handdator

Visa fullständig version : Bj's Modellflyg KlubbBj
2015-03-30, 23:38
Hej alla goda modellflygare.

Vi finns fortfarande ett litet gäng här i lilla Sveg som flyger med specialavtal med flygplatsen, så att vi får använda den. Vi har väl inte vare dom mest aktiva senaste åren men lite flygningar har det då blivit ändå. Nu i lördags körde vi i gång med årets premiär med ett underbart väder samt lite nysnö. Vi filmade lite under dagen som ni kan se under här, dock ingen LucasArts kvalitet då vi egentligen inte planerad filmande alls. Hoppas ändå den blev sebar åtminstone en gång....... ;-)

Vi satsar på att komma med fler filmer i bättre kvalitet under våren och sommaren, nu i första omgång skall vi bara njuta av flygande samt att jag har två elever som skall skolas in så vi får dom i luften som soloflygare så snart som möjligt.


https://www.youtube.com/watch?v=VObZhN_L4OY

Sen har vi väl ett par sidor online.
Hemsida (http://www.bjsmodellflyg.se/klubb/page.php?4)
Facebook (https://www.facebook.com/bjsmodellflyg)

Thomas
2015-03-31, 06:40
Härligt!
Lite lyxigt med asfaltsbana, trots snön...

Bj
2015-04-03, 01:25
Lite lyx måste man ha efter att ha förhandlat med flygplatsen i två år då dom blivit C-klassad och då blev det inte lika enkelt att få tillstånd att vara där.

Men känner att det riktiga suget efter att komma igång för fullt nu är på full fart tillbaka i blodet, och så som modellflygare sen början på 80 talet så vet man hur det blir då........... ;-)

Bj
2015-04-11, 01:56
Ville bara dela av mig med det som är prioriterad för mig själv nu förutom skolaande av två nya elever som vi skall få solo så snart som möjligt.

Har haft denna Piper Cub några år då jag fick köpa den för ett mycket bra pris. Den är bygd utan ritning av Härjedalens allra första modellflyg flygare. Storleken är ungefär 220 cm vingspann så en lagom stor modell. Eftersom förra ägare hade lite otur på sista landningen har den varit på hold här hos mig för lagning och service för att bli flygklar igen. Tyvärr har den stått länge på grund av sjukdom, men nu klarar jag inte låta den stå längre utan den kärlek den förtjänar..... :love: Så nu har jag och Eirik (min son på 12år) påbörjad service av motor, radio utrustning, landningsställ och allt annat samt laga dom skador som blev så hoppas att vi nu skall få denna underbara modellen upp i luften inom en vecka eller två...... :nurse: Kommer självklart att försöka filma premiären och sen dela den med er om allt går bra. Ser fram emot att få den i luften som en unge på Julafton då man mera har gått över till att mest mysflyga och inte lika mycket busflygande längre något denna modellen är helt klart gjord för....... :cool:

Bj
2015-04-12, 15:10
Börjar komma sig och här har vi nog en blivande pilot hoppas jag........ :-)

51770

tummen63
2015-04-13, 18:02
Hej!
Är det er ordinarie plats att flyga på eller har ni ett eget fält också.
Är lite nyfiken pga vi har diskussioner med vår lokala flygplats då vi ligger nära deras inflygningslinje.
Hur har förhandlingarna låtit med Svegs flygplats.
Trafikledningen som vi förhandlar vill ju helst att vi flyttar ,men att behöva flytta på en klubb som legat på samma ställe i 37 år utan att det varit några tillbud känns inte rätt.

Bj
2015-04-13, 18:24
Det är vårt ordinarie flygfält och gå in på hela avtalet kan jag inte göra då vi har många säkerhetsregler att förhålla oss till. Sen har vi en lista liggande på flygplatsen med namn på de som har tillstånd att flyga där, de som får flyga är de som är medlem i Bj's Modellflyg Klubb där vi också har registrerat alla medlemmar här på RCFF så vi då är en etablerad klubb med RCFF's försäkringar.

Allt beror ju på vad flygplatschefen samt säkerhetschefen säger om vad man får och inte får, nu har vi en underbar flygplatschef som är villig att förhandla. Detta är ju upp till var och en flygplatschef om vad de vill och kan ge av tillstånd så hur ni kan lösa det där är upp till de och lite hur flygplatsen är säkerhetsklassad.

tummen63
2015-04-16, 18:23
Tackar för svaret.
Kommer att ha Sveg lite i bakfickan vid samtalen med flygplatsen. Kul att kunna ta fram med att "det går om man vill".
Hälsningar
Tomas

Bj
2015-04-21, 17:53
Det blev tyvärr ingen premiär på Cub'n nu i helgen som var då det blåste rejält här i Sveg.

Dock är allt klart till premiären, också min nya fältlåda samt start-bänk då min sjukdom gör så att jag inte klarar av att hålla på nere vid marken längre. Det har gjort så att dom senaste åren har det bara blivit flygande med el, men nu hoppas jag att få igång några av mina metanol kärror igen......tillsammans med el hangaren också...... ;-)


http://youtu.be/oAQpauGH70U

Skickar med lite bilder av mitt uppsätt och kom gärna med förslag som kan förbättra det om ni ser något. Kommer tank och pump i lådan också om inte allt för länge.

