handdator

Visa fullständig version : Motorn får tokryck! Se inspelning.



plame
2014-07-27, 22:33
Motorn är en sunnysky v2216-15 650kv
Escn är HK multistar 20A med simon-k "kda"
Batteriet är 4s, det är kopplat till en spänningsregulator som driver en servotestare som i sin tur styr escn eftersom den inte har någon bec. Gasen är kalibrerad. Vsd kan vara fel?
Se filmen och lyssna på motorn:


https://www.youtube.com/watch?v=x09SOIsc3nU

Detta är första gången jag försöker mig på en multirotor, eller egentligen första gången jag försöker mig på rc seriöst öht, bara kört lite buggy innan ;)

Tacksam för hjälp!

Ålänning
2014-07-28, 00:34
Är samtliga motorer likadana?
Är det bara just den där, så kanske det är glapp?
Är det alla så kanske samtliga ESCar har fel timing inställd?
Klarar motorerna 4S?
Funkar servotestaren bra annars till servon?
Dessutom är inte motorn belastad...

Johan Nörd Andersson
2014-07-28, 09:36
Är samtliga motorer likadana?
Är det bara just den där, så kanske det är glapp?
Är det alla så kanske samtliga ESCar har fel timing inställd?
Klarar motorerna 4S?
Funkar servotestaren bra annars till servon?
Dessutom är inte motorn belastad...


Jag hade EXAKT samma problem med ett Afro 20 slim med SimonK fw och 2216 kv900.
Jag provade olika versioner av simonK som påverkade det marginellt. i mitt fall var det ett ESC som verkade vara tillverkat i en annan batch än dom som fungerade. Det blev synkproblem med för "tighta" piddar.

Reagerar alla ESC likadant..?

plame
2014-07-28, 09:51
Jag hade EXAKT samma problem med ett Afro 20 slim med SimonK fw och 2216 kv900.
Jag provade olika versioner av simonK som påverkade det marginellt. i mitt fall var det ett ESC som verkade vara tillverkat i en annan batch än dom som fungerade. Det blev synkproblem med för "tighta" piddar.

Reagerar alla ESC likadant..?

har provat 2 nu med samma resultat, har även provat att binda radion och styra genom den med precis samma resultat. först var jag inne på att det var min spänningsomvandlare som var knasig.

Men nu har jag även testat med en afro 20A HV esc och då fungerar det klockrent.

Så det är nog som du säger, syncproblem med simon-k och fel batch av esc, ska prova de andra två flashade multistararna med och även en som är oflashad nu och se hur det går.

Johan Nörd Andersson
2014-07-28, 11:34
Har du provat med senaste SimonK på dom ESC som har problemet?

Det jag syftade på med att dom kommer från en annan batch är att det kanske är någon komponent som diffade, kanske en annan tillverkare eller vad som helst...för två som är tillverkade samtidigt hade det här problemet.

SimonK och 2216 är annars en jättevanlig och väl fungerande kombination. Så det är förmodligen inte mjukvaran.

simonarvestrand
2014-07-28, 12:27
Tror snarare på problem med escar än mjukvaran i dom .
Jag har kört hks f30A med simonks mjukvaror och 2216 motorer rätt länge på diverse maskiner , funkar hur bra som helst.

plame
2014-07-28, 23:59
Har du provat med senaste SimonK på dom ESC som har problemet?

Det jag syftade på med att dom kommer från en annan batch är att det kanske är någon komponent som diffade, kanske en annan tillverkare eller vad som helst...för två som är tillverkade samtidigt hade det här problemet.

SimonK och 2216 är annars en jättevanlig och väl fungerande kombination. Så det är förmodligen inte mjukvaran.

Har testat 3 nu och de visar alla samma symptom. Och ja senaste keda revisionen om det inte kommit en ny sen en vecka tillbaks?

hakank
2014-07-29, 09:17
Har du provat med propeller på? Hade samma symptom p en annan setup utan proppen påskruvad. Med proppen på så var symptomen helt borta.

eAk
2014-07-29, 21:31
Ser ut som sync fel. Vanligt med många esc och motorer med låg kv. Esc kan börja brinna osv. Den tappar bort vart motorn befinner sig i sin rotation. Lösningen brukar vara att hitta en firmware som funkar eller byta till ett märkes esc och hålla sig borta från just simonk. Var ett par månader sedan jag kollade men har inte läst att simonk firmware löst problemet.