handdator

Visa fullständig version : RC Hotel på Korfu Påsk 2015Fluf
2015-04-01, 06:34
Hejsan,

I somras gjorde jag min första resa till RC Hotel på Korfu (reseblogg till den kan ni hitta här http://www.helisweden.se/showthread.php?t=12167 ). Men då det är mer flygrelaterat än helirelaterat tänkte jag ta denna resans blogg på detta forumet istället då det nog träffar bättre i målgruppen ;)

I kort är RC Hotel ett hotell mitt på ön Korfu som är fokuserat på att vara familjärt och på den radiostyrda hobbyn. Det finns bilar, båtar, pansarvagnar, helikoptrar men framför allt en massa massa flygplan.

Konceptet är att man kan;
1. Slappa och ha det gott utan att flyga (många ickeflygare som älskar hotellet för att det är så trevligt och avslappnat)
2. Ta med egna flygsaker och betala en liten summa per dag för att få flyga på fältet, då ingår soppa, laddning, verktyg, servicebänk och ljugarbänk.
3. För en lite mer än alternativ två, låna vad som helst från hotellets hangar och flyga så mycket man orkar, naturligtvis får man även ta med eget om man vill med detta alternativ också.

Flygförsäkring är valfritt, deponera 100€ vid ankomst, om du är okraschad efter vistelsen får du 70€ åter.

Rekommenderar att ta helpension, det är värt det. Gemensamma frukostar och middagar är väldigt trevligt. Transfer till och från flygplatsen samt utflykter ingår i helpension. Bra pris på ölen också.

Innehållet i hangaren ändras konstant allteftersom folk kraschar plan och nya kommer till. Men i somras skulle jag testa allt de hade. Och det lyckades jag med efter 5 dagar ;)

https://lh3.googleusercontent.com/WYfoQrU27Vbb987gi36LvQaGaza875A3E8mUg-KOawo=w274-h487-no


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Största problemet med Korfu är att det är dåligt med direktresor från Sverige, under högsäsong går några få flyg från Arlanda, men det är allt. Nu då det är lågsäsong blir det en del omvägar för att få en vettig kostnad. Även resan är ju äventyr :)

Jag och kompisen Tommy, på forum går han under "Nedala", åker nu på Fredag natt mot paradiset för att få njuta av lite lekstuga och underhållning istället för att möla i oss en massa ägg och sill.

Så här börjar resebloggen från vårat äventyr.

Resan startar Fredag natt ca halv två då det går buss från Göteborg till Kastrup där flyget går. Tanken är lite fest på fredagen, sova på bussen och frukost i Kastrup. Från Kastrup flyger vi till München där vi byter till Athen och tillslut till Korfu där vi landar på eftermiddagen.

Blir några flygplatsöl på vägen tror jag...

Nedala
2015-04-02, 13:25
Fifan, detta skall bli skoj!

Jocke_B
2015-04-02, 16:04
Spännande att återigen få följa med via resebloggen :applouse:

Kenneth E
2015-04-02, 16:21
Härligt med en sann entusiast.
Själv åkte jag runt på alla rc-klubbar när jag jobbade utomlands, jag kan rekommendera andra att testa, det ger mycket. Förra året var jag i USA/LA, vilket var roligt och intressant, de har verkligen stora modeller där 3m är standard.

Roligast har jag haft i Italien/Milano, de är verkligen teknik intresserade där, söker man ny teknik rekommenderar jag att åka dit. tänk på att de har siesta, mellan 13-16 tror jag det var, då är även modellfälten stängda - konstigt folk!

Intressantast var i Japan, där var jag ett UFO på deras fält. Förklarade varför jag var där och då skulle jag flyga deras finaste modell, det gick bra men fick programera om radion till mode2, vilket gjorde ägaren mycket tveksam, men med japansk stolthet kunde han inte backa.

Annars brukar jag besöka klubbar i Sverige om jag är i närheten.

Thomas
2015-04-02, 18:35
Spännande!
Å jag som ska till Lanzarote om nån vecka, undrar om dom har nåt modellflygrelaterat där??

Funderar på att smuggla med mig min lille hangvinge...
http://www.rcflyg.se/forum/attachment.php?attachmentid=51070&d=1425764097

Fluf
2015-04-03, 13:45
Tack för tipset Kenneth, jo, om man skall njuta av en hobby är det lika bra att göra det ordentligt.

Lycka till på Lanzarote Thomas, den lilla vingen är hur söt som helst :)

Nu är jag nästan färdigpackad med kläder och tråkiga saker. Skall bege mig till lilla lokalen som är i Tommy/Nedalas källare och meka med min lilla 220 FPV Quad racer tänkte ta med den till Grekland, men tror inte den blir klar idag Då har jag något att pilla med om det blir dåligt väder på semestern. De har ju en väldigt kompetent verkstad i hangaren.

Så det blir meka, lite öl och filmkväll innan vi åker.

