handdator

Visa fullständig version : Infällning landningsställ?lekman
2015-01-08, 10:21
Hej
Har en HK Spitfire med infällningsbara landningsställ. Körde en premiärtur igår, flög kanon. Fick skotta upp en startbana på sjöisen och sen buklanda med infällda landningsställ. Gick bra, kom hem med oskadat plan, alltid lika kul när det är så.
En fråga bara närdet gäller landningsställen, Jag har satt dit ett servo och en krets som kan kontrollera farten på servot. Det går tyvärr lite tungt och de fälls inte in helt, fullt. Brummar lite om det o drar väl endel ström då. Hur rekommenderar ni att man gör med såna ställ som sitter på HK Spitfiren, finns det nån bättre lösning? Eller är det bara att se till att det går lätt nog för att fungera bra?

/Lars

McRegor
2015-01-08, 10:56
HKs infällbara på PNF-kärrorna brukar tyvärr ha en något tveksam kvalitet - men det kan skilja en del mellan olika modeller. Men ställen måste ju gå lätt att fälla in/ut - fungerar det inte så måste du åtgärda detta. Du kanske har för klent servo eller så har du mekaniska problem.
Roger

lekman
2015-01-08, 11:22
De verkar vara ganska OK. Lite väl små hjul, men det är väl så de ska va. Det måste ju vara väldigt kortklippt gräs för att kunna fungera. Nu körde jag ju på sjöis, och det går ju lätt. Ska titta på det mekaniska..
/Lars