handdator

Visa fullständig version : Hitta Ny kompis i dag på Hobbymässan Spektrum DX6 väldigt nöjd en..men!



GREVEN
2014-11-01, 20:37
Hitta Spektrum DX6 på Hobbymässan idag för 1500:- eller 1700:- med mottagarn

Va börja ggäller jo här
http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/44069-Spektrum-DX6-med-Naze32-hjälp-tack

Vet en radio som snart är väldigt billig!
går fanken inte ens knappt setta upp till KK 2.1
dags o prata med leverantören av den..
får hoppa mellan Mod1 o mod2 ställa om spakarna i radion så kanske det vill lira lite..
kör jag i mod 2 går inte KK2.1 att armera med roder höger utan roll o roder höger?


ja jag hoppat över Naze(gav upp)
hur jag en gjorde va nått fel.. Satte jag upp det normalt har jag Roll aux2 på trottel i basflight
trottel låg på pitch pitch låg på roll.. Osv va sjutton är mod3? Kika på den lite i radion med..


turnigyn stog på Mod3

karstena
2014-11-01, 20:55
nej du kan bruge orange. der er nogle stykker til salg på svensk modelfly.

jeg bruger selv disse både til dx6 dx7 og dx9

GREVEN
2014-11-01, 21:31
Man tackar...

jocke1963
2014-11-02, 08:05
Här finns det prisvärda mottagare oxå:
http://www.lemon-rx.com/

Jag köpte en bunt av de billiga 6-kanals parkflyer-mottagare, de funkar klockrent till min DX8.
Köpte även en 8-kanalare, men den har jag inte testat ännu.

Har även en bunt 4-dollars Piratkopior härifrån, som funkar finfint:
http://www.targethobby.com/transmitter-receiver-c-72.html?page=2&sort=20a

GREVEN
2014-11-02, 21:21
Wow där fanns det lite godis Tackar..

Cinzano
2014-11-07, 10:59
Själv har jag kört med R615X funkat jättebra

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1119__1117__Radios_Receivers-OrangeRx_Receivers.html

Flygsmurfen
2014-11-07, 12:55
Synd att Target säljer kloner...
Priset var ju för bra för att vara sant.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1556901

Skulle behöva köpa upp mig på lite mottagare.'
// Mats W

McRegor
2014-11-07, 13:23
Även jag har använt Target-klonerna utan problem men jag kör ju inte dyraste kärran med dessa mottagare som kostar några få dollar...
Roger

jocke1963
2014-11-07, 22:46
Synd att Target säljer kloner...
Priset var ju för bra för att vara sant.


Ehh, priset stämmer, och ja, jag skrev ju att det var piratkopior?
Sista ordern därifrån var 10 st 3.99$-mottagare, med frakt blev det ca 40:- SEK/mottagare.
Och ja, de funkar bra, men som Roger skrev, jag kör dom bara i mina billiga småkärror.

GREVEN
2014-11-08, 10:25
Har tagit hem ett gäng oranga615 så länge

GREVEN
2014-11-15, 23:25
Kan säga Eftr. 2 dagar med fiplande håller på bli knäpp på den..
har tok problem o få den o fungera med både Naze32 o KK2.1

"Går fanken inte ens knappt setta upp till KK 2.1
dags o prata med leverantören av den..
får hoppa mellan Mod1 o mod2 ställa om spakarna i radion så kanske det vill lira lite..
kör jag i mod 2 går inte KK2.1 att armera med roder höger utan roll o roder höger?


ja jag hoppat över Naze(gav upp)
hur jag en gjorde va nått fel.. Satte jag upp det normalt har jag Roll aux2 på trottel i basflight
trottel låg på pitch pitch låg på roll.. Osv va sjutton är mod3? Kika på den lite i radion med"..


turnigyn stog på Mod3

Jorgen
2014-11-16, 01:22
Hej,

Du skall inte ändra vilken mode radion står i, den skall alltid stå i mode 2 här i Europa. Mode 2 betyder att du har trottel och sidoroder på vänster spak och att höjd och skev ligger på höger spak. Det blir lite krångligt att gå vidare om du lär dig att ha spakarna på ett sätt som inte används i Sverige.