Laptop, GoPro och ett par mobiltelefoner medpackade så det skall finnas nog med saker för att filma och fota semestern.

:)

Fluf
2015-04-03, 23:55
Resan börjar, efter lite trevlig middag hemma hos Tommy och hans underbara sambo Jessica och lite utmaning i Mario Kart (som gick sådär) har vi nu mellanlandat på Centralstationen i väntan på att bussen skall gå. Närmare bestämt First G hotell lobby.

Tidigt i morgon bitti blir det frukost i Köpenhamn för flygtur till München.

Skål för en början på resan!

https://lh5.googleusercontent.com/qXKnG5pgJkQ2hZmBw5JQPuBbVD1QfTdczbKZNRDLG00=w868-h488-no

Fluf
2015-04-04, 11:47
Trots idoga försök att styra trafiken bra
https://lh4.googleusercontent.com/-3UC_MjA7LQM/VR-w3wk9hSI/AAAAAAAANf8/Ef114qvywaQ/w868-h488-no/DSC_0291.JPG

Lyckades planet blir försenat med drygt en timma vilket gjorde att vi missade anslutningen från München. SÅ nu sitter vi här ett par timmar, och kommer få ett par timmar extra i Athen med, resultatet blir ankomst 21:50 på Korfu istället för 15:30 :/

Men, det finns öl på flygplatser, så det ordnar sig. Dessutom måste jag erkänna att det var en av de behagligare flygningarna med detta planet, riktigt trevligt att flyga i, lite litet men silkesmjuk start, stigning och landning.
https://lh3.googleusercontent.com/YyOnPd9x4UqFJX11tYxs2bDh_NG0nX15GkYgTUlAins=w868-h488-no

Thomas
2015-04-04, 12:32
Gött med lite IRL-rapportering!
Fortsätt med det bara...

Fluf
2015-04-04, 16:51
Äntligen i Aten några timmar försenade, men det första vi ser när vi landar är en stor fet rysk röv.

https://lh6.googleusercontent.com/-u6PK3KkawEc/VSAGiLoGUrI/AAAAAAAANjM/ntPYAC8bBOk/w275-h488-no/DSC_0303.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-_aWLvb7ntSM/VSAGd5cTQHI/AAAAAAAANjA/y9X2rdBMUlc/w275-h488-no/DSC_0302.JPG

Spiros, hotelägaren har lovat att ha lite varm Mousaka och kall öl till oss när vi väl kommer fram ikväll :)

Underbar service från RC Hotel.

Fluf
2015-04-05, 11:13
Först förmiddagen avklarad, och nu är det Beer-O'Clock, dvs fältet stänger och det är lunch.

hangaren är något påfylld från förra gången med lite fler modeller, och fler nya fräscha WOT4, den i särklass mest flugna modellen av gästerna här.

https://lh4.googleusercontent.com/-au5t3lZLuks/VSEECJ_O41I/AAAAAAAANlM/zbMw8e3yAjs/w868-h488-no/DSC_0311.JPG


Kärt återseende med den underbara Ultimate med en OS90, bara att kolla laddning, tanka upp, kolla alla utslag och köra igång! Hon flög lika underbart som jag mindes, stora vackra manövrar och bra drag i motorn.... tills throttleservot lade av, en Futaba 3003 där kuggarna strippade av okänd anledning så fick planet ner i idle, när jag var påväg i en långsam manöver i medvind. Medvind och deadstick på låg kombo är ingen höjdare, med fullt höjdroder fick jag en kullerbytta i högt gräs och det sade KNÄCK!!!

Men det var inte så farligt det var lite på infästningen av nedre vingen, en M3 skruv till stället. Med epoxy på plywood med förstärkning av lite kolfiber så är hon nog fit for fight i morgon igen när epoxyt har satt sig ordentligt.

https://lh3.googleusercontent.com/-XBGI332uEB6li14pO_M2H1HMDn-mJcH8kM9wgbtAfg=w868-h488-nov


Och nu när man försöker skriva denna bloggen så kommer en av husets sötaste medlemmar och fjäskar uppmärksamhet :)
https://lh3.googleusercontent.com/-rw0hZuG_B6U/VSEJ4UWPAvI/AAAAAAAANmg/p5QMoCt-KFM/w366-h488-no/d4ac3d1b-a524-45b9-8577-8fdfcc8cb3ee.jpgVidare testade jag en för mig ny modell, en Horizon Sukoi 29. Blåste lite mycket för att ge den en fair bedömning, får testa den igen senare, men märkte att den hade en del tipstall tendenser.
https://lh4.googleusercontent.com/-QaDLUUh4NMI/VSEEOexi6NI/AAAAAAAANlk/ElmdKeEqBsA/w868-h488-no/DSC_0313.JPG


Vidare flög jag även en Phoenix II seglare då det började blåsa en hel del, den hängde rätt fint i luften, men sedan kom en kraftig regnskur och då var det bara att landa och gå in och torka av sig lite ;) Samma Phoenix II som jag flög i somras, inte nöjd med motorvinkeln, så när man kör på motor är den inte så rolig, dålig auktoritet på skevroder på den med, man måste jobba mycket med sidroder för att hålla den på rätt köl.