Bj
2015-04-27, 21:34
Eftersom det har blåst och blåst så blev det en oplanerad snabbvända ut med gode gamla E-Starter'n och lite skolflyg med Marius i dag då det plötslig blev vindstilla, blivit rätt duktig så tror inte det är länge före han blir solo....... ;)


https://youtu.be/bOCqIfo4eGU

Bj
2015-05-10, 01:15
Körde skolflyg i eftermiddags med en ny medlem i klubben och på sjätte flygningen tappade vi kontakten mellan flyg och sändare....... :( Så nu blir det lite lagning sen blir det nog kanske lite skolflyg i morgon också, då skadorna inte är så stora som det ser ut som........... ;)

52266

Bj
2015-05-12, 10:52
En liten film från lösdagens skolflyg före vi fick störningar och planet drog rakt ner på full gas. Detta är andra gången Karl Anders flyger flygplan så rätt imponerad är man jo, var bara tvunget att bryta in en gång under denna flygningen.


http://youtu.be/Hp8wcTPnMYo

Thomas
2015-05-12, 11:10
Snyggt fluget!

Bj
2015-05-25, 17:26
Lite lekande med en god gammal E-Starter och ett par fallskärmshoppare nu när vädret varit skit så man inte kommit ut på fältet.


http://youtu.be/Y2EZsTuKxHQ

Bj
2015-06-01, 13:39
Efter den svåra kraschen vi fick på grund av störningar när vi skolade 9 maj visade det sig att motor och fartreglage hade gett upp också. Nu är äntligen planet lagat och syns inte på det att det varit kvaddad, sen har vi fått in en ny motor (JOKER 5060-6 500 K/V BL) samt ett nytt reglage (PROFESSIONAL FUN 80A 2-6S SBEC) från Modelhobby i Östersund. Motorn var lite större och tyngre än den vi hade förut, men efter jag testflög vill jag påstå att den bara blev bättre än förut. Planet känns ännu mer stabilt ut i luften och inga konstiga beteende, så nu är jag klar att fortsätta skola våra elever.

En liten film från testflygningen efter lagning och byte av motor och reglage.


https://youtu.be/ItodMaiMR9U


Sen har jag plockad fram min gamla E-flite Mini Funtana som har hängt i taket på hobbyrummet nu i flera år, blev en liten test av den också i blåsten med en del trim på skevroder. Flög den utan expo, men skall nog lägga in lite expo på den nästa gång jag tar upp den.

Liten film får flygningen, syns på takeoff att den var ur trim samt ingen expo, blev lite vingligt där........... ;)


https://youtu.be/8bYy7ZLWjh8

Tar gärna emot lite feedback på om det är något särskild ni vill se eller om ni vill att vi gör saker annorlunda när vi filmar och redigerar.

Bj
2015-06-10, 01:58
Fredag kväll blev bara helt underbar, så vi slängde lite grejor i bilarna och åkte ut till flygplatsen som var helt vindstilla och med en underbar solnedgång. Har äntligen redigerat klart lite film, blev lite lång då jag redigerade det mesta av flygningarna i en och samma film.

Hoppas ändå att kanske någon tycker om den då detta är en lite "relax film" som man bara kan sitta och njuta av. Blir väldigt tacksam om ni kan ge lite feedback på vad ni tycker är bra eller dåligt så man kan redigera filmerna bättre. Jag har tjock hud så var inte rädd för att komma med kritik, utan den är det svårt att bättra sig.

Det ni hittar i filmer är: Mini Funtana - Magister - Phoenix 2000 - Quadcopter - 1'st gångs skolflyg samt lite onboard film.


https://youtu.be/NWnhSVHoL20

Skolflygningen är med Eirik (13år) som har sin allra första flygning, bara testad simulator före detta. Klubbens yngsta medlem som kommer att börja för fullt med skolningen nu när sommarlovet går igång.

Bj
2015-06-22, 04:17
Nu äntligen har jag fått premiärflyga den goda gamla Cub'n jag har haft stående i flera år och inte fått ordning på pga sjukdomen och som jag posta flera inlägg om i denna tråden. Har väntad då vi var två med varsin Cub och vi ville köra maiden flight på dom båda samtidigt. Tyvärr blev Kagas Cub bara skrot efter att den vek sig hårt till höger och gick rakt ner direkt efter takeoff (kraschen ser ni i den längre filmen som kommer under dagen).

Men skall erkänna att min stod till förväntningarna, ett ut av dom godaste planen jag någon sin flyget, riktigt lugn och skön modell. Blev en motorstopp, men med en "nödlandning" vart man parkerar planet 2m från där man själv står skall man vara nöjd med. Blir nog många timmar flygande med denna under sommaren.


https://youtu.be/hTCAeAtpd9M

Bj
2015-06-22, 14:25
Här har ni en längre film från i går, en riktig förordande krasch en en underbar 230cm Piper Cub som var mins 20 år gammal.


https://youtu.be/fNI3C9fepco

Bj
2015-07-11, 23:08
Vi åkte tre stycken från Bj's Modellflygklubb till den underbara meetingen i Östersund så bättre sent än aldrig. Här kommer lite film och bilder från Östersundsträffen Lördagen den 4 Juli. Hade planerat filma lite mer, men umgänget med allt trevligt folk samt lite flygande och dreglande på andra modeller satte stopp för det.

