handdator

Visa fullständig version : Hjälp med infällbara landningsställ och kåpawaqr
2015-05-11, 07:09
Hej!

Behöver desperat hjälp med min T50 EDF jet som har problem med sina infällbara landningsställ och kåpa. Modellen har tre landningsställ samt en öppningsbar kåpa som alla styrs via en "controlboard" som ni kan se nedan. Det finns 4 kontakter med en plus och minus kabel som går in på ena sidan av kortet och dessa är alltså för kåpan + de 3 landningställen. På andra sidan kortet finns ingång för ström samt de kontakter som går in i kanal 5 och 6 i mottagare.

Problemet är att jag inte kan få ställen eller kåpan att fungera via sändaren. Vi testade att strömsätta varje ställ för sig dvs ta ur en kontakt från kortet och koppla in ström i kontakten direkt och då fungerar ställen. Således måste det vara fel på kortet eftersom strömmen inte kommer ut till resp kontakt (ström går in i kortet det har vi mätt)

Frågan är nu om man kan koppla om så att man slipper använda kortet. Finns det switchar eller liknande som kan användas? Eller kan kortet lagas på nåt sätt?

Supertacksam för hjälp då jag inte kan flyga planet som det är nu.

52272

andWho
2015-05-11, 12:58
Har du kollat att signalerna ut från mottagaren på ch5 o 6 är de du tänkt dej, t.ex genom att koppla ett par servon där.
Finns fler som haft bekymmer med dessa ställ: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1421639
/A

waqr
2015-05-11, 20:33
Japp, kanal 5 och 6 fungerar som de ska. Måste vara kortet som är trasigt :(