I övrigt är det ganska lugnt på hotellet nu, ett par britter som normalt flyger stora flygplan är sugna på att lära sig helis och brände en hel del nitro på ett par Raptor 50's, dels en med buddybox och dels en del soloflygande. Det tar sig för dem :)

Fluf
2015-04-05, 18:58
Eftermiddagspasset avklarat för idag.

Inte så mycket bilder tyvärr. Tommy fick igång sin Quantum Venture med S.BUS från FrSky, maiden flygning gick bra med både FPV och LOS. Blåste mycket så det blev en kort flygning, mest för att se så det funkar vilket det gjorde.

Jag slutförde reparationen på Ultimate, epoxy limmet har satt sig så den är redo för flygning igen (med nytt throttle servo såklart).
https://lh4.googleusercontent.com/-_1j2FXBfz-Y/VSEEIpu8vsI/AAAAAAAANlY/K6Vh6bZazvE/w868-h488-no/DSC_0312.JPGBlev en väldigt vindig flygning med en WOT4, 9-12m/s gissningsvis, ganska byigt och turbulent nära marken. Fort upp och sedan leka där var helt OK, däremot var det några försök i olika vinklar för att få ner den snyggt igen, men det gick bra :)

Personal och gäster är precis lika trevliga som jag kommer ihåg från förra gången, man är bara så välkommen och alla pratar med alla om allt möjligt. Supermysigt. Mycket gosande med hundarna med.

I morgon blir det pissigt väder, så får se vad som sker. Men tisdag och framåt ser det riktigt fint ut med sol och mys.

Men nu iskall öl och strax middag.
https://lh6.googleusercontent.com/-sJjIiEYZYxM/VSFpCYrlnGI/AAAAAAAANo4/mb7X4Qgy2hI/w275-h488-no/DSC_0321.JPG

Tack för idag!

Fluf
2015-04-06, 11:44
Underbar dag, blev förvarnade om att det skulle bli pissväder idag men vaknade till att solen sken, frukost 8:30 och sedan direkt ner till flighline och se så att den underbara Ultimate fungerade som den skal.

https://lh4.googleusercontent.com/-ZkUAPEyfRc8/VSJYPo7blrI/AAAAAAAANqg/jY7-WQh_YX0/w868-h488-no/DSC_0328.JPG

Och det gör den, reparationen lyckad :)

Sedan var det dax att leka "skicka sändaren" med Tommy, vi tog upp en Discovery, en 4kanalig högvingad trainer. Jag startade och lämnade sändaren till Tommy som mest var nervös för att det var länge sedan han spakade ett plan men det gick hur bra som helst. Så det blev tre flyningar med Discovery och en flight med Fun Cub för Tommy. Han sken som ett bran :)
https://lh6.googleusercontent.com/-p7ZEV7bvDKI/VSJbO7Hd1cI/AAAAAAAANq8/Bu_9WIDXlMk/w275-h488-no/DSC_0331.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/_I0_timZHY-zki9r-OOATRMV1ZHaUkBUjIZQvWWfzo4=s196-p-no


Själv utforskade jag lite i gömmorna i hangaren, dels några kära återseenden men även några för mig nya plan. Bland annat denna klassiker med borstade motorer (första borstade plan jag flyger).
https://lh3.googleusercontent.com/2SmFW2lv-8FYEgRKPDkCqVSAHCkFjv14kpNuNYKuOAk=w868-h488-no


Nytt för i år (vad jag vet i alla fall) är att de har även några 4s plan, bland annat denna Skywalker II (kraften var med den). Flög fantastiskt på 40% gas och hade hur mycket mer att ge bara för sakens skull, trevlig upplevelse. Detta var ett helt nytt plan, jag var tydligen den första att flyga den utöver personalen som byggt och testat den :)
https://lh4.googleusercontent.com/-OVYJYZLeEL8/VSJcUe_xjQI/AAAAAAAANrg/ilRg8OiImo0/w868-h488-no/DSC_0334.JPG


Passade på att testa denna SBach 50E, lätt som en servett, man kan säkert flyga den hur kul som helst men det var för blåsigt för att den skulle komma till rätta. Får testa vid lugnare väder igen.
https://lh4.googleusercontent.com/-nc6OevU07ro/VSJdoG1sDyI/AAAAAAAANsQ/Repopy4cJAc/w868-h488-no/DSC_0338.JPG


Ägaren Spiros testade motorn och onboard glödet på en Moth-liknande maskin som han håller på med till hangaren, tillsammans med Joe som är en skotsk suverän heli-instruktör av gamla skolan.:)
https://lh4.googleusercontent.com/-hD_QZ5_8rfY/VSJeMt3Y6LI/AAAAAAAANso/6U4lf0mxIjk/w868-h488-no/DSC_0340.JPG


Nu är det dax för lunch och en kall!

