handdator

Visa fullständig version : GoPro4 ej kompatibel med TBS Disco Pro



Luft
2014-10-07, 09:23
Tyvärr funkar inte video ut genom GoPro Connector i TBS Disco Pro. Fler rapporter finns om detta på andra forum.

TBS jobbar på det enligt foruminlägg. Vissa rapporter på att feed funkar om man sätter på inspelning finns, men jag han inte testa i morse. Jag skall testa på min Lumenier Gimbal på min QAV400 och se om det är samma där.

Tja! då är man bug-testare igen.

...mer info kommer...

Kenneth E
2014-10-07, 11:37
Du blev först, något som du märker skillnad på direkt, snabbare, enklare meny.....?

Luft
2014-10-07, 22:31
Negativt:
Buggig som tusan. Video ut funkar inte på TBS GoPro connector och enligt forum så funkar den inte heller på Zenmuse som använder kontakten bak på kameran. Tar lite tid på sig att starta. Inte helt konsekvent gränssnitt för att starta WiFi. Den knappen har nu fler funktioner. App till iPhone och iPad hänger sig vid inspelning. BlueTooth fattar jag inte hur den funkar. Det händer inget. WiFi lampan börjar helt plötsligt blinka efter att jag lekt med Time Lapse, fast att jag stängt av lamporna.
Ingen fjärrkontroll med i mitt paket.

Positivt:
Den filmar faktiskt i 4K i 30 frames (25 i PAL). Där finns det ju möjlighet att skära i bilden så att man får bort fisheye.
Olika inställningar till olika "modes". T.ex. så kan man ha Protune igång för foto men strunta i det för film. Även om man filmar samtidigt som kameran tar en bild var 10e sekund.
Det är bättre meny i displayen.
Enklare att plocka ut batteriet, när den hängt sig (vilket man inte borde behöva)

Kommentar:
Det är redan uppdateringar på väg. Hoppas bara att det nu är mjukvaru-problem och inte som 3+ där vissa fick knäcka loss linsen för att ställa fokus.
Skynda inte att köpa. Läs forum för update. T.ex. TBS ang. Discovery Pro, Lumenier för QAVxxxG, GoPro forum, DJI forum och FPVLAB.com, maila gimbal leverantörer. Maila GoPro.

Jag är nyfiken på vad andra upplever med?

Luft
2014-10-07, 23:40
Mer tråkigt.
GoPro "mountar" inte minnet som en vanlig disk på en Mac (OS X 10.9.5). iPhoto och iMovie hittar kameran och kan importera bilder/filmer. Men om man vill använda GoPro Studio så hittar den bara håddiskar som är "mountade".
Detta funkar fint på en 3 eller 3+ såklart.

Man kan få problem om man tar kortet direkt från en 3a och använder i 4an. Man kan inte se alla filmer eller bilder vid import. Jag blev tvungen att formatera om kortet i 4an.

Matsa
2014-10-08, 00:02
Skönt man har en gammal gopro 3'a hör jag :)

Matsa...

Luft
2014-10-08, 11:27
Ha ha ha. Fantastisk produkt.
I morse satte jag på ett GoPro tillverkat lins-skydd. Se länk nedan:
http://shop.gopro.com/EMEA/accessories/protective-lens/AGCLK-301.html#/start=1

...och skulle ta av den, så lossnade hela linsringen från kameran. Alltså den svarta ringen som sitter runt kameralinsen. Det var ju bara att klicka tillbaks den när jag med stora svårigheter fått ut den ur lins-skyddet med en kniv.
Hoppas dom kan laga det problemet med en software-update.

Jag hatar just nu alla er som sitter och gottar sig och tänker "ha ha ha, där fick han för att han ville vara först".

Kenneth E
2014-10-08, 11:45
Det var ju som fan, tur jag väntar tills 5:n kommer. Då är nog 4:n färdig!

simonarvestrand
2014-10-08, 15:06
Ungefär 3 månader tror jag det har varit på tidigare modeller innan dom funkat bra

Toba
2014-10-08, 15:56
Jag hatar just nu alla er som sitter och gottar sig och tänker "ha ha ha, där fick han för att han ville vara först".
Vi andra tycker det är bra att det finns frivilla beta-testare. Det verkar ju som om de flesta varor inom elektronik/teknik-segmentet är klara för beta-test när de släpps på marknaden. När det gäller datorspel så är de väl mer alfa-test när de släpps...

simonarvestrand
2014-10-08, 18:07
det konstiga är ju att det faktiskt finns beta testare på gopro och ändå har dom alla dessa problem när det släpps.
och inte en gång utan vid varje nytt släpp

Ålänning
2014-10-08, 18:51
Dom kanske bara testar prototyperna, för dyrt testa efter skarpa produktion gått igång eller nåt? =)

Luft
2014-10-08, 20:25
Man får dessutom en djupare förståelse för t.ex. TBS och deras försenade Gemini och (hrm host) FatSharks HD brillor.

neu
2014-10-08, 21:51
hahaha dominator hd ja dom var ju bara lite försenade ;) Hade missat att TBS hex var försenad. Men lika bra det för nu vet jag att jag inte ska köpa något som flyger mindre än 10min.

simonarvestrand
2014-10-08, 22:40
Föredrar försenad release . Få en pryl tidigt som ändå inte funkar kan ju kvitta

neu
2014-10-08, 23:14
Håller med men när dom säger '''den kommer snart du behöver inte vänta länge till) i över ett år så har det gått lite för långt :P