handdator

Visa fullständig version : J35 - mitt första byggeEvert
2015-02-11, 15:15
Jahopp. Då har man skickat mejl till MBS.

Under min förra pappaledighet renoverade jag hela huset. Under denna pappaledighet ska jag bygga denna.

http://www.mbs-rcmodels.se/skalaflygplan/saab-35-draken-svensk-35556/

Vet inte riktigt om frugan tycker att det är en bra prioritering. Men min 3 åriga grabb är helt galen i denna låt:

https://www.youtube.com/watch?v=Hh97ixM1fv8

Klart frugan måste förstå att grabben, som ska bli jaktflygare, måste få ytterligare en RC-kärra att hänga i barnrummet?

Får väl uppdatera lite efterhand...

Fluf
2015-02-11, 15:24
Först av allt, grattis till tillökningen (syftar faktiskt på barnet)!

Inte bara för att man är svensk, men Dragen, Viggen och Gripen är alla väldigt sexiga plan på sina sätt. Draken särskilt, underbar design.

Tunnan var inte riktigt lika lyckad estetiskt men har för mig att den var extremt modern och innovativ när den kom.

Lycka till och ser fram emot en detaljerad logg :)

Evert
2015-02-11, 15:44
:) thanx! Jo, det är ju trean. Får se hur många kids det blir i slutänden...

Jag har faktiskt byggt samtliga saab-kärror till barnen 1:72, förutom Saab 21R. En av mina absoluta favoriter är tunnan. Tycker att det är ett enastående vacker flygplan. Den var lite nyckfull, men på sin tid bland dom absolut bästa! Kroppshyddan - pondusen - kom sig av att motorn var så stor. Jag har faktiskt sökt efter en tunnan, men ibte hittat ett RC av det. Vackrast är ju dock helt klart 35:an. En annan favorit är SK60, en vacker liten tingest. Tingeling. Den har jag dessutom lite egna erfarenheter av. Under en militärövning högt uppe i norra Sverige, låg vi med en jägargrupp och brassade på mot fienden. Signalisten kallade in flyget, och någon minut efter dånade tre SK60 in över trädtopparna och sköt på målet med raketer. Det var faktiskt rätt fräckt att se lätt attack under skarpa förhållanden. Som jägare var man ju annars ganska ensam. Skönt att veta att det fanns någon där uppe som vakade över oss.

Fluf
2015-02-11, 16:25
En av mina absoluta favoriter är tunnan. Tycker att det är ett enastående vacker flygplan. Den var lite nyckfull, men på sin tid bland dom absolut bästa! Kroppshyddan - pondusen - kom sig av att motorn var så stor. Jag har faktiskt sökt efter en tunnan, men ibte hittat ett RC av det.
Lite större variant
http://mibomodeli.si/trgovina/index.php?main_page=product_info&cPath=23_406_407_412&products_id=7895

Och en pylle-liten varaint
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1452407
En annan liten
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1264236

Lite inspiration :)

Evert
2015-02-11, 17:01
Wow!

På tal om understöd, så var det en J29 med UN på vingarna som gav understöd till min farbror när han krigade i Kongo. På senaste älgjakten berättade han om när han och en grupp svenska FN soldater, skulle försvara en by, mot (som han sa) tusen kongoleser. Hårda bandage.

Får kanske bli projektet efter J35.

henke2
2015-02-11, 17:41
http://www.mjd.se/?page_id=97

sullix
2015-02-12, 07:13
Trodde pappaledighet var till för barnen och inte renovering av hus- och modellbygge? ;) Ge mig gärna tips hur man får tid till både nöje och barn... min förra pappaledighet bestod av non-stop-barnomhändertagande. När barnet sen sov var man så slut att man bara däckade :)

Evert
2015-02-12, 11:54
Haha, jag har ju en drös barn, tycker det är hur soft som helst. Skulle kunna ha massa fler barn !! Men ett allmänt tips, är ju att just göra praktiska saker med dem. När jag är och snickrar i graraget, är barnen alltid med och hamrar sig på tummen. Eller när jag fixade med min nuvarande J29, satt dottern bredvid och knådade modellera. Barn tycker att sånt är rätt skoj. När jag renoverade hängde pojken med på ett naturligt sätt. Man får bara se till att det inte ligger framme farliga verktyg och sånt. Sen är det ju inte så bra att dom drar i sig slipdamm och sånt. Där har jag liiite dåligt samvete faktiskt. Hm.

Denna såg ju dock fö. helt magisk ut: http://www.mjd.se/?page_id=97 !!