Matsa
2015-04-06, 15:41
Ser ju riktigt trevligt ut det dära :0)

Matsa...

Fluf
2015-04-07, 18:21
@Matsa Det är det :)

Det var en ganska lugn förmiddag, det blåste en del så vi experimenterade inte så mycket med nya modeller, mest aha kontroll på läget.
https://lh4.googleusercontent.com/-Mz6HujSh1tQ/VSKxtg3OCnI/AAAAAAAANuw/VwIGgg2a-jI/w868-h488-no/DSC_0347.JPG

I en paus utmanade Tommy mig på schack.... Han vann ganska ordentligt, jag håller mig till sparkandet här.
https://lh5.googleusercontent.com/pOWEI3cl8Ri6HZvkHbZS_FrPG-1SLMoz8PU_LcbjISo=w275-h488-no


I vinden exprimenterade jag med en Montana 1800, funkade rätt bra men det är bara tre kanaler. Det vill säga i låga hastigheter i motvind blev jag tvungen att välja att svänga åt ett annat håll än jag ville då rodret inte hade nog med auktoritet.
https://lh5.googleusercontent.com/zE251yUB3S0wY2sCRMfij2p33QFyDIRpofjFmZen8ME=w868-h488-no


Tommy fortsätter köra en hel del med Discovery'n. Den flyger kanon. Rutinen har blivit att han startar och flyger men jag assisterar på landningen då vi har lite olika grad på bekvämlighet med andras plan och flygplatsen. Tommy bygger mycket spaktid och den ack så viktiga tilltron på att bara göra istället för att tänka när man spakar.
https://lh6.googleusercontent.com/-W3y7rBMKk2Y/VSOIV3y70JI/AAAAAAAANwo/pwXTmF1FPLc/w275-h488-no/DSC_0354.JPG


Jag testade en Dragonfly, vilket i princip är en EPO variant av Polaris och som hobbyking kopierat till sin Skipper. Flyger helt briljant, bra i hög och lågfart, glidstartar på fuktigt gräs. Fantastiskt trevligt plan och nog mitt förstaval för tillfället för snö och/eller sjöplan.
https://lh3.googleusercontent.com/Fw7LA7k32TzgF-aHuslQoX94-V_pqfcpFfEdRT1SUEk=w868-h488-no


Tommy gav sig på en WOT4 och var mycket nöjd. Kände skillnaden ordentligt på att ha full kontroll över ett stabilt plan till skillnad från trainern Discovery som är sävlig och självkorrigerande med sin skräkning och vingprofil. Han flög betydligt mer självsäkert med WOT4'an trots att det var rätt blåsigt.
https://lh3.googleusercontent.com/v2LIbV8w08o2mzncMDlPkVZs_wqO3UBWXUxakDIPxIU=w275-h488-no


Jag gav mig på en Bullet. Ett par brittiska gäster förvarnade att batteriet kunde vara lite knasigt på det. Så noterade under preflight att flygpacket var på ca 90%, gjorde en kort flygning på 3min och landade, kollade flygpacket och det var nästan helt tomt! Bra drag där. Planet i sig flög som på räls och var väldigt förutsägbart och stabilt. Mycket trevligt modell.
https://lh5.googleusercontent.com/RWLLekdKhaQRWHJQOhsSYz1KJpVuGALamYBIATe_V4I=w868-h488-no


En modell som var gjuten på räls under lite turbulens och vind var Twister. Mycket bra "vind val".
https://lh5.googleusercontent.com/kNmftYyMfkUnPZkazL2hRyP3zOvifspoqyiI98bDj6E=w868-h488-no


Lekte lite snabbt med en liten pusher baserad på de Havilland Sea Vixen (Red Max DH110). Svår att starta då det inte var styrbart noshjul och lite stor pusherprop för att jag skulle vara bekväm med kast. Väl i luften var den trött och helt utan auktoritet på något roder, kan säkert flyga den skala-ish, men vem vill göra det på en liten EPO pusher?
https://lh3.googleusercontent.com/9krLeQnvd2_yP1XyH1Z8b9X3aqS4atqudKjm98IwjEc=w868-h488-no


Spiros är nästan klar med sin Lightning som kommer köras med dubbla fyrtaktare med lite specialavgassystem (som mynnar vid superchargern på ovansidan varje pod. Underbart ljud :)
https://lh3.googleusercontent.com/JdS3oOQ4TTKkSZ5duputh9js-mcY50igPSD6M3e2XQE=w868-h488-no


Efter lunch körde vi en utflykt till Korfu stad och sommaren anföll snabbt, hårt och med en massa sol!
https://lh3.googleusercontent.com/xHmTfYKH8bj71KjVKtbnOY_9OLhksVJWtYC5cKRgE8s=w275-h488-no


Första kände bilden på Tommy i samband med Albanien.
https://lh3.googleusercontent.com/SxPf7koZ5goVOFt9HaJHMBoYDCmFwOamLGGeGrPD2PM=w868-h488-no


Det fanns mycket att göra trots lågsäsong och vi hade riktigt trevligt i stan.
https://lh3.googleusercontent.com/Y-qIG3MTAi_WDQT-Zo_y9YMEN5kb-yx8kMdNBTnGWGU=w868-h488-no
Skål!!! Dax för middag :) Mer kommer i morgon.
https://lh6.googleusercontent.com/-LAUIIjMtyWI/VSPhttFigzI/AAAAAAAANyU/Hak3bCLJFsI/w275-h488-no/DSC_0361.JPG

PinDuke
2015-04-08, 08:38
Kul, fortsätt med rapporterna!