Fick med en av Kjell Nilsson's nödlandningar med sin Bücker Bü133 Jungmeister som tyvärr kvaddade helt lite senare på dagen.

Oavsett hoppas jag att ni tycker om filmen.


https://youtu.be/33MbEhnk3Lc

Thomas
2015-07-11, 23:22
Trevlig film med mycket fina kärror och fin flygning.
Men vi sörjer den fina Bückern.......

Bj
2015-07-12, 17:34
Trevlig film med mycket fina kärror och fin flygning.
Men vi sörjer den fina Bückern.......

Tack för att du tyckte om filmen Thomas.

Skall säga att det gjorde ont långt in i hjärtat när man såg hur Bückern gick rakt ner i asfalten, det såg ut till att det skulle gå bra in till det sista sen bara klippte den ......... tyvärr är jo detta den tråkiga delen med våran underbara hobby som vi alla råkar ut för lite då och då.

Bj
2015-08-07, 12:01
Vi fick ett underbart flygväder tisdag kväll så vi åkte ut ett gäng och flög allt från quads, segelplan, skolflyg, metanol, el och filmat med både lite fpv och god gammal mark till plan.

Hoppas ni tycker om filmen....... :)


https://youtu.be/TtX2Qwb4pmA

Bj
2015-09-20, 10:28
Lite film från höst meetngen på Hedlanda som är nu 18-20 sep, filmen är filmat den 19 sep.


https://youtu.be/IyeJn20QnY4

Christer J
2015-09-20, 12:18
Trevlig film och såg ut att vara myggfritt :)

K-Å
2015-09-20, 22:25
Myggfritt jajmänsan, blåsigt absolut, kallt ja det också, trvlighetsfaktor maximal, flygbart ja, Hedlanda för nytt meeting klart som korvspad.

MVH K-Å

Bj
2016-02-18, 20:31
Efter en brumt stopp i höstas med allt av flygande pga sjukdom så måste jag erkänna att dom små flygturerna i dag gjorde gott. Liten film av E-Startern sen blev det en resa med min sons Bixler 2 också för att kolla att alt fungerar tills dubbelkommandot som vi skall börja med till helgen på den.

Hoppas bara nu att hälsan håller sig så man kan börja flyga lite mer. Rätt sugen på att få upp Cub'n som jag har renoverat en del på, samt att jag fått en riktig goding av en kompis. En god gammal RC-Viking som bara skriker ut att den vil ut och upp. Sen har jag jo 3 elever som skall skolas så borde inte vara problem med flygtider om formen tillåter det.

Kort liten video på 1:45 med E-Starter på skidor i snön.

https://youtu.be/Btg8Vp4m-y8

Thomas
2016-02-18, 20:37
Trots det där vita möglet (eller kanske tack vare) så ser det härligt ut!
Just nu rycker det i min flygtarm också....

Bj
2016-02-27, 02:02
Blev en liten vända med Bixlern då det var helt vindstilla och lite eftermiddags sol här i Sveg.


https://youtu.be/IwsdzNYiVjI

Bj
2016-04-04, 02:10
Blev lite flygande i går eftermiddag här i Sveg och måste erkänna att jag är ganska stolt just nu. Min eldste son Marius flög sin allra första solo i går, dock fortfarande i kopplat navelsträng som säkerhet. Han startade och flög lite runt samt landade perfekt utan att jag behövde ta över, så nästa gång vi åker ut nu blir det flygande utan navelsträngen....... :)

Lägger med video av hela hans flygning, videon är på totalt 02:09 min så en lång flygning var det dock inte.......men det var solo..... ;)


https://youtu.be/FpNClarfrxc

Bj
2016-04-09, 07:09
Blev lite flygande i blåsten i går (3-7m/s kastvindar). En maiden med en Durafly Tundra, sen flygande med en Raptor 50 (MD530 skalakropp) och som avslutning film med en Runcam2 monterad på Tundra'n.

Till er som funderar på att skaffa en Tundra, sluta fundera den är värd varenda krona. I denna filme flyga jag två vänder med den, först maiden sen den andra flygningen i vindar opp mot 7-8 m/s och planet håller sig stabilt som ett fjäll. Behövde inte ens trimma något, alla roder centrerat under monteringen och allt fungerade som en dröm.

Om någon undrar på inställningarna på Runcam 2, så hade jag den på 1080p 60fps samt auto på vitbalans.

Hoppas ni tycker om filmen.


https://youtu.be/cDG46xXQRRc

Thomas
2016-04-09, 17:42
Härligt när det går bra!
(Mot)vind behöver inte alls vara till nackdel, det gäller bara att behärska den.
Och den hjälper garanterat till vid start & landning!
På hanget är den väääldigt stor hjälp.

Som flygkamera kan jag verkligen rekommendera GitUp git2, en GoPro-utmanare till halva priset. Och, den har inbyggt gyro som tar bort de värsta smårycken.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xgitup+git 2.TRS0&_nkw=gitup+git2&_sacat=0

Vilket fint fält ni har, förresten!
Var ligger det? Sveg?

