handdator

Visa fullständig version : Lite newbie hjälpBanzaiville
2014-11-21, 08:39
Hej

har en liten 250 kina kolfiber kopia. har flugit mycket innan.... lite helikopter (typ en sommar)....

Till grejen nu, det sitter ett cc3d kort i den och jag känner mig lite lätt överrumplad av alla olika inställningar man kan göra men jag tog mig i kragen en kväll och började ställa in alla parametrar efter rekomendationer jag hitta på nätet..... låt os säga att det kunde kostat mig en del inredning och delar.... men sån tur va så gick allt bra för man är så vass på att flyga.... hmmm.

efter detta tänkte jag att jag tar en ny kväll och gör egen inställning, jag ställde in efter alla konstens regler... tillockmed live inställning från radion med parameter efter parameter precis så det är föreskrivet i guider osv men det blev inte heller bra.... den sticker plötsligt oroligt åt olika håll o kanter i alla led....

testade ställa in allt i basic mode och bara juxade till några inställningar och plötsligt kändes den ganska ok.. nästan där... på så när som att den vli sporadiskt plötsligt rotera saaaaaakta åt olika håll (yaw).Perfektionist som man är så vill jag lyckas ställa in allt korekt som det ska vara... har ju serr hur kompisar får sina koptrar RIIIIIIKTIGT stabila... men jag lyckas inte. så innan den åker i tunnan så tänkte jag fråga er... Vad gör jag fel ???? och finns det någon i krokarna (Malmö) som vill ge mig lite guidning???? :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead:


Ha det gott !

Imprez
2014-11-21, 10:00
Ett mycket vanligt problem är att man inte kalibrerat ESC:arna. Om du inte gjort det kolla hur du kalibrerar dina ESC:ar i manualen och följ sedan kalibreringsguiden för din flightcontroller.

Banzaiville
2014-11-21, 10:54
hmm kalibrera esc.... är inte det när man i Open pilot trottlar upp tills dem precis börjar snurra (separat för varje såklart) ???? eller talar du om kalibrering inne i esc:erna ???

Thullen
2014-11-21, 11:26
kalibrering av ESC är att du talar om för reglaget var du har ditt max och min-läge på trotteln.

Vanligast förfarande för att kalibrera brukar vara att slå på sändaren, med "full gas", sedan koppla batteri på reglaget, det piper till, då drar du ner spaken till min, och den ska pipa till igen, då har du talat om för reglaget sändarens "ändlägen".
Läs i manualen för hur just dina reglage ska kalibreras :)

https://www.youtube.com/watch?v=DfTdCVwZYHQ

UndCon
2014-11-21, 11:37
Innan du slår sönder mer saker - eller dig själv - ta bort propellrarna...

Kalibrera sedan fartreglagen enligt instruktioner

testa sedan gaspådrag igen - startar alla motorer samtidigt?

testa sedan att dra på mer gas och lyft Quaden, Ge spakutslag åt fram /bak - höger vänster och se om motorerna agerar på ditt utslag.

Aktivera "level" När du håller i den och tippar den åt olika håll skall du höra hur motorerna går upp/ner i varvtal om tippar den åt något håll.

Kenneth E
2014-11-21, 12:54
Det är viktigare än man tror att kalibrera ESC. Du kan få problem med initiering vid temperatur skillnader, problem med att få farkosten att flyga stabilt, problem med att starta koptern från marken då motorerna drar olika - vilket säkert också sker vid flygning men controllern kanske klarar av att styra farkosten i allafall och på så sätt döljer felet för dig.

streber76
2014-11-23, 19:16
Jag har en sån med. Min yawar vid hovring men inte när man brassar på. Har du en 6 kanalers radio eller mer kör txpid config (googla o kolla filmen e 30 min ca o finns på openpilots hemsida) för attitude eller rate, det förstnämda om du pajjar proppar när du hovrar. Men innan kalibrera dina esc o min/max gas i openpliot.

När det e fuktigt o rått flyger min lite märkligt ibland. Ha den ute en stund innan flygning så gyrona vänjer sig.

Banzaiville
2014-11-24, 07:15
Härligt med måndag :)

Ok låter kanon ska testa detta ikväll, tack för alla svar... såg att jag lagt tråden i fpv och inte multirotor.... sorryMen tilbaka till ämnet.... att kalibrera fartreglagen med spaken köper jag... skit bra tips meen nu blev jag lite konfunderad när "Streber 76" skrev att jag ska göra det i Openpilot..... hur menar du där ????? eller menar du det jag beskrev innan som man gör i deras wizard ???

streber76
2014-11-24, 07:52
Det finns en motor config i gcs under output om jag kommer ihåg. Så du sätter min max gas mot esc så att den fattar värdena från fjärren. Sen gör du nått liknande så den läser motorerna korrekt. I princip så länkar du ihop alla motorerna i gcs sen aktiverar du test output.... varning ... proppar av annars får du spackla o måla om rummet i bästa fall o hamnar på akuten i värsta. Dra upp reglaget till max i koppla in flyg batteriet. Du kommer få en annan ton ur esc, tryck på home på tangentbordet så alla reglagen åker ner till minimum. Kanske blir din yaw bättre. Antar redan att din radio har centrerade spakar o trim.

Banzaiville
2014-11-30, 10:48
tror jag fått ordning på det nu. du hade helt rätt Streber76