Fluf
2015-04-08, 11:39
Uppdatering från igårkväll, blev den del flygande, dels denna funflyer;
https://lh5.googleusercontent.com/zHPZ1R6J2fJ2yNLIZ2z4lD89G0JXAnqZOaqbUzdv4CU=w868-h488-no


Renegade uppförde sig fint och förutsägbart i år med :)
https://lh5.googleusercontent.com/CdRc7R3LJcZQ2mcwXw3fkiNNnvHCZkqKxIkjB2P6zCA=w868-h488-no


Ett par galna britter testade Ultimaten med och var härligt förvånade över hur bra den flög.
https://lh3.googleusercontent.com/T_F-qlbJ9UbVuyEtcnbFuv7NR0E3YkL03RoVVkIMm4c=w868-h488-no


Den mest precisa akrobatkärran jag testat hitentills, Wot Acrobat, WOW, den var spikrak på räls. Underbart precis.
https://lh4.googleusercontent.com/-PWQ1NGYN0qg/VSS-qKsDHoI/AAAAAAAAN3Y/Qa64susVmlE/w868-h488-no/DSC_0387.JPG


I morse vaknade vi till ett underbart väder och bestämde oss för att det skulle bli en helikoptermorgon :)
https://lh4.googleusercontent.com/-gxoQftktY6U/VSS_h0KiNrI/AAAAAAAAN38/3mdUvqo2T4s/w868-h488-no/DSC_0390.JPG


Spiros tog upp sin senaste skapelse idag på enmaiden. Var lite turbulent för det planet.
https://lh4.googleusercontent.com/-sR4vkdHCWd4/VSUBZZnoLHI/AAAAAAAAN5U/qjTl-xXhtXk/w868-h488-no/DSC_0392.JPG


Efter lite uppvärming med denna trötta Raptor 50'n. Hovra runt lite, testa precisionsflygning med att hovra kontrollerat över koner etc var det dax att välja en rolig helikopter.
https://lh4.googleusercontent.com/-De3j5QKvUKY/VSS--0zm31I/AAAAAAAAN3k/fdL86bVaUzM/w868-h488-no/DSC_0388.JPGValet föll på en T-Rex 600N FBL (3GX) :)
https://lh4.googleusercontent.com/-UU0UPjCvRNk/VSUCUp5XxxI/AAAAAAAAN6U/OFZ5RSI8chA/w868-h488-no/DSC_0398.JPG

Mycket nöjd, löjligt pigg för mig så slängde på 40% expo för att lugna ner den lite. Sedan kollade jag pitchvinklarna och den är på +/- 14 grader. Vill inte gå igenom hela setupen för att justera det utan håller mig nära centerstick på helin istället.
https://lh4.googleusercontent.com/-xwwOnGnOdHU/VSUDtx3e2_I/AAAAAAAAN64/O8cV_SRWAUQ/w868-h488-no/DSC_0401.JPG


Tommy fick en hel del flygtid med på en Raptor50 (han har en sådan hemma själv också) tillsammans med den kickass instruktören Joe, en pensionerad skotte som hållit på med sedan RC helikoptrar uppfanns i princip. Det har gåt tmycket bra för Tommy, bra kontroll, bra känsla och jobbar upp en hel del spaktid för ryggrad och självförtroende :)


Sista flygningen innan lunchrasten var med en Blaze (V-tail glidare/warm-liner)... Klantade mig lite, rent pilotfel, för låg loop så knäckte nosen. Så skall limma lite ikväll för att fixa till den igen.
https://lh6.googleusercontent.com/-qSXTl4pd3a0/VSUEF2nfqUI/AAAAAAAAN7E/NHYX8pR5oXc/w275-h488-no/DSC_0402.JPG


Och nu, lunch och utflykt till nån sevärdhet :)

Ses senare!

Gasman
2015-04-08, 12:49
Ser spännande ut! Åker dit i början av juli så då lär man väl knappast behöva någon jacka på.

Boar
2015-04-08, 20:48
Asså man blir lite sjuk över att se den där semestern :D

Det där får bli näst års semestermål med kompisarna!

Kenneth E
2015-04-08, 21:20
Jag är imponerad över allt modellflygande, definitivt den bästa semestern jag hört någon ha upplevt.

Thomas
2015-04-09, 19:04
I morron bitti åker jag till värmen, men jag reser lätt...

