handdator

Visa fullständig version : Så in i vassen kul!Pelleflygare
2015-06-21, 22:15
I brist på hang så fortsätter jag att utforska möjligheterna för segelflyg i skärgården utan tillgång till lämpligt fält. Måste säga, ju mer jag håller på så ökar respekten för pågarna som hangflyger och får ner sina kärror när det står på rakt in över land.


https://youtu.be/qdQRlEtlQTM

Thomas
2015-06-22, 05:38
Det var vasst vågat!
Men hur går det med några sekundmeters medvind??

Pelleflygare
2015-06-22, 05:53
Då blir det verkligen en forcerad landning! Flyger bara när det blåser från rätt riktning - sjöbrisen kommer ofta på eftermiddagen och det passar perfekt. Ska till Torekov i sommar och tänkte pröva på lite hangflygning - inser utmaningen med att vända upp i vind och landa!??

Det var vasst vågat!
Men hur går det med några sekundmeters medvind??

Petrik59
2015-08-16, 21:47
[QUOTE=Pelleflygare;385316]I brist på hang så fortsätter jag att utforska möjligheterna för segelflyg i skärgården utan tillgång till lämpligt fält. Måste säga, ju mer jag håller på så ökar respