handdator

Visa fullständig version : Borstlöslekman
2014-08-04, 10:12
Hej
Det gäller en BL-motor som iof sitter i en båt, men ja testar med att fråga här...
Har en båt med borstlös motor. Färdigbyggd historia. I mitt tycke ganska fin, glasarmerad plast o ett härligt drag med 3S. kommer inte ihåg beteckningen på den, men kan kolla. Den var komplett med motor o fartreglage. Fick sätta i servo till rodret o mottagare. Enligt info så ska den gå på 3S.

Den har plötsligt lagt av (gick hela förra säsongen utan problem) Nu är den väldigt orkeslös, men går. Först var det som om det var glappt, kraften kom o gick lite då man gasade.

Grabben, sexåring, som kör den har varit dålig på att ge efter på gasen när det kaviterat, så ibland har motorn varvat som bara den.. Jag har testad med annan mottagare, men felet verkar vara i motor/fartreglage.

Kan en borstlös gå på två av tre faser? kan det vara avbrott i motorn? isf, är fartreglaget förstört som ett resultat av detta, isf?

/Lars

FinnbyFraggel
2014-08-04, 12:23
Mår batteriet bra?
Annars låter det som en lödning eller kabel till motorn inte mår bra.
Det skulle kunna vara en lindning i motorn eller en magnet som släppt, men börja kolla kablar och lödningar.
/ Jonas

lekman
2014-08-04, 12:48
Jag har två ackar, och de är båda OK. Jag får montera kolla lödningar, o mäta efter resistans i motorlindningarna. Är det somså att den kan ha gått på två av tre poler?
/

FinnbyFraggel
2014-08-04, 13:04
Nej, den kan inte starta med två faser men om den väl snurrar får den dålig kraft om den tappar en fas.
Mät även mot motor axeln så du inte har kortslutning till jord.
/ Jonas

simonarvestrand
2014-08-04, 15:16
Om den tappat en fas ex antal ggr under en körning så skulle jag gissa att motor och reglage är rejält varma efter en tur.