Ålänning
2016-04-09, 18:11
Vilken enorm asfaltsåker! =)

Han med Raptor 50 i MD 530-skal... jag har själv en Raptor 50 Titan i MD 530-skal. Finns det byggtråd/bilder? Nåt speciellt tips han kanske har? =) Jag har inte flugit med skalet än.

Pelleflygare
2016-04-09, 20:38
Håller med BJ - Durafly's Thundra är mycket flyg för pengarna. Den behöver ingen asfalt går nog att starta från nästan vilket underlag som helst. För att landa behövs nog några meter hyfsat underlag - vårens utmaning är att få ner den på min strand ca fyra meter någorlunda plant underlag. Här några försök att landa på några meter:


https://www.youtube.com/watch?v=XfkTLimrCrg

Bj
2016-04-11, 12:47
Thomas: Har flugit sen tidigt 80 tal så väl van med vind, enda nackdelen denna dagen var att det kom kastvindar. Vårat flygfält är nog Svegs flygplats 1800mx25m så lite bortskämd kan man vara......... ;)

Ålänning: Som sagt så brukar vi säga att våran bana är 25m lång och 1800m bred så man kan fint landa på tverr ........ ;) När det gäller MD530 skalet vet jag att han inte är så aktiv online, men skall kolla upp med honom om han når några goda tips att komma med till dig.

Pelleflygare: Du har helt rätt att man inte behöver asfalt, efter min mening fungerar faktisk Tundran bättre på annat underlägg som är lite röffare. Var iväg i går eftermiddag och lekte med bare Tundraen, lite korta start och landningar, samt lite spinns, stall turns, rolls... etc etc..... Det ser ut till at den tar alt man slänger åt den och går som på rails hela vägen.


https://youtu.be/MrWV1BBKPe8

Bj
2016-04-18, 14:17
Vilken enorm asfaltsåker! =)

Han med Raptor 50 i MD 530-skal... jag har själv en Raptor 50 Titan i MD 530-skal. Finns det byggtråd/bilder? Nåt speciellt tips han kanske har? =) Jag har inte flugit med skalet än.

Har pratat med honom och jag har skickat dig ett PM med lite mer info så hoppas jag det ordnar sig............ :D

Bj
2016-04-20, 23:04
Blev äntligen vindstilla här i Sveg i dag så jag och Eirik fick testa våra lilla rigg för att släppa lite leksaks fallskärms hoppare från Tundran i dag, så här har ni en lite video från i eftermiddag.


https://youtu.be/Pit6sXScNqw

Bj
2016-04-27, 02:46
Vi åkte ut för en familj dag på fältet även om det snöade som helv**. Vi hade en underbar flyg dag med mysflyg, skolflygning fallskärms droppar, varm choklad, kaffe. Det var mig, min fru Maria och mina söner Marius och Eirik. Min systerson Knut Arne åkte14 mil för att flyga och ha roligt med oss. Vi hade med cirka 10 olika plan och alla plan kom hem oskadade. Så en underbar dag ute på fältet.

Video från våran lilla mysdag. Denna videon är utan störande musik samt att jag redigerat lite annorlunda än förut, så hoppas ni kan ta er tid att kolla hela videon och sen kunde ge mig lite feedback både positiv och negativ så att kommande videos kan bli bättre framöver.


https://youtu.be/szWh8WEKrU8

Blir självklart glad om någon också vill prenumera på min kanal...... :-)

Bj
2016-04-30, 11:06
En kort video med Durafly Tundra i lite nysnö. Detta är den perfekta modellen har bara kasta i bilen, bara koppla av med, göra lite kul stunt flygande och mindre konstflygning .


https://youtu.be/9FL-bH9qoJc

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-05-02, 18:30
Efter att flygit nu i typ 35 år har jag för första gången testat FPV, måste nog erkänna att det var skitsvårt att stå still med goggles på och flyga. Skall nog testa igen men då sittande på en stol då jag vred och vände på mig eftersom hur jag flög.

Har självklart gjort en video på detta också, kanske inte den mest intressanta videon......men roligt och annorlunda var det att flyga ja.


https://youtu.be/AzXbzt8blno

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Killenheladagen
2016-05-02, 21:05
Efter att flygit nu i typ 35 år har jag för första gången testat FPV, måste nog erkänna att det var skitsvårt att stå still med goggles på och flyga. Skall nog testa igen men då sittande på en stol då jag vred och vände på mig eftersom hur jag flög.

Har självklart gjort en video på detta också, kanske inte den mest intressanta videon......men roligt och annorlunda var det att flyga ja.


https://youtu.be/AzXbzt8blno

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)
Jag försöker men kan inte sitta ned och flyga fpv, delvismpga rxantenn sitter på skallen och delvis för att jag tycker det känns naturligare i början, tror jag skulle ramla av en stol, lite charmigt att följa med i rörelserna, kan man vända sig efter kamerans orientation om du förstår får man bättre känsla för hur det blåser också! Ibland vrider sig vinden ganska fort och fpv landar man generellt fortare än LoS!
MVH G