51707

Fluf
2015-04-10, 13:43
Härligt Thomas :) Hoppas du får det lika härligt som vi har det just nu.


Utflykt igår lunch, till Paleo. Vacker klippa med urgammalt kloster på toppen med fantastiskt utsikt. Tydligen samtidigt hade det varit nåt knas med internetlinan på Tommys jobb så det var tvunget med lite techsupport i trivsam miljö.
https://lh4.googleusercontent.com/-74B_Q4ymJ2Y/VSUi9pi_-3I/AAAAAAAAN8A/DYleKU-pix0/w868-h488-no/DSC_0406.JPG

Härlig strand i basen av Paleo
https://lh4.googleusercontent.com/-QjC1SYE9lXc/VSVfCC5CrJI/AAAAAAAAOBw/M2pnGIcqnak/w1044-h230-no/DSC_0415.JPG

Underbar solnedgång över poolen innan middag :)
https://lh4.googleusercontent.com/-tTRxlaUkDKQ/VSVf6aUzqdI/AAAAAAAAN-g/5klDs6Z7BNU/w868-h488-no/DSC_0418.JPG


I gårkväll innan middag passade vi på att köra lite Big Bang Theory på skärmen i baren innan middag. Lite öl och mycket skratt.
https://lh6.googleusercontent.com/-VOlcZaW7xxs/VSZsB4N-NaI/AAAAAAAAOAs/oaTZl4dD-YE/w275-h488-no/DSC_0422.JPG


Solen har kommit fram och det är solstol, shorts och bar överkropp till skillnad från fleece och regnställ som var vissa dagar.

Inte så mycket nyheter på flygfronten av vad vi har flugit, men kan presentera några reparationer som är gjorda.

En Sebart Shukoi elkärra som jag knäckte landningstället på, det var vekt och lagat sedan tidigare så försökte göra ett bättre jobb (var en helt OK landning, lite hård men inget oansvarligt hårt). Det var även första gången som jag använde mig av någon form av stryka-på-film. Ingen aning av vad det var för märke, men strlk på och körde en hårtork Blev rätt OK efter jag hade limmat träbitarna.
https://lh4.googleusercontent.com/-bBxoWKrwnzg/VSe3PYZocUI/AAAAAAAAOE4/GGppqJEfydA/w868-h488-no/DSC_0921.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-w45T5LfnAIg/VSe7GEoM_LI/AAAAAAAAOGY/XTjvqQuup0A/w275-h488-no/DSC_0929.JPG

Nosen på Blazen som jag knäckte är åter på plats, denna 4min epoxy lämnar en gul färg tyvärr men det funkar. Planet är testat och motorvinkeln kändes rätt.
https://lh4.googleusercontent.com/-WqVjypSv_Yo/VSe7tpF8mFI/AAAAAAAAOGw/QmcJJEcJjlA/w868-h488-no/DSC_0931.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-1E4vqADrivI/VSe7bGwZWHI/AAAAAAAAOGk/sZ-6Jc_sYV8/w868-h488-no/DSC_0930.JPG


Spiros har stört sig ett tag på att spinnern på Ultimate ligger för nära huven och skaver lite till och från och gav oss i uppdrag (om vi ville vilket vi gjorde) att försöka lösa det. Behövdes bara ett par mm för att få till det. Slutade med att flyttade fram spinnern med en tunn bricka på motoraxeln (utan att påverka axelns grepp på propellern).
https://lh4.googleusercontent.com/-ClLT4V9kC7k/VSe8HAgsSQI/AAAAAAAAOG8/odNZFOR2xZ0/w868-h488-no/DSC_0932.JPG


Tommy har byggt en del spaktid med Raptor 50 och njuter av det. Går hur bra och stabilt som helst. Tränar idogt på precisionsövningar.
https://lh4.googleusercontent.com/-eyJMn62Bpt8/VSe8qBxuQuI/AAAAAAAAOHU/qlYHEesoQuc/w868-h488-no/DSC_0934.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/HRf1pr72SPpKxXASepwLOvc8dSf6tPaWLCs6Y5kONI8=w868-h488-no

Joe, den lokala heli-gurun kör maiden på sin senaste kreation baserad på en Raptor 50E
https://lh3.googleusercontent.com/43Ferdi34qGfykAhc8qaq5fAnv0mcnlMvQgIN2TCkPk=w868-h488-no
https://lh3.googleusercontent.com/J_UWSIOFi6YHzO6ZSZIroe4VRhBH1w28uOO89wBc-iY=w868-h488-no

Joe försökte sig på en av sina Autogyros med (han har en hel hög exprimentella av dem, det är hans passion)
https://lh6.googleusercontent.com/-ADwipv2gaa4/VSe4Hs1vqXI/AAAAAAAAOFE/xzw40IwsC9Y/w275-h488-no/DSC_0922.JPG
Men för lite vind gjorde att rotorn inte vevade upp tillräckligt för en bra start :(

