handdator

Visa fullständig version : Naza v2 firmware till Naza lite



neu
2015-01-07, 00:48
Tänkte tipsa om detta http://naza-upgrade.com/

Uppgraderade just min Flyaway Lite till v2. Tog 2min och kommer att testa det så fort det blir väder.

Dji har försökt att göra en fuling genom att säga att det är bättre grejer i v2 för att tjäna mer pengar när det egentligen är exakt samma kontroller som v1 och Lite.

Passa på innan DJI sätter stop för det! Är bara en tidsfråga.

Witalis
2015-01-07, 06:09
Gjorde det för en vecka sedan på min Discovery och kan säga att det funkar kanon bra.
Den värmde upp och var bara därefter att lyfta rakt upp. Drev inte åt något håll utan stadig hovring direkt.

Dji är meddelade och är nog som du säger att de vill nog gärna sätta stopp för det.

Mer att läsa finns här http://www.minimultirotorforum.com/viewtopic.php?f=32&t=316

n30
2015-01-07, 21:24
de där fungerade ju klockrent!

Ålänning
2015-01-07, 21:43
Det där med flyaway... va det inte nån här på forumet som sa att det bara gällde Naza-M V2? Jag har ju inte följt med riktigt... men har att göra med nån Naza, så kan ju vara bra veta.

neu
2015-01-07, 22:04
Min naza ville göra en ''flyaway'' när kompassen hade tappt sin kalibration. Den börja först med lite mildare toilet bowl effekt för att sedan lägga sig i 20 graders vinkel åt ett håll. Kunde spaka mot för att hålla den stilla och slog jag över i manual så hade jag all kontroll. Dom andra som jag pratat med som har koll på grejerna och fått flyaways har räddat med manual mode. kalibrera kompassen igen efter det hände och sen så flög den perfekt igen.

Halcon
2015-01-08, 08:13
Naza V1 och V2 ska inte ha samma grejor, däremot den nya, senaste versionen av Lite ska ha exakt samma hårdvaror som V2. Därför funkar uppgraderingen så bra.

neu
2015-01-08, 08:46
Ska inte enligt dji men egentligen så är det samma. Finns en anledning till att man kan uppdatera v1 till v2.

Witalis
2015-01-08, 08:52
Jag har den första versionen av Lite och det funkade bra för mig.

Halcon
2015-01-08, 09:12
Ska inte enligt dji men egentligen så är det samma. Finns en anledning till att man kan uppdatera v1 till v2.

Jovisst funkar uppgradering av v1 till v2 men det är inte samma hårdvara i dem.

Halcon
2015-01-08, 09:13
Jag har den första versionen av Lite och det funkade bra för mig.

Vad jag hört så är v1 och första Lite samma hårdvara. När jag flög dem så reagerade de exakt likadant men v2 var annorlunda. Jag har inte fått upp min nya Lite än pga av det fina vädret vi har just nu men uppgraderingen av Lite till v2 gick förvånansvärt snabbt och enkelt.

Witalis
2015-01-08, 10:38
Vad jag hört så är v1 och första Lite samma hårdvara. När jag flög dem så reagerade de exakt likadant men v2 var annorlunda. Jag har inte fått upp min nya Lite än pga av det fina vädret vi har just nu men uppgraderingen av Lite till v2 gick förvånansvärt snabbt och enkelt.

Det låter inte alls orimligt. Jag har en nybyggd Tarot hexa som jag har V1 som är uppgraderad till V2 och den kändes väldigt likt Lite V2

Men hur upplevs riktiga V2 mot ett uppgraderad V1?

neu
2015-01-08, 11:58
Jovisst funkar uppgradering av v1 till v2 men det är inte samma hårdvara i dem.

Jo då det är samma hårdvara men det fanns dock en tidig variant av naza v1 som hade några mindre skillnader. http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25766427&postcount=1943

Ålänning
2015-01-08, 19:43
Väntas nu... Lite V2?

Halcon
2015-01-08, 22:15
Jo då det är samma hårdvara men det fanns dock en tidig variant av naza v1 som hade några mindre skillnader. http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25766427&postcount=1943

Precis, det är denna tidiga, första, variant jag menade, den som hade problem med skarp ljusinstrålning från sidan.
Jäklar vad den ställde till problem för mig innan jag kom på vad det var.