Att det börjar fungera när du ändrar mode tyder på att du har fel ordning på kanalerna. Har du använt CPPM utgången på Orange 615x mottagaren eller har du fyra separata kablar? Det kan vara enklast att använda separata kablar för att slippa ändra ordningen som kanalerna kodas av när du använder CPPM, det är då lätt att bara byta plats på kablarna tills det fungerar.

Jörgen

FinnbyFraggel
2014-11-16, 08:20
Kan säga Eftr. 2 dagar med fiplande håller på bli knäpp på den..
har tok problem o få den o fungera med både Naze32 o KK2.1

"Går fanken inte ens knappt setta upp till KK 2.1
dags o prata med leverantören av den..
får hoppa mellan Mod1 o mod2 ställa om spakarna i radion så kanske det vill lira lite..
kör jag i mod 2 går inte KK2.1 att armera med roder höger utan roll o roder höger?


ja jag hoppat över Naze(gav upp)
hur jag en gjorde va nått fel.. Satte jag upp det normalt har jag Roll aux2 på trottel i basflight
trottel låg på pitch pitch låg på roll.. Osv va sjutton är mod3? Kika på den lite i radion med"..


turnigyn stog på Mod3

Eftersom du gått från det öppna Turnigy där du kan sätta kanalordning som du vill i sändaren till en Spektrum med fast kanalordning måste du ta hänsyn till det när du kopplar in mottagaren.
Jag har inte kanalordning på Spektrum i huvudet men det ser du om du tittar på mottagaren där kanal 1 är THR.
/ Jonas

GREVEN
2014-11-16, 09:29
Det har jag gjort..

Jörgen.. Ja kör separata kablar
sen ändrar jag inte vilken spak gör va utan har kvar gas på vänster.. Men i radion står det Elevator.. För få det o lira lite..

FinnbyFraggel
2014-11-16, 11:56
Och hur ser resultatet ut i "receiver test " menyn?
/ Jonas

GREVEN
2014-11-16, 15:09
I Reciver test fins det inget som stämmer...
men fått TRIN i luften med KK kortet.. Efter gått in i radion (glömt hur hispig nervös den är) men rolig :)
1 THRO=Aileron
2 Aile = Elevator
3 ELEV = throttle
4Rudd= Rudder
5 Gear= Gear

Då har jag fått det o lira i Mode 2
Ska kika på 250 om det går göra samma där

FinnbyFraggel
2014-11-16, 15:45
Jag kollade just min radio (Taranis) och den kanalordning du anger stämmer för Spektrum och alltså måste du sätta kablarna i enligt följande på KK2 för att det ska fungera.
KK2 -> mottagare
1 -> 2
2 -> 3
3 -> 1
4 -> 4
5 -> 5

/Jonas

GREVEN
2014-11-16, 17:09
Tack min vän..
Blir lite fler grå hår en va jag behöver..
har fått Naze32 o lira med som det ser ut inte klar en...

Fick skriva in i programmet TAER1234 hade AETR1234 innan nu går det arm o dis arm som man ska..
flyg funktionerna reagerar som dom ska..

Jorgen
2014-11-16, 23:26
När du har lösa kablar så behöver du inte trassla med TAER1234 kommandot i konsollen, det är bara att flytta runt kablarna tills det stämmer ;) men då du lärt dig den BITEN IN så vet du hur du gör när du vill köra cppm mellan mottagare och Naze32.

Nästa steg borde vara att ställa in ändlägen i radion så att det blir 1000 till 2000 i utslag i programmet. Jag hamnar på ca +-110 på DX18, borde bli något liknande på DX6

Jörgen

GREVEN
2014-11-17, 10:03
Va lättare o ändra komandon en flytta runt..
endlägena har jag flyttat runt 110+ en gick inte vrida fullt vs 150% som det går då fick allt spader..
Som sagt va krångligare med kvalitets sändare.. Men nu är jag på banan igen..
ska bara gå igenom kablaget o snygga till dom lite..

nu nu är det bara flygen kvar o 450 quaden som ska sättas upp..