Jag och Nickos (Spiros son) körde en del formationsflygning med var sin Twister. Snygga flybys med ena inverterad över den andra över fältet, synkroniserade stallturns och mer. Detta både igår eftermiddag och i morse. Jättekul!
https://lh5.googleusercontent.com/MAhdTDF-3QwX4iqO-65dkb9i6EVJmhV-TEOofvr04PU=w868-h488-no
https://lh4.googleusercontent.com/-IQDHk5EJtgw/VSaNzT2SRMI/AAAAAAAAOBM/rDSDT6jYTgA/w868-h488-no/DSC_0424.JPG

Fluf
2015-04-11, 14:01
Joe körde lite med sina autogyros, han var inte helt nöjd tyvärr. I princip alla han har just nu är experimentella och han är inte bekväm med att lämna kontrollern till någon annan med dem tyvärr men verkligen kul att se hur de flyger och uppför sig. Autogyros är något mitt emot flygplan och helikoptrar, spakandet av dem är rätt annorlunda jämfört med något jag har flugit.
https://lh4.googleusercontent.com/-6tSpcDPoQEw/VSf6Q5JT_vI/AAAAAAAAOJg/BtI7b_XMJKg/w868-h488-no/DSC_0943.JPG


En fyrtaktare :)
https://lh4.googleusercontent.com/-JNvHtM8REUM/VSkDjWpJ_2I/AAAAAAAAON8/-3u9-fSoDu0/w868-h488-no/DSC_0964.JPG


En av dem fick äta hårt efter men misslyckat loop :(
https://lh3.googleusercontent.com/Cf22kDKBfPn6QVRnPxD-5b6SBi0Bu44a_GJPXcJykjs=w868-h488-no


Tommy flög lite mer med sin Venture quad, börjar blir ordning på den men den är rätt slö tyvärr.
https://lh4.googleusercontent.com/-_FMqXDDkclA/VSkB3IRznvI/AAAAAAAAOMo/VR25pZ9e0Rg/w868-h488-no/DSC_0956.JPG


Spiros jobbar vidare på sin Lightning, utmaningen är att få samma varvtal låg, halv och full på båda fyrtaktarna mekaniskt köra samma varvtal på samma kanal (man kan såklart korrigera med olika kurvor på olika kanaler men man skal komma så nära som möjligt först).
https://lh4.googleusercontent.com/-rQs-kQu7GgQ/VSkCJGVYv8I/AAAAAAAAOM0/KUJnflBYlvY/w868-h488-no/DSC_0957.JPG


Underbart ljud i dubbla 4takt motorer.
https://lh6.googleusercontent.com/-g6lNo1iTm1g/VSkCaZiGZ0I/AAAAAAAAONA/NiVXgMUCUqc/w275-h488-no/DSC_0958.JPG


En av gästerna fick lite "dumb-thumb" med sin 450 helikopter.
https://lh4.googleusercontent.com/-iQsQBxj2dfM/VSkGidnUSYI/AAAAAAAAOPI/7THzLy2IVR4/w868-h488-no/DSC_0960.JPG

Jag testade en T-Rex 500 med paddlar, den var helt OK men inställd på mer eller mindre trainer läge så lite trött.
https://lh4.googleusercontent.com/-bXMeENRmQPM/VSkDMecgCwI/AAAAAAAAONk/8vigXu7bnUU/w868-h488-no/DSC_0962.JPG


En sak som inte var trött var denna planka som mer eller mindre startade med ett propp-hang.
https://lh5.googleusercontent.com/JV61icUEh38JmVrn9IqiECJ2l7huopbpIwotS8gYy08=w868-h488-no


Under siesta blev det en kopp med Jack Daniels (eller två) tillsammans med Manowar och Metallica ;)
https://lh6.googleusercontent.com/-TDx4xCfQEUk/VSkEEndUhbI/AAAAAAAAOOg/Hc67ug0sdSI/w275-h488-no/DSC_0968.JPG


I solen är det viktigt att fylla på med salt...
https://lh5.googleusercontent.com/4jCF3YBxGus40V4q_yVUMWVZc2AhW_XHjkaoK0XzoW4=w275-h488-no


Men... Det mest skrämmande som hände idag var denna Titan 50. Fullständigt preflight med koll på alla kanaler som det skall vara, och den tyvärr för ovanliga range check på sändaren. DVS, helt enligt handboken kontroll innan flygning och lite till. Precis innan start lade pitch-servot av, vi märkte det när den inte lyfte, stängde ner. Och sedan var det lite större respekt för att ALLT kan gå fel även efter koll.
https://lh4.googleusercontent.com/-vsmKFVBirt8/VSkDxc5JAEI/AAAAAAAAOOI/fYj7GekwpVE/w868-h488-no/DSC_0965.JPGHelt orelaterat.. en lokal bar..
https://lh6.googleusercontent.com/-2asmqjqLQ4M/VSe-TOfvIBI/AAAAAAAAOIE/mk94nt6B2Cw/w275-h488-no/DSC_0938.JPG

