handdator

Visa fullständig version : Folding propeller som inte vill sluta snurramikaelbe
2015-05-09, 11:14
Var ute och premiärflög min Guppy2. Allt gick bra, en rovfågel var lite nyfiken:). Funderar lite på folding propellern. Om man slår av motorn skall den väl sluta snurra? Bladen är relativt lättrörliga, men de fälls inte bakåt av sig själva. Jag byggde ett segelplan för drygt 20 år sen, som jag inte flugit mer än testat något. Då byggde jag ett fartreglage från Transfunk. Den kortslöt motorn på nåt sätt så att propellern stannade direkt och då borde bladen av fartvinden fällas bakåt. Men hur skall det funka här? Är bladen för tröga trots allt?

UPJ
2015-05-09, 11:26
Du måste ställa in "Brake" på fartreglaget.

//Uffe

freddan_6
2015-05-09, 11:29
Du måste ha broms programmerat i fartreglaget. Läs fartreglagets manual och programmera in broms. Om det är guppy2 från hobbyking så lär det vara "TowerPro W30A" som är fartreglaget.
Manualen finns på hk.
http://lmgtfy.com/?q=TowerPro+W30A+manual

mikaelbe
2015-05-09, 11:59
Tack. Det är inte det reglaget men har nån manual på det tror jag.

mikaelbe
2015-05-09, 15:35
Lyckades inte få till nån bromsfunktion. Provade en annan inställning "soft start" som funkade, så jag tror inte jag gjort fel i programmeringen. Kalibrerade även utslaget för gasen, men blev ingen broms. ESC:en är en Arrowind Fastlane 18A. Finns det nåt trix att få till det?

Edit: Bytte till en annan esc som gav lite broms åtminstone.

freddan_6
2015-05-10, 08:50
Arrowind ska ha broms. De är nog dax att skaffa ett programmeringskort eller en mera spridd ESC som har support manual och programmeringskort i Sverige (läs Turnigy/Hobbywing)

#4 ska stå på "hard"

http://www.arrowindhobby.com/hobby/en/esc-aircraft.asp

mikaelbe
2015-05-11, 19:47
Jag provade den inställningen, men tyckte inte det blev nån skillnad. Jag hittade inte Guppy 2 på HobbyKing, däremot en mindre variant utan motor. Jag beställde ritning från konstruktören, men det blev nåt tjall när filen skulle skickas till mig. Köpte därför en byggsats på AliExpress. Det var bra kvalitet på de laserskurna delarna. Beskrivningen var dock inget bra. Bland annat så utelämnade man att stötstången för höjdrodret skulle genom kolfiberröret som är kropp och sedan genom fenan som man borde då skurit ut för stötstången. Drog det hela på utsidan och det funkade det med. Sen var servona som följde med dåliga. Två av dem betedde sig "nervöst" och kunde inte hålla sig stilla. Skevroderservona gick sönder pga att oken i rodren var alldeles för nära roderytan så att det blev för mycket kraft så att dreven gick sönder. Får skylla mig själv att jag inte förstod att det skulle hända.

mikaelbe
2015-06-06, 16:21
Var ute och flög igår och nu stannade propellern. Dock så vek sig inte bladen bakåt. Så nu har jag tagit loss bladen och filat lite på anliggningsytan mot navet. När jag drar runt propellern med bladen infällda så ramlar de ner av sig själva av tyngdkraften. Så nu tror jag de borde vika sig.

pgrts
2015-06-07, 07:17
Vill man vara säker så kan man ju använda gummiband som drar in bladen när motorn inte snurrar.