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

Bj
2016-05-04, 09:51
Jag försöker men kan inte sitta ned och flyga fpv, delvismpga rxantenn sitter på skallen och delvis för att jag tycker det känns naturligare i början, tror jag skulle ramla av en stol, lite charmigt att följa med i rörelserna, kan man vända sig efter kamerans orientation om du förstår får man bättre känsla för hur det blåser också! Ibland vrider sig vinden ganska fort och fpv landar man generellt fortare än LoS!
MVH G

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

Om det blir bättre sittande vet jag inte, men skal nog testa det också. Sen får man se om man blir biten av denna FPV bassillen och införskaffar lite egen utrustning framöver. Dock känns det godare att flya LoS då man har gjort det i typ 35 år och tycker om att se planet medan man flyger........ ;)

Bj
2016-05-07, 15:55
I dag eller i morgon blir det lite nostalgi, om bara vinden lugnar ner sig lite så skal den goda gamla RC-Vikingen få vara med ut och leka lite. Motorn går som en klocka, men lite spänd då man inte flugit 3 kanals sen 80/90 talet.

Sen har det varit mycket El på sistone så den habila goda ARC-Cessna 177'an skall ut oavsett då man nästan kan flyga den i full storm, skall bli skönt med lite metanol lukt och riktigt ljud...... ;) ........ Dock följer det nog med en och annan El-modell också vill jag tro....... :D

Bj
2016-05-10, 14:47
I februari fick jag en god gammal RC Viking i present av en god vän, nu i helgen var det dags att testa denna goda oldtimer modellen. RC Viking blev konstruerad i slutet på 50 talet av Erik Göte Berglund, en helt underbar 3 kanals modell.

Denna modellen fick rätt många flygturer under helgen, och många fler kommer det att bli framöver. En helt underbar och skön modell att flyga på samma tid som ger lite flashback till sent 80 tal när jag flög 3 kanals sist.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/pPbpCYiG3rU

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;-)

Bj
2016-05-11, 10:41
Min systerson köpte före helgen en E-flite Pawnee Brave Night Flyer, er riktig skön modell som man kan ta ut på sena sommarkvällar och bara flyta sakta runt då maskinen är upplyst invändig samt att den har nav lys.

Man kan både bus flyga och mys flyga med denna modellen, dock är det ingen nybörjare modell då den har några elaka "tipstall's" och kräver en del av piloten.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/rrbtgfZfEVM

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-05-12, 16:00
Ute och storkoser mig med ARC Cessna 177'an efter att ha gått över från 35 MHz till 2,4 GHz med min Taranis X9D Plus. Denna modell har stått några år oanvänd så det var skönt att äntligen få den ut och i luften igen.

Denna modell är ca 10 år gammal, och det är nästan okrossbar på grund av att den gjort i tjock plast.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/021pFiix3FE

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Thomas
2016-05-12, 17:57
Alltså,
man blir lite avis på ert fina flygfält!
Femtio meter långt och ett par kilometer brett....!

Bj
2016-05-12, 18:06
Alltså,
man blir lite avis på ert fina flygfält!
Femtio meter långt och ett par kilometer brett....!

LOL... ;) ........ Du får komma och hälsa på och flyga lite här vet du, som medlem av RCFF kan du det......... :crazy_pilot:

Bj
2016-05-16, 23:07
Liten film från en underbar dag på fältet med goda vänner.

Filmen inneholder följande modeller:
Firstar 2000 V2
Multiplex Magister
E-flite Carbon Cub Z
Durafly Tundra
Nighthawk 250

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/ILRskyQSfjU

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Thomas
2016-05-17, 17:45
Va?? Har ni OCKSÅ sommarväder??
Ser härligt ut!
Är det myggen som inar på slutet??

Bj
2016-05-17, 19:15
Va?? Har ni OCKSÅ sommarväder??
Ser härligt ut!
Är det myggen som inar på slutet??

Jajamensan nu har vi fått av skoteroverallerna och fått på dunjacka så sommar nu ......... ;) Sen är det nog bara knott du hör, myggen låter mer den här vet du........ :D

Bj
2016-05-18, 16:39
Jag köpte en Art-Tech Diamond 2500 begagnad som jag har planerat att flyga i lite termik med under sommaren. Så här är en video av min första test med planet, jag tyckte att det var lite drag i motorn med mitt Turnigy 2200mAh 3S då han alltid har kört med 3S. Kollade upp efteråt och upptäckte att den är beräknad för 4S, så nästa test blir med 4S. Dock steg den rätt snabbt med 3S också, men vill nog ha lite mer fart med ett 4S i nosen.

Gjorde en kort video på testen (02:26 lång) som jag hoppas ni tycker om.


https://youtu.be/vp-0PCo-kbk

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-05-23, 23:29
Jag ordnade mig en liten utmaning vart jag ritade upp en fyrkant 3x4m i sanden vart jag skulle försöka starta och landa inuti med min Tundra. Lyckades några gånger, men måste erkänna att det är svårare än det ser ut till.

Dock blir det nog fler små utmaningar sen och har du en ide till en bra utmaning så tveka inte, berätta om den...... ;-)

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/pctIhz1n1tk

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-05-26, 08:17
Fick oväntat besök av mina barnbarn och den äldsta ville att vi skulle ut och flyga och släppa fallskärmshoppare från Tundraen samt att vi skulle filma så at han kom med på morfars Youtube kanal.

