handdator

Visa fullständig version : Robbe i Konkurs?Fluf
2015-02-10, 15:14
https://www.youtube.com/watch?v=vAUsIWAQ0iQ

Min tyska är ganska dålig, men tolkar det som Robbe i konkurs, men finns hopp för de ca 100 anställda att behålla jobben och nått snack om nya investerare? Orsaken verkat vara dyra lagerlokaler och lagerhållning.

Men förbehåller mig för feltolkningar. Någon lite mer flytande får gärna fylla i.

IngemarTh
2015-02-10, 18:32
Robbe har i alla fall kommit på obestånd och antagligen har någon skickat tyska kronofogden på dem. Vi får hoppas det löser sig för det är en oroväckande trend att många tyska RC firmor försvinner. Men Robbe har väl inte haft någon större storsäljare på sista tiden om man jämför t.ex. med Multiplex som borde tjäna bra på sina modeller?

High Five
2015-02-10, 18:52
Om du spelar upp videon på Youtubes hemsida på en dator så kan man slå på automatisk textning som genereras från talet. Automatiska textningen finns bara på tyska för den här viden men man kan sen översätta textningen via en annan funktion till Svenska eller Engelska. Då kan man lära sig fina tyska uttryck som att "fisken verkligen stinker från huvudet".

Ken1
2015-02-10, 22:15
Var det inte Graupner som var i samma läge för ett litet tag sedan?. Men återhämtade väl sig hyfsat ändå, men med nya krafter?.
Undrar inte om även Jamara varit med om liknande.

bem
2015-02-11, 18:12
Inte direkt förvånande men lite synd är det.
Hade min första radio från Robbe, det var 1973... alla visste att det var en Futaba egentligen. Nåväl, det blir inte lika enkelt att beställa diverse Futabaprylar (har en Futaba radio fortfarande, 14MZ) som jag brukade göra direkt från Robbe, men det finns ju andra att köpa från.
Hoppas nån köper upp dem och får dem på fötter igen med ny ledning som bättre kan styra skeppet.
Man förstår mot bakgrunden att de var vid ruinens brant senaste tiden att de inte visade upp nån ny Futaba/Robbe radio på senaste Nürnbergmässan i Tyskland som nyss gick av stapeln, där det ryktades att Robbe skulle visa en ny Robb/Futaba radio (T18SG).

/Bo