Fluf
2015-04-12, 13:03
Det var svalt i poolen än så länge, men det var en modig simmare som förevigades.
https://lh5.googleusercontent.com/mDcOWiHk7I_dVS3qvvLeX3xqRfI8bH2aV6KzqcQ6Hcc=w868-h488-no


Tommy mekade en del mer med mjukvaran i hans Venture quad. Tycker den käns lite lustig i luften så det är en del till som skall justeras och fixas med inställningar.
https://lh5.googleusercontent.com/du2QfKwiyEO013h50snUsDAhWbRBQYohvuG8ET3G6a0=w868-h488-no


Den hänger bra i luften, men spakarna känns fel.
https://lh4.googleusercontent.com/-dhKA1_GmXSU/VSlU67WtcaI/AAAAAAAAORg/j0rBer8B6EY/w868-h488-no/DSC_0974.JPG


hade lite mer utmaningar med Ultimaten tyvärr, nånting var knas och den läkte bränsle på fel ställen så det blev att lämna in den för kontroll. Ville inte spendera sista dagen på att meka med ett fel som inte var orsakat av mig. Men "Happy plane is happy".
https://lh4.googleusercontent.com/-67UZswXeKyI/VSlVAGJFRxI/AAAAAAAAORs/gbkt56MFTcs/w868-h488-no/DSC_0975.JPG

Vi avslutade med en hel del heli flygning på kvällen igår. Tommy med "sin" Raptor 50 och jag med dv olika saker.
https://lh4.googleusercontent.com/-cyFUubJL_MI/VSlVFEsCkcI/AAAAAAAAOR4/sJRLxKZy0Hk/w868-h488-no/DSC_0976.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-D6Uu-HQvgTU/VSlVLKKgkQI/AAAAAAAAOSE/ZKBwkWBXUD0/w868-h488-no/DSC_0977.JPG


I morse blev det väldigt tidigt, 6:45 lokal tid flög vi från Korfu, denna gången med en Bombardier med Turboprop
https://lh3.googleusercontent.com/Jci-UOzox-OatQ7yVtJaHdhK2R62rAN_KjaCvijCL70=w868-h488-no

Ledsen för skitig ruta, men utsikten var fin från platsen.
https://lh5.googleusercontent.com/RTPawWKnvRx5Ogj1eOrtUrP3YVnz4Zl_gB9onH22ZQ0=w275-h488-no

Propparna är rätt imponerande när man ser dem nära o.0
https://lh5.googleusercontent.com/7RzmPUzwmyRAc3I8FTb4HP-Ub12CcwVV2ZLLDMwLaNU=w275-h488-no

Från Athen till München var den en vanlig tråk-kärra
https://lh4.googleusercontent.com/-bkrXV5P2rYA/VSpVsdsFbeI/AAAAAAAAOVw/9KVrwR29IhU/w868-h488-no/DSC_0991.JPG

Från München till Köpenhamn fick vi en trevlig kärra igen :)
https://lh4.googleusercontent.com/-lLLYlvRN_XU/VSpWPRvn_hI/AAAAAAAAOWg/UoNzJK8ecz0/w868-h488-no/DSC_0995.JPG

Första synen av kära Sverige (även om det är Malmö), med tillhörande bro och slagg-ö
https://lh3.googleusercontent.com/M6b9eybogw-TEm2sLkp905rJAeKy5VMxLl1c23PFvS8=w868-h488-no


I väntan på bussen hel till Sverige kör vi lite kvalitets Dansk öl på Hilton Kastrup, där vi sitter nu :)
https://lh5.googleusercontent.com/niZ0bG0l2MhRU96S8wvrxSF0lxHgveB8zuw98vFUE-Q=w868-h488-no


Nu är reseberättelsen över för denna gången då det bara är tråkig buss hem igen.

Vänligen lämna kommentarer om vad ni tycker om den och/eller om det är frågor om resan eller RC Hotel.

Tack för visat intresse!
Med vänliga hälsningar från Olof och ovänliga hälsningar från Tommy (dålig humor bara).

Nedala
2015-04-12, 17:10
Det var en sjukt rolig resa. Kändes gött att få damma av spak hanteringen, och trots att jag e noob så kändes det som man fick lära sig lite.

Jag som är extra försiktig med andras prylar vågade ändå ta ut svängarna lite senare på veckan. Man kan tydligen förvarna och be dem köpa in en modell om man som jag känner sig modigare med egen kärra, och då preppas den innan man är på plats. Givet är planet ens eget då om man vill ta med det hem sen.

Nu är det dags att rensa bland strax över 3000 tagna bilder med kameran, sen är detta kapitlet över för denna gång.

Sjukt taggad på nästa tripp ner!!

Boar
2015-04-12, 20:45
Mkt trevlig berättelse om vistelsen. Jag är säker på att det taggat många här att göra en liknande resa. Inte minst mig :)

Tack för ditt detaljerade berättande!