Så vi åkte ut och hade en helt underbar eftermiddag. Jag, min yngsta son och mitt äldsta barnbarn.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/Bi5cv2DnTWA

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;-)

Bj
2016-05-31, 23:43
Årets första meeting för mig, "Rustlöser" på Hedlanda 27-29 Maj. Det blev en riktig bra meeting själv om vädret inte var på våran sida, men för oss som inte är gjord av socker och tål lite regn fick vi en underbar fredag och en kanon söndag. Lördagen blev tyvärr inte den bästa dagen, men det blev mycket flygande dom andra dagarna.

Har som vanligt gjord en video. Videon blev på 26:30 minuter og innehåller följande modeller:
Mig 29 Blackhorse (jet) - Innovator MD 530 Helicopter - skydivers dropped from Tundra- F9F4 Panther (jet) - Bixler2 crash - RC-Viking - Carbon cub - Skymaster F-15 (jet) - Navy Grumman Cougar (jet) - Bell UH-1b turbine helicopter (jet)

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/VvudMT10tlc

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-06-06, 16:56
Nu har det blåst och blåst sista tiden, men hoppas det kan lugna ner sig till kvällen så att man äntligen kan premiär flyga Tundran på vatten...... ;)

58625

Bj
2016-06-07, 21:49
Blev äntligen vindstilla kvällen den 6 Juni (Sveriges nationaldag) och en bättre avslutning på nationaldagen än detta kunde inte jag fått. Blev en underbar kväll i en underbar natur.

Tyckte filmen blev ganska bra också, indelat i 3 delar. Den första är maiden med Tundra på vatten, sen liten avslappningsflygande med lågt flygning över vattnet och avslutningen är film från Tundran så man ser den underbara naturen vi har här i Härjedalen.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/_6C66WNWIZ4

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

jocke1963
2016-06-09, 20:24
Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Fina filmer!
Men varför detta tjöt om att prenumerera..?

Bj
2016-06-10, 01:47
Fina filmer!
Men varför detta tjöt om att prenumerera..?

Tack för att du tycker om mina filmer.

Orsaken till att jag ber om prenumeranter är att jag tycker om att flyga, filma och sen redigera för så att dela med mig av mina filmer. Att redigera en film tar rätt mycket med jobb och tid och dess fler prenumeranter man har blir filmerna lättare spridit och man når ut till fler tittare.

Så ja jag kommer fortsätta med "detta tjöt" på den punkten om fler prenumeranter, tycker du inte om det så är det bara att ignorera det. Jag postar mina filmer runt om på olika forum i både in och utland och utomlands så får man både många och trevlig svar tillbaka på det jobbet man lägger ner i att dela med sig av sina filmer och det jobbet man lägger ner i all redigeringen. Får några få svar i Sverige men inte många. Vet inte men verkar på mig som i Sverige tar man det som en självklarhet att folk lägger ner sin egen tid på att försöka göra bra filmer som man delar med sig utan att man tänker efter vilket jobb som ligger bakom en film.

Här är några få av kommentarer jag fått på min sista film med Tundra med pontoner, dock bara från engelska och amerikanska forum då jag inte fått en enda kommentar på den från någon svensk sida:
-----------------------------------------------------------
Amazing footage, Bjarne! What a beautiful place to fly.

Gryf
-----------------------------------------------------------
Beautiful spot... Nice flying
-----------------------------------------------------------
Sure is beautiful there. Nice flying too. That plane looks perfectly set up as nicely as you took off and landed as well as that one touch and go. That is some of the smoothest water take offs and landings I have yet to see in video's.Hello Bjarne , thanks for nice nature ,also this is a good advertisement for Thundra.....face 1

Cheers

Jo
-----------------------------------------------------------
mmm - pity there not in UK stock !!!!!!!!!!!!!!
-----------------------------------------------------------
That is a great video. If anyone needed to be convinced to fly off water then this would do the job. A great design airframe too, so stable inverted even with floats on!
-----------------------------------------------------------
Nice job.
-----------------------------------------------------------
Hi Bjarne, thanks to the beautiful nature ... this really is a tourist postcard, and also good advertising for the Tundra !
-----------------------------------------------------------
You should know that whenever I see glassy water like that all I think of is scenes like this that you've just shared. Oh, especially when there's that light fog over the water. Is it just me? Is it ok that this all I think about?

Thanks for sharing.
-----------------------------------------------------------
All I usually think of when I see beautiful areas of water like that is "Why am I not out there fishing"!! I always flash back to the days as a kid hanging out with my uncle in a boat somewhere enjoying a day of fishing together. Now I just edit that and add a quad in there for when the fish are not biting or the tide is in the wrong phase.
-----------------------------------------------------------


Det är såna kommentarer som värmer och som gör att man vill fortsätta dela med sig. Jag personligen älskar att sitta och kolla på modellflyg filmer och kunde tänkt mig ännu flera som delar med sig. Direkt jag hittar någon som jag tycker gör bra filmer på Youtube så prenummerere jag, både för att stöda den som gör och lägger upp filmerna samt att jag hjälper till att sprida dom till ett större publik.

