handdator

Visa fullständig version : Dessa AmerikanerQuaddaren
2015-02-16, 18:13
I januari flög en privatägd drönare in och kraschlandade i Vita Husets trädgård i Washington. Drönaren är tillverkad av kinesiska SZ DJI Technology och nu ska företaget se till att deras drönare inte längre ska vara möjliga att flyga i närheten av presidentbostaden.
Det gör de genom en programuppdatering (http://www.dji.com/info/news/phantom-2-firmware-update-new-no-fly-zone-and-other-improvements) av de drönare som använder företagets tjänst No-Fly Zone (http://www.dji.com/fly-safe/category-mc). Den använder en databas med geografiska koordinater för flygplatser runt om i världen. När företagets gps-utrustade drönare närmar sig en sådan kan de inte flyga i den virtuella barriären runt flygplatsen.
Nu har ett gäng amerikanska entusiaster startat webbtjänsten No Fly Zone (https://www.noflyzone.org/) där besökare kan skriva in sin gatuadress och begära att att det ska bli flygförbud för drönare i närheten av den. Som option finns att tillåta vissa drönare men inte dem som är utrustade med kamera.
När No Fly Zone verifierat att den som begärt flygförbudet verkligen bor på uppggiven adress förs koordinaterna in i en databas som webbtjänsten ska erbjuda tillverkare av drönare att integrera i programvaran för sina produkter. Hittills har sju företag valt att använda den möjligheten, skriver Ars Technica.
No Fly Zone ska även på egen hand samla in adresser för exempelvis skolor, sjukhus och militära installationer och läggas in dem i databasen.
Självklart kan drönarpiloter strunta i att använda den nya funktionen men för många känns det tryggt och bra att inte själva behöva hålla koll på var det eventuellt inte är tillåtet eller önskvärt att flyga.

https://www.youtube.com/watch?v=YoXAMRQoIAA&feature=player_embedded

UndCon
2015-02-17, 21:55
En Flyaway situation knappast är något någon önskar - men det händer för ofta iallafall.

Förlorad kontroll och farkosten far åt alla möjliga håll utan någon som helst inverkan.


Frågan är då om den inte även skulle strunta i en ev No-Fly zone...för den tycks ju tappat fattningen helt :D

Quaddaren
2015-02-17, 22:31
Hmm, om man gjorde No Fly Zon utanför allt på en 500 m cirkel från quadden skulle det inte bli några flyaways.......eller?
Får nog kontakta dji i morgon.:1headbang:

simonarvestrand
2015-02-18, 05:51
Ganska övertygad om att den inte vet vart den är när den gör en flyaway

Ålänning
2015-02-18, 17:39
Flyaway uppstår väl när GPSen hittar färre än tillräckligt antal satelliter för att veta sin position? Eller?
Man kan ju undra då varför den måste sticka iväg till den positionen den tror den ska vara vid istället för att släppa allt med GPS och bara gå in i Atti-mode så man har en chans gå närmare och få kontakt så man kan flyga ner den.
Man ska ha 6 eller fler satelliter för att flyga (blinkar grönt långsamt), men när det sjunker så slutar det blinka grön och blinkar orange istället. Så den vet ju om att den inte var den är. Korkade programmerare, eller så vet jag inte hur den funkar. Jag har en Phantom, men inte grunnat desto mer på det. Dessutom har den kompass, så man skulle kunna köra IOC Course Lock då den endast använder kompass och inte GPS. Men nä... DJI Dumb Jumbo Idiots.

Quaddaren
2015-02-18, 18:54
Om det är bara är GPS påverkan som avgör flyaway så borde man ju kunna programmera så att under ett visst antal satelliter och inom ex.5- 10 sek så skulle coptern bara gå rakt ned och landa. Kortare gps dippar än 5 sek skulle den ignorera.

PeterJ
2015-03-28, 21:16
Det finns en inställning för detta för APM och pixhawk. Precis det quaddaren sa, längre än 5 sekunder så kan man bestämma vad coptern ska göra. "land" låter väl som ett bra alternativ.