handdator

Visa fullständig version : Problem med att byta drev i servo



Maroz
2015-02-04, 11:57
Hej!

Köpte ny drevsats till ett BMS-385DMAX servo. Tyvärr får jag inte loss lagret på drevet som sitter i hop med axeln ut till servooket. Det följde inte med nytt lager i drevsatsen och jag hittar inte löst lager heller.
Lagret sitter så dumt så man kommer inte åt den inre lagerbanan innanför kanten så man har inget att dra i :banghead:.

Edit:
Bild på drevet.50330

Någon som har något tips?

flygrc
2015-02-05, 16:52
Om den inte är limmad... prova att lägg den i frysen, alu drar ihop sig mer än stålet

http://www.teknikhandboken.se/handboken/rorelser-och-rorelsefogar/temperaturrorelser/temperaturrorelser/

En kniv i spalten men tyvärr är risken stor att lagert blir förstört.
Har inte dessa lagert?
http://www.kullagergrossisten.se/

Maroz
2015-02-06, 07:24
Jag bugar och bockar för tipset!

Efter ett antal rundor in och ut ur frysen + lite lagom våld så gick det tillslut.
Var lite orolig för lagret i början då det är så smått och svårt att se om man bänder i yttre eller inre lagerbanan.
Men jag kan inte känna några hack eller rassel i lagret efter demonteringen och det är ju heller inga stora varvtal på denna axeln.

Soon back in air!

Med vänlig hälsning
Martin

flygrc
2015-02-06, 19:54
Kul det löste sig:)
Jag kom på en lösning till, lite kämpigare men borrat ut drevet eftersom det ändå skulle bytas.

Thomas
2015-02-07, 00:39
Alternativt:
Köpa ett nytt servo??
Näävisstifan, ett inlägg från en Smålänning!
(Säger en som har sina rötter i Småland....)