Det är frågan... =)

High Five
2014-07-27, 23:51
Nya Dominator HD som knappt kommit ut ännu (?) har både högre upplösning och 45 grader FOV enligt
http://www.troybuiltmodels.com/ns/info/acce/fpv/fatsharkcompare.html
men dom blir betydligt dyrare.

LeoR
2014-07-28, 00:19
Svårt att säga, aviators är ju verkligen svingoa när det kommer till att vara högt uppe och bara cruisa runt men sen nära marken genom hinder så blir det ju så där...

Men det är inte så att jag blev besviken och saknar dem gamla, i dem nya är det både klarare bild och kvaliten på sjävla brillorna är tusen gånger bättre.

Det enda som jag tycker är lite synd är att linserna på aviators sitter närmare ens ögon så bilden blir stor och nära medans dem nyare är lite längre ifrån så man ser mera av den svarta kanten runt om. Men tycker det känns minst lika "uppslukande"

Jämfört med typ predator V2 så är dem helt makalösa. Predator är som att titta på en liten tv långt ifrån dej i min mening.

Om jag skulle rekommendera ett par så är det Attitude V2 och då med nya trinity headtracker (sinnesjukt bra!!!) och köpa till spironet antennerna och 600mw immersionrc VTx, då har man en riktigt bra setup för att köra nära (har dock själv varit ute runt 2 kilometer utan större problem med just den setupen)

Dadde rekommendarar också dem....

Impulze
2014-07-28, 02:26
Har haft gamla fatsharks aviators och dom har ju stor FOV men något oskarpa. Har kört Headplay, stor FOV och skarp bild men opålitliga....Kör Dominator nu, samma fina skarpa bild som headplay men något mindre FOV. Men då man nu har kört med dom så vänjer man sig ganska fort. Personligen så tar jag hellre något mindre FOV och skarpare bild men det är ju jag det :)

//Matte

UndCon
2014-08-08, 00:03
Mina gamla MyvU original Crystal Black piskar många Fatsharks...

Nu har jag beställt ett par Skyzone FPV (http://www.getfpv.com/skyzone-fpv-goggles-with-diversity.html)så får vi se hur det blir med inbyggd mottagare på skallen - då kan man klä in hela huvet med en foliehatt och ha som antenn :)

markusb
2014-08-08, 07:51
Gött nicke, har funderat på dom så hojta till när du har dom hemma och inkopplade så ska jag komma och syna ;)

UndCon
2014-08-08, 08:42
Beställde igår, skickades igår - kan redan spåra paketet :)

Bra service hos GetFPV!

lassebetong
2014-08-08, 09:07
Flyger som du Marcus med mina ga Aviator. Håller med om att det kan vara lätt att missa tunna grenar ibland. Visst har man klarare och skarpare bild i ett par Attitude, men får lite tunnelseende i dem pga mindre fov. Kanske bara en vana, men det är svårt att gå ner i fov för mig. Hoppas därför att när mina DominatorHD väl dimper ner i lådan (är ca 50 före mig i kön nu) så skall jag både se allt samt att färgerna blir lite bättre. Hade alla dagar i veckan satsat på HD just pga större fov.

UndCon
2014-08-08, 09:58
46939

Reine
2014-08-16, 17:47
Funderar på att skaffa goggles att använda när jag flygfotar med min hexa men undrar om det skulle fungera för mig då jag har lätt för att bli åksjuk när jag tittar på fpv filmer på youtube.

Finns det någon i sthlmområdet som har goggles, tex fatshark som man kunde få testa lite och se om det skulle fungera för mig?

Ålänning
2014-08-16, 23:32
Jag blir också lätt åksjuk men efter att man vant sig med bilden (tar några minuter) och inte flyger ryckigt och vingligt så har jag inte haft problem. Använder FatShark Base med 45 graders FOV (tror det var 45). Men om man är åksjuk före man flyger FPV, så herrejösses va man blir snyrri bollen. :-D Blev det två ggr när jag slängde in allt i bilen och for runt och letade efter nåt fränt ställe att flyga vid. Huvudet gick som en radar så jag vart ju yr före jag hittade en plats.

zooks
2014-08-17, 13:15
Funderar på att skaffa goggles att använda när jag flygfotar med min hexa men undar om det skulle fungera för mig då jag har lätt för att bli åksjuk när jag tittar på fpv filmer på youtube.

Finns det någon i sthlmområdet som har goggles, tex fatshark dominator som man kunde få testa lite och se om det skulle fungera för mig?

Har tittat och läst en del om den nya HD versionen så den är jag i så fall intresserad av.


För flygfoto kanske det skulle vara bättre med "Pirate eye" så slipper du bli åksjuk.
http://www.fpvhobby.com/184-pirate-eye-lcd-goggle.html

Reine
2014-08-17, 13:29
Ser intressant ut, har letat efter nåt liknande men inte hittat nåt. Synd att det var slut på lager...

MagnusStrömqvist
2014-09-13, 13:22
Testade Headplay idag, hade plockat upp ett begagnat par! Jesus vad bra de är! Skärpa, kontrast och djup! Helt annan känsla än Fatshark Attitudes som jag testat.

Xermalk
2014-09-13, 17:44
Själv är jag extremt förtjust i bildkvaliten och synvinkel (70-80 grader) på mina diy goggles, med en 35$ 5" 800x480 skärm.
Använder man hela bildytan (16:9) med en 2.1mm lins så blir bilden perfekt.
Dock är den varken snygg eller lika portabla som ett par "vanliga" brillor.

anspe
2014-11-27, 22:08
Ni som har Skyzones diversitygoggles, är ni nöjda med dem?

Är de kompatibla med Immersion Rc:s sändare? Jag hittar motsägande info angående kompatibiliteten.

UndCon
2014-11-28, 09:45
Jag kör Skyzone och är mycket nöjd. Om de är kompatibla med Immersion vet jag ej - jag kör med Boscam och det funkar direkt. Jag kör även Hubsan FPV och det funkar det med - bara att byta frekvenser

Diversityn har jag inte behövt pröva då jag kör med Klöver/Skew och har täckning så det räcker till...Däremot har jag en liten 5.8 BiQuad antenn som jag funderar på att montera (orginalantennen från Hubsan-radion)

Skyzone har en bred bild 854*480 (WVGA) - jämfört med DominatorHD som har 800*600 (smalare men högre bild)