handdator

Visa fullständig version : cc3d gyro drift



eAk
2014-10-13, 18:46
Jag har samma problem med cc3d som multiwii gyro drift. Den tappar bort level i stab Mao lutar mer och mer åt sidan när jag flyger.

Zkronk
2014-10-13, 19:42
Har du kraschat hårt lite för många gånger tro?
Jag fick lov att kassera mitt MultiWii-kort då gyrot efter lite för många kraschlandningar började drifta upp till 45 frader bara en minut efter kalibrering.

Minst sagt spännande att försöka hålla emot i luften då :p

LeoR
2014-10-13, 19:49
Kanske kan "idiot-tricket" som ska funka för Naza appliceras här?
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25400300&postcount=14114

Görs på egen risk, hade dock en kund på företaget jag jobbar på som tydligen försökt det och fått det att funka igen.

eAk
2014-10-13, 19:57
Förstod ingenting av den rcgroups posten.
Ska man hålla grejjerna 20cm ovanför bordet och slå till dom? Sedan göra om level iunställningen?

Jag har inga problem med detta på apm som använder samma gyro och krachat massor av gånger bra mycket värre än vad min cc3d gjort för den har bara gjort lite hårda landningar där den flippat på rygg typ.

Jag tror multiwii och cc3d ignorerar termometern i gyrot för det driftar ett 1grad per C temperatur skillnad. Så flyger man och det blåser luft mot gyrot så börjar det luta efter en stund. Men jag kan ju testa att smätta till kontrollen med fingrarna och se ifall den flyhger osm den ska nästa gång efter en omkalibrering.

LeoR
2014-10-13, 20:05
Jag har uppfattat det som att man ska hålla den cirka 20cm ovanför bordet och slå till den med fingret och sen släppa den.

Som sagt, på egen risk och förstår inte själv hur det kan funka.
Skulle kunna förstå principen om det var ett mekaniskt gyro men nu snackar vi känsliga komponenter som man vanligtvis vill hålla borta från slag och stötar.

Den kunden som gjort tricket hade krashat genom en bilruta och sedan hade den varit oflygbar i form av att den lutade kraftigt samt att han fick felet 25 i GUIn.

Men efter han gjort det tricket funkade den igen.

Han lämmnade in den och bad oss kolla på den och jag kunde inte hitta något fel på den.

Gick 360° runt på alla axlar utan probelm i GUIn.

Tror dock det det mynnar ut i något som råkar ha en koppling till en hård stöt, t.ex en lödning som glappar eller liknande.

Så tror inte droppet har en direkt påverkarn.
Men, vem vet...

eAk
2014-10-13, 20:06
E ller så kopplar man bara in kontrollen och hittar boxen accelrometer filtering. Increace value to stop gyro drift.
Kan ju börja med att testa det.
Ska bara vänta på att mina nya propellrar dimper ner som jag beställt då jag råkade komma åt throttle sticken 1snäpp när den låg uppockner.

LeoR
2014-10-13, 20:07
Har aldrig pillat på CC3D så vet ingenting kring mjukvaran bara lite om vad som eventuellt påverkar hårdvaran.

berthrsd
2014-10-14, 07:31
Min erfarenhet av CC3D är att den beter sig på sättet du beskriver om man har för mycket vibrationer... Balanserat propparna?

Landin81
2014-10-14, 07:49
Hade samma problem med mitt naze32. efter några sekunder i luften så började min quad luta rejält bakåt. Slutade med att hobbyking skickade ett nytt kort till mig.
Även efter att ha ställt in gyrofilter, men testa, det kanske kan funka på din!

Märkte en rejäl skillnad mellan fastskruvad FC direkt i ramen och FC monterat på mjuka locket man fick FC i, skillnaden var inte jätte stor, tills jag gasade på rejält då mycket vibrationer uppstod. Så testa att montera FC på något mjukt och se om det hjälper.

eAk
2014-10-14, 18:59
Skulle haft m3 vibrations dämpare

eAk
2014-10-18, 22:52
Köpte vibrationsdämpare och ändrade filtret. Nu flyger den hgelt utan gyrodrifrt. GÖTT :)

LeoR
2014-10-18, 22:53
Toppen :)

Landin81
2014-10-19, 07:56
Vad köpte du för några, och vart? Länk?

simonarvestrand
2014-10-19, 08:34
jag har under ett par år endast kört med canopygummin från 450 helisar , funkar kanon

eAk
2014-10-19, 20:15
Dessa köpte jag
Det verkar mer eller mindre vara armerad slang med en skruv och en mutter

http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=2617

Annars brukar jag använda 3m gyro kuddar eller montage tejp från biltema. Montagetejpen sitter görbra och är silicon aktig brukar stapla 3st lager montage tejp sedan klippa till 4st kvadrater så kan man montera de flesta kontgrollerna med dom bitarna.