handdator

Visa fullständig version : ESC eller Motor fel



SwedeOzzie
2014-11-28, 22:30
Hej.

Roligt problem, ibland när jag pluggar in batteriet så funkar inte en motor.
den spelar en låt för mig sedan så när jag startar så går alla förutom en.

Plugga ur batteri och i med det igen så funkar det bra.

Det är alltid samma motor.

Och det är inte alltid första gången det händer.

det är Dji E300 på F450. kan jag på något sätt urskilja om det är esc problem eller motor?
(ville gärna undvika att löda bort ESC till annan arm)

Tusen tack i förväg.

jocke1963
2014-11-28, 23:34
Kollat lödningar/kontakter?

Ålänning
2014-11-28, 23:41
ESC-omprogrammering?
EPA-ändring (vissa funkar inte helt på throttle 0-100).
Min-Max-programmering?
Sändarspaken som inte går helt i noll?
Om mottagare och FC får ström samtidigt kanske inte en ESC hinner boota i tid?

SwedeOzzie
2014-11-28, 23:52
Ok, ingen aning om hur man programmerar dom.
Lödningar och kontakterna har jag kollat dom är tipp topp.

Det är naza v2. så då får FC ström innan mottagaren. (antar jag ^_^ eller samtidigt)
kan man behöva programmera om esc när dom är byggda för motorena? eller har det med sändaren och göra?
(känns som det kommer bli ett lärorikt kapitel ^_^)

Det kändes som det gick lite över mitt huvud

ESC-omprogrammering?
EPA-ändring (vissa funkar inte helt på throttle 0-100).
Min-Max-programmering?
Sändarspaken som inte går helt i noll?
Om mottagare och FC får ström samtidigt kanske inte en ESC hinner boota i tid?

Aner
2014-11-29, 07:00
Hej
Hade också en situation då det spelades lite "musik" från ett av mina ESC (läs motorn). Kalibrerade om Throttle endpoints och det blev "tyst". Om det är DJI original ESC du har känns det osannolikt, då dessa inte brukar behöva genomgå ngn kalibrering, men börja där. Koppla signalkabeln för ESCn direkt till din Rx och kalibrera från den. (Throttle 100%, ström på, ljudsignal, throttle 0%, ljudsignal, klart, koppla ur ström)

Lycka till

mvh

SwedeOzzie
2014-11-30, 13:40
Ok. ska testa.
Återkommer :P