Halcon
2015-01-08, 22:19
Har för mig att (men är dock osäker) även Lite fanns i två versioner, dels en tidig (som V1:an) med kombinerad LED och PMU och sedan den som säljs nu med separata. Läste nånstans att man ska passa sig för den tidiga Lite:en. Någonstans på vägen mellan kombinerad och separat LED/PMU ska DJI tydligen ha bytat/ändrat komponent(er). Men som sagt, är dock väldigt osäker på detta.

Halcon
2015-01-08, 22:27
Frågan är vad som gäller för GPS:erna: är dessa också likadana (Lite, V1, V2) eller har de olika komponenter? Funkar en Lite GPS på en V2 t.ex? Och om den gör det har den ändå billigare/enklare komponenter eller samma grejor fast olika namn, allt för att vara enklare och billigare (samma komponenter) att tillverka?

neu
2015-01-08, 22:41
Jag läste mig till att det var samma GPS på alla men det var ju bara en random forum post utan någon direkt källa så inte så säker på det men läste någon gång om något filter som inte fanns på alla eller hur det var.

Jag har den tidigare Lite och den verkar funka bra.

Witalis
2015-01-09, 06:28
Även jag har den tidiga. Köpte den nästan direkt den kom ut och har flugit den mycket utan problem.
Nu även med uppgradering vid ett tillfälle och även det utan problem.

Bara att tacka han som hitta hacken. [emoji2]

Halcon
2015-01-09, 08:20
Jo, får hoppas att det funkar ett tag till, har en ny Lite (utan GPS) till på G. Fantastiskt vilka funktioner man kan få nu med hacket till ett så lågt pris.

Det där med flyaways som många pratar om, har själv aldrig haft någon, är det någon här som råkat ut för det och i så fall vilken Naza?

Witalis
2015-01-09, 09:18
Eller om man har tur så låter dom det vara för att alla med Lite kommer ju nu att köpa en massa tillbehör. Som inte har fungerat tidigare.

n30
2015-01-09, 20:01
lär ju va ap många som kommer köpa lite versionen nu o flasha om den bara.

Halcon
2015-01-09, 21:43
Eller inte: ser att det nu kommit en ny och liten FC från xaircraft som heter Minix för bara $129 med GPS och om man har tur också med OSD. Har fått mycket bra kritik, flyger som en Naze etc tydligen men har ändå alla funktioner som en Naza V2. Minix har förresten LED:en inbyggd i GPS:en så man slipper en extra pryl, har tydligen ingen separat PMU heller.

Skum tanke: har DJI medvetet lagt ut denna möjlighet att flasha om en Lite för att sopa undan konkurrensen med/mot Minix?

Finns ju Vector oxå att kriga mot .... har sett priser på $ 180 på denna så sakta men säkert börjar nu priserna på FC gå ner.

Witalis
2015-01-10, 08:37
Jag har med sett att MiniX fått mycket bra kritik lite varstans. Om man beställde i början så ingick OSD. Det är bra det.!
Verkar som Xaircraft blivit bättre, hade en en gång och den var inget vidare.

Tror dock inte dji skulle lägga ut in hack på detta sättet om de vill konkurrera mera. Varför inte bara släppa den som en vanlig uppgradering.
Har ju varit väsen på RCGroups och trådar stängs osv.

Men är ju bra för alla med Lite[emoji2]

PinDuke
2015-01-30, 08:46
Försökte uppgradera min Naza Lite igår men fick ett runtime error när jag skulle öppna programmet med den nya mjukvaran i.
Någon annan som råkat ut för samma och har en fix?
Kör med Windows 7 Home Premium.

neu
2015-01-30, 09:21
Jag hade inget sådant problem men prova googla med errorkoden brukar hitta lösningar fort.

Witalis
2015-01-30, 13:25
Verkar som det är ett ganska vanligt problem. Läser man i tråden jag länkade till tidigar så står det en del om det.
Jag testade en annan dator som jag har hemma och då funkade det utan problem.

PinDuke
2015-01-30, 13:29
Det allmänna tipset verkar vara att stänga av virusprogram eller testa en annan dator och hoppas att det fungerar.
Får göra några fler försök i helgen och hålla tummarna att det funkar.