handdator

Visa fullständig version : Hitec Optic 6 Sport



Bj
2015-06-15, 18:08
Hej!

har en Optic 6 Sport som jag skulle haft igång servo på alla 6 kanaler och undrar om någon vet om det går på denna, har läst manualen fram och tillbaka gång på gång utan att bli något klokare.

Planen är att köra en Y-kabel för ström sen dom 4 vanliga kanalerna plus SW1 för landställ (fungarar) och SW2 för flaps. Får allt att fungera förutom att kanal 6 (SW2) inte går att aktivera på något sätt, så undrar om någon vet hur man gör.

Modellen är en Kyosho Kawasaki Ki-61 Hien 40 med 6 servo.
1. Trottle - fungerar (Y-kabel för ström)
2. Höjd - fungerar
3. Sida - fungerar
4. Skev - fungerar
5. Infällbara ställ (Inställd på SW1) - fungerar
6. Flaps. (Vill ha dessa på SW2) - fungerar inte

Mottagaren som används är en Hitec Optima 6

FinnbyFraggel
2015-06-15, 18:50
Jag hade en Hitec Optic 6 för några år sen och om jag minns gick det inte att kombinera flaps och landställ, eller om man var tvungen att välja en annan modell typ.
Jag löste det genom att byta radio....
Då till en Turnigy 9X, nu flyger jag med Taranis eftersom modellminnet tog slut efter sju eller åtta modeller i Turnigy 9X.

/Jonas

Bj
2015-06-15, 19:05
Planen är att byta över till en Taranis X9D Plus, men ekonomin säger nej just nu så hade hoppas att man kunde kombinera flaps och landställ på denna tills möjligheten till en uppgradering är i boks.

Kan vara att jag måste göra en rensning i hangaren tidigare än planerad för inköp av ny sändare..... ;)

FinnbyFraggel
2015-06-15, 20:17
Jag kan väl säga att inte har ångrat att jag bytte bort optic 6, det var om inte annat väldigt bra för mitt blodtryck ;-)

Och köpet av Taranis var nog det bästa jag gjort, kan varmt rekommendera den.
Nu har jag iofs inte plus modellen men jag är oerhört nöjd med radion.
/ Jonas

Gasman
2015-06-16, 00:12
Om du kör skevrodren med endast en kanal (=Y-kabel till skevservona) ska det funka. Men jag vill minnas att det har något med att FLPN måste ställas i Inh först. Och sedan har jag för mig att det är slide-reglagen som styr den funktionen. Tror inte att du kan få den på någon av switcharna. Jag körde klaff på en kärra och höll på och bråkade både länge och väl innan jag fick skiten att funka.
Manualen är fullständigt skit när det gäller detta. Jag minns att jag skickade en fråga direkt till Hitec om hur man mixade två servon till varsin höjdroderhalva. Det gick enligt manualen men resultatet blev att trimmern bara påverkade det ena servot. Hitec svarade att det inte gick(!) på något annat sätt. Det visade sig dock vara skitsnack för efter lite googlande hittade jag en lösning (finns på en tråd på Svensk Modellflyg om detta).

//Mange

Bj
2015-06-16, 16:31
Jodå kör Y-kabel på skeven, men får inte skiten att fungera. Går det inte att lägga in får det bli en maiden utan flaps eller landställ så får man testa om flapsen ger såpass stor skillnad så man flyger med dom eller om det blir landställ tills ny sändare är inköpt.