Killenheladagen
2016-06-10, 17:59
Jag håller på dig, jag ska prenumerera, och kommentera på svenska, inget tråkigare än när man flugit väl och suttitmoch, lagt på musik, klippt och klistrat , lägger ut och ingen respons!! Keep it up!! (Ordpun för oss i flyghobbyn, kom precis på den, hahaha)

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

Bj
2016-06-13, 22:31
Jag håller på dig, jag ska prenumerera, och kommentera på svenska, inget tråkigare än när man flugit väl och suttitmoch, lagt på musik, klippt och klistrat , lägger ut och ingen respons!! Keep it up!! (Ordpun för oss i flyghobbyn, kom precis på den, hahaha)

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

LOL bra ordpund......... :D och man tackar för att du vill prenumerera då det ligger några timmars jobb i varje video jag lägger ut.

Har i det sista ändrat lite i redigeringen och försöker att få dom lite kortare samt att innholdet skall vara lite mera aktivt och inte bara flygande fram och tillbaka i hög höjd. Om någon har bra tips på mer jag kan ändra på i mina videos blir jag tacksam, och var inte rädd för att komma med kritik. Svårt att förbättra sig om man inte får lite kritik, positiv som negativ är lika välkommet så man vet vad man gör rätt eller fel.

Kommer nog kanske någon video nu denna veckan då jag just kommit hem efter en camping helg i våra underbara skogar här i Härjedalen.......klarade jo inte låta Tundra med pontoner stanna kvar hemma när vi skulle åka från fiskevatten till fiskevatten.......... ;)

Thomas
2016-06-13, 22:45
Jättekul med entusiaster som vill dela med sig av flygningarna, men...

Gör en "rockvideo" med en massa snabba klipp, förbiflygningar, häftiga manövrar på nära håll o.s.v.
Gärna med lite häftig musik till.
Det kräver lite tid vid klippbordet, men blir mycket mer intressant.
Lååånga sega flygningar på hög höjd är ganska ointressanta.

Jag vet av erfarenhet att man vill filma så mycket som möjligt, men "proffsfotograferna" klipper nog ner till en tiondedel färdig film av allt inspelat material.

Bj
2016-06-15, 14:06
Jättekul med entusiaster som vill dela med sig av flygningarna, men...

Gör en "rockvideo" med en massa snabba klipp, förbiflygningar, häftiga manövrar på nära håll o.s.v.
Gärna med lite häftig musik till.
Det kräver lite tid vid klippbordet, men blir mycket mer intressant.
Lååånga sega flygningar på hög höjd är ganska ointressanta.

Jag vet av erfarenhet att man vill filma så mycket som möjligt, men "proffsfotograferna" klipper nog ner till en tiondedel färdig film av allt inspelat material.

Inte omöjligt detta Thomas, dock lite osäker på häftiga manövrar då jag inte är värdens bästa pilot. Men planerna för en sådan film ligger redan på min "todo" list, det beror lite bara på tiden.

När det gäller detta med att klippa ner så tror jag inte ens att jag använder en tiondel längre när jag gör mina filmer då dom klipps ner rätt mycket för att försöka undvika att det blir detta med långa sega flygningar, men att man har något som händer hela tiden och inte alt för långt bort från kameran. Allt beror jo lite på vilken typ av film jag planerar samt vad den skall handla om.

Bj
2016-06-16, 04:34
En kort video från våran underbara helg i de Härjedalska skogarna. En helg med fiske, mat tillagat över öppen eld och självklart lite flygande. En perfekt helg för kropp och själ.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/TVbdFXyZ_gk

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Thomas
2016-06-16, 06:40
Härliga bilder och snyggt sjöflyg!
Man blir nästan lite sugen när det är så lugnt och vindstilla.

Men sen kommer väl myggen....

Bj
2016-06-16, 13:48
Härliga bilder och snyggt sjöflyg!
Man blir nästan lite sugen när det är så lugnt och vindstilla.

Men sen kommer väl myggen....

Tusen tack Thomas och det är nästan magiskt när man får sådant väder och kunde flyga i, svårt att låta bli då ..... :D

För en gångs skuld höll myggen sig undan, det var minimalt och det lilla som var försvann när man tände bålet.

Bj
2016-06-17, 14:01
Under våran camping weekend fick Marius min äldste son som just blivit soloflygare flyga med pontoner för allra första gång. Vi kopplade in skolkabel i fall att, men det var inte nödvändigt. Han flög helt perfekt och man skulle tro att han gjord detta många gånger, perfekta start och landningar..........en riktigt stolt pappa nu ja...... ;-)

Han får nu mer än gärna låna min Tundra antingen med hjul eller pontoner och flyga som han själv vill.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/8zA35orAomQ

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-06-30, 05:39
Jag fick köpa denna Carbon Cub'en av en mycket god vän för ett "kan inte säga nej" pris. Har nu testflugit denna med min Taranis X9D Plus och då utan gyro. Blev en viss skillnad, men Carbon Cub'en flyger som en dröm utan gyro också. Flög bara upp ett batteri på 3500 mAh, men hade en total flygtid på nästan 12 min så jag är rätt nöjd.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/yGTPS-5TWHc

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Christer J
2016-06-30, 09:41
Hej Bj, vill bara säja att jag uppskattar dina filmer för att det inte är störande musik utan man får höra vingarnas sus, motorljud och folk som pratar. Snabba klipp tycker jag bara är stressande men i dina filmer infinner sej lugnet, har prenumererat på din Youtubekanal:)
Inte omöjligt detta Thomas, dock lite osäker på häftiga manövrar då jag inte är värdens bästa pilot. Men planerna för en sådan film ligger redan på min "todo" list, det beror lite bara på tiden.

