handdator

Visa fullständig version : MBS ViggenUno
2015-05-24, 07:51
Har köpt en halvbyggd MBS Viggen och har lite frågor till Er som har byggt och flugit den. Jag har byggt 2 st MBS Draken och när jag flugit har jag konstaterat att sidorodret inte är nödvändigt. Kärran girrollkopplar kraftigt vid sidroderutslag och så gjorde fullskala-Draken också. Hur är det med Viggen? Behöver man sidorodret? Ganska bökigt att få till och om servot blir felaktigt måste man ta till kniven. Vilken fläkt/motor/ använder Ni? Hur många celler och storlek? Var placerar Ni batterier mottagare ubec mm? Har någon lagt batterier i cockpit och hur går det med tyngdpunkten?
Har läst ett par superba byggtrådar men inte så mycket om flygning och prestanda.
Tacksam för råd Uno.

K-Å
2015-05-24, 19:23
Har en 1/10 viggen med en kollibri T35 och har aldrig ens petat på sidrodret i luften, använder det vid start men har inte haft anledning att använda det under flygning.

MVH K-Å

PGAstrom
2015-05-26, 16:12
Hej Uno håller med K-Å, jag har en Viggen 1/10 och ett EDF självbygge i skala ca 1:14, 1/10 flygs utan sidoroder numera då det inte alls behövs under flygning utan i så fall endast vid start o landning. Den mindre EDF:en har heller inget sidoroder.
Vilken setup man skall välja vet jag inte men Viggen behöver kraftiga rejäla grejor för att den skall vara rolig att flyga.