handdator

Visa fullständig version : Hubsan H107D X4 FPV beställd julkapp



bogieboy
2014-12-09, 18:51
Hej bestälde mig precis en hubsan fpv quad för lite busflygning. Varianten med skärm i radion. Tror att jag har läst någonstans att den har video ut i radion? Hade ju varit kul att koppla in videoglasögonen. Någon som har en sådan? Och om det är det har ni uppgraderat den med något. Såg någon på tuben som bytt antenn. Har flygit en hel del med min spyda500 men är lite feg med den. Så tänkte att jag kan öva upp känslan lite med denna. Har en q4 nano och har flygit den vanlig x4:an och dom är ju nästan oförstörbara. :-D

Frugan undrade vad jag ville ha i julklapp och jag började rabbla upp lite saker det slutade med att hon sa "jag har ingen anning om vad allt det där är så köper du parfymen jag vill ha så kan du köpa vad du vill till dig" :-P

neu
2014-12-09, 19:00
Yes går att koppla in goggles i uttagen på sidag. Jag gjorde någon kabel till mig själv och en kund som köpte en. Har inte kört med min hubsan på länge men kan kolla om jag hittar sladen så får du pinout. Ska sätta vidvinkel lins på min för jag tyckte den var obehaglig att flyga inne då man inte ser så mycket.

Witalis
2014-12-09, 19:06
Jag har en sådan och den går att köra direkt till Fatshark goggelsen utan skärm i radion.
Så jag köpte min med hubsan standard radio.

Skull däremot vilja ha mera vidvinkel på den. Går säkert att byta men har inte direkt lagt ner tid/jobb på det.

McRegor
2014-12-09, 20:31
Finns lite skrivet om linsbyte (vill jag minnas i alla fall) i min tråd om inomhuspylon med quad'ar.
Annars hittar ni säkert mycket skrivet om ni söker på nätet. Dock verkar det nästan som en nödvändighet för att det skall fungera.
Roger

Witalis
2014-12-09, 21:29
Ja ska nog kolla det tidsnog [emoji2] För nu känns det nästan som att flyga genom ett sugrör. Så det har mest blivit LOS flygning.

Steflo112
2014-12-11, 08:58
Jag köpte en vidvinkellins till min för att öht kunna flyga alls. Linsen är egentligen till en iPhone men passar perfekt till Hubsan. Limmade fast den med superlim.

Witalis
2014-12-11, 09:20
Toppen. Men till vilken iPhone modell var det?

Steflo112
2014-12-11, 10:36
Toppen. Men till vilken iPhone modell var det?

Jag tror linsen kan vara till vilken telefon/iPhone som helst. Köpte den på Ebay för några kronor.

Witalis
2014-12-11, 11:10
Nu har jag med köpt ett sett linser på Ebay. Blir det inget bättre så ska den säljas [emoji2]

Xermalk
2014-12-11, 12:59
En av dessa fungerar riktigt bra.
49348

Minns bara inte var jag köpte den, antagligen ebay dock.

Var försiktig med video ut porten i sändaren dock, de skickar ut batterispänning på en av pinnarna.

Tyvärr är där något mysko med min 107d sändare, då den inte registrerar minimum läget på gas spaken.
Sannolikt något fel med potentiometern, men det betyder också att jag inte kan flyga den alls. Då den vägrar starta innan gasen är helt i botten.

oskarn
2014-12-12, 17:02
Jo du kan koppla till dina videobriloor

Witalis
2014-12-12, 17:05
Jo du kan koppla till dina videobriloor

Ja det går till Fatshark brillorna iaf

bogieboy
2014-12-14, 13:33
Yes går att koppla in goggles i uttagen på sidag. Jag gjorde någon kabel till mig själv och en kund som köpte en. Har inte kört med min hubsan på länge men kan kolla om jag hittar sladen så får du pinout. Ska sätta vidvinkel lins på min för jag tyckte den var obehaglig att flyga inne då man inte ser så mycket.
Hittade du sladden? Jag har inte några fatshark. Enligt manualen så är det tänkt att man ska koppla hubsans egna brillor antar att dom inte har något inbyggt batteri då. Men jag hittar inte någon pin out på nätet. Så det hade varit suveränt så jag hinner fixa det innan jul.

En fråga till delar den signalen så både skärmen på radion och glasögonen får bild?

bogieboy
2014-12-14, 13:34
En av dessa fungerar riktigt bra.
49348

Minns bara inte var jag köpte den, antagligen ebay dock.

Var försiktig med video ut porten i sändaren dock, de skickar ut batterispänning på en av pinnarna.

Tyvärr är där något mysko med min 107d sändare, då den inte registrerar minimum läget på gas spaken.
Sannolikt något fel med potentiometern, men det betyder också att jag inte kan flyga den alls. Då den vägrar starta innan gasen är helt i botten.
Har en sådan ligger någonstans men den jag har var skärpan dålig i så får ta och beställa en ny. Dom är ju nästan gratis på ebay ;-)

UndCon
2014-12-14, 16:25
Jag bytte kanal på mina goggles och på Hubsan så funkade frekvensen bra.
Byt lins och ändra monteringen av antennen. Jag har en klöver för 5.8 som skall på nästa gång.