När det gäller detta med att klippa ner så tror jag inte ens att jag använder en tiondel längre när jag gör mina filmer då dom klipps ner rätt mycket för att försöka undvika att det blir detta med långa sega flygningar, men att man har något som händer hela tiden och inte alt för långt bort från kameran. Allt beror jo lite på vilken typ av film jag planerar samt vad den skall handla om.

Bj
2016-07-01, 01:14
Hej Bj, vill bara säja att jag uppskattar dina filmer för att det inte är störande musik utan man får höra vingarnas sus, motorljud och folk som pratar. Snabba klipp tycker jag bara är stressande men i dina filmer infinner sej lugnet, har prenumererat på din Youtubekanal:)

​Tusen tack Christer för att du tycker om mina filmer och att du har blivit prenumerant på min kanal.

Har jo gjort videos under många år och testat med och utan musik, personligen så har jag alltid tyck om videos där man bara har det naturliga ljudet från modellerna samt folken runt som pratar. Lägger man på musik så på den typ av filmer jag gör så tycker jag det bara blir ett störande moment. Om man gör en actionfylld film med många olika snabba klippningar så passar det med musik, eller om man gör underbara filmer med en drönar så kan det också passa.

Så mina "normala" filmer kommer fortfarande att vara utan musik, dock kan det komma ett och annat överraskande och då vet man aldrig....... ;)

Eftersom nästan 50% av mina tittare inte är från norden så har jag också börjat texta mina filmer på Engelska då jag fått förfrågningar om detta. En extra sak som tar lite extra tid, men vet själv om jag kollar en film med ett språk jag inte förstår så funderar man jo på vad som sägs...... :)

Bj
2016-07-01, 15:15
Min yngsta son Eirik skolar normalt med en Bixler 2, men han fick testa att skolflyga min Tundra. Han flög den som en proffs och inga större problemer. Efter denne flög han Bixler igen och landade den 4 gånger så räknar med att han blir helt solo nu inom kort tid.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/UqwJ5bMIYcw

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Andreash
2016-07-01, 16:44
Tänk om jag hade haft en sådan lärare när jag började fick gå den hårda vägen:).Tycker det är bra att du kör utan musik är ju halva nöjet att höra modellerna.

Bj
2016-07-01, 18:13
Tänk om jag hade haft en sådan lärare när jag började fick gå den hårda vägen:).Tycker det är bra att du kör utan musik är ju halva nöjet att höra modellerna.

Jodu....jag fick också gå den hårda vägen i början på 80 talet, och då var det inga färdig byggda modeller (hade nog dubbel vikt av all epoxy när man var klar).....;) Ja ljudet av modellerna är jo halva nöjet......... :D

Bj
2016-07-05, 14:45
Lite film från årets RCFF ShootOut, filmat lördagen den 2 juli. Vädret var inte det allra bästa med regn och ganska hårda vindar. Men regnet gav sig så det blev rätt mycket flygande ändå. Alt i alt blev det en underbar dag med gott sällskap med alla trevliga deltagare, skall mera till än lite dåligt väder för att sätta en dämpare på stämningen vid ett sådant träff.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/aOnfcrsHvTQ

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-07-16, 17:51
Har just varit i Norge på Röros hos min familj och då utnyttjade jag och min nevö möjligheten att flyga lite sjöflyg tillsammans. Han flög sin SLT Beaver och jag min Durafly Tundra. Tycker att vi börjar bli duktiga på att flyga tätt tillsammans och utan att flyga in i varann, vi har jo haft möjligheten att träna lite nu och då tillsammans.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/-4l6GXMHyU8

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-07-18, 03:03
Först av allt vill jag be om ursäkt då filmen blev lite längre än planerad, den blev 10 min 30 sekunder men jag hoppas ni tar er tid att kolla genom hela. Jag kommer från Röros och nu när vi var över för att hälsa på familjen bestämde jag mig för att göra en liten film för at visa lite hur fint det är där. Filmat lite runt gruvorna och Röros centrum samt lagt med förklarande text i filmen om dom olika platserna. Allt är filmat med en Runcam2 monterad på min Durafly Tundra.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/YyjtAMSxjeY

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)

Bj
2016-07-20, 01:22
Nu när jag var i Norge fick jag min första riktiga krasch på flera år, som jag sagt tidigare så finns det två typer av piloter. De som har kraschat och de som kommer att krascha, jag är av typen både och. Jag har och jag kommer att krascha igen..... :) Orsaken var att jag inte hade helt koll på hur mycket med ström jag hade kvar, trodde jag hade runt 5 min. Jag tog tydligen lite fel, hade bara ström för 1 min 12 sekunder. Hoppas ni tycker om min lilla krasch, jag för min del tar det med ett stort leende.

Hoppas ni tycker om videon.


https://youtu.be/tTiWw55vWu0

Glöm inte att prenumerera på min kanal....................... ;)