Radion byggde jag om för extern LIPO och ett par extra av/på spakar samt att jag tog bort biquad antennen inuti och drog ut en kontakt på utsidan så man kan välja antenn där också.

bogieboy
2014-12-14, 16:31
Jag bytte kanal på mina goggles och på Hubsan så funkade frekvensen bra.
Byt lins och ändra monteringen av antennen. Jag har en klöver för 5.8 som skall på nästa gång.


Radion byggde jag om för extern LIPO och ett par extra av/på spakar samt att jag tog bort biquad antennen inuti och drog ut en kontakt på utsidan så man kan välja antenn där också.
Hallå din gamle räv. Nu har jag bara goggles utan motagare. Så kommer sätta dom med sladd direkt i radion och med ett eget batteri. ;-)

Har du några bilder på antenn bytena?

neu
2014-12-14, 18:17
Hittade du sladden? Jag har inte några fatshark. Enligt manualen så är det tänkt att man ska koppla hubsans egna brillor antar att dom inte har något inbyggt batteri då. Men jag hittar inte någon pin out på nätet. Så det hade varit suveränt så jag hinner fixa det innan jul.

En fråga till delar den signalen så både skärmen på radion och glasögonen får bild?

Har för mig att den delar signalen så man har både skärm och goggles. Du ska använda det översta jacket på radion. Det under tror jag är för ljud.

49449

Blev en piss bild i väntan på att min oneplus one ska komma. Men den duger förhoppningsvis.

bogieboy
2014-12-14, 18:19
Har för mig att den delar signalen så man har både skärm och goggles. Du ska använda det översta jacket på radion. Det under tror jag är för ljud.

49449

Blev en piss bild i väntan på att min oneplus one ska komma. Men den duger förhoppningsvis.
Tack ska du ha. :-D blir till att köpa en plugg i morgon. Och göra färdigt för premiär på julafton. :-P

UndCon
2014-12-14, 19:45
Hallå din gamle räv. Nu har jag bara goggles utan motagare. Så kommer sätta dom med sladd direkt i radion och med ett eget batteri. ;-)

Har du några bilder på antenn bytena?

hej!

Det är kanske dåligt med bilder...

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=27898313&postcount=2360


Den tråden är rätt lång...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1842561

bogieboy
2014-12-17, 14:51
Köpte lins och minneskort på kjell. Är ju lite sugen på att tjuvöppna min julklapp nu. ;-)

bogieboy
2014-12-27, 17:44
Nu är den premiärad både med och utan fpv dock bara inomhus. Svårt med fpv i ett litet rum men kul vidvinkelobjektivet måste nog på snarast. ;-) sjukt kul liten maskin iaf. Nu är frågan hur jag laddar flera accar samtidigt till den ned min balans laddare?

McRegor
2014-12-28, 23:10
Du kanske behöver en kabel liknande denna - http://www.xtreme-production.com/xtreme/index.php?main_page=product_info&cPath=159_307&products_id=775
Vet dock inte om just detta kontaktsystem passar just dina ackar men jag har en liknande kabel för mina Blade-ackar.
Roger

bogieboy
2014-12-29, 08:30
Japp har redan beställt en med balans och en utan får se vilken som är bäst ;-)

bogieboy
2015-01-20, 09:32
Någon som vet hur stark VTX:en är på denna maskin?

Kenneth E
2015-01-20, 10:11
Jag satt mitt i tipshallen och flög runt precis överallt i original utförande. Tror på 25mW men någon vet säkert mer exakt.

UndCon
2015-01-20, 10:23
Har ingen spec - men det gör stor skillnad att rikta om antennen på den...Tyvärr sitter den riktad rakt bakåt original...På en av mina Hubsan har jag riktat den rakt upp och det funkar bra - alternativt sätta dit en klöver.

Kenneth E
2015-01-20, 10:36
Jag kör med antennen rakt upp. Bara jobbigt när man slår runt, men oftast ingen skada.

bogieboy
2015-01-28, 11:23
Någon som har en motor liggandes jag kan få köpa för en billig peng? Lyckades sabba en när jag försökte fixa den. Drog av sladden inne i motorn :-\

UndCon
2015-01-28, 11:24
Jag har nog ett krash-kit liggandes

bogieboy
2015-01-28, 11:34
Jag har nog ett krash-kit liggandes
Vad ska du ha för det då? Har du swish?

bogieboy
2015-01-30, 20:29
Då var motorn utbytt passade även på att flytta antennen. Ska bara limma den så kommer det en bild. :-D

bogieboy
2015-01-30, 23:21
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/30/cf7773404414ba247f822b11e8b58182.jpg

Den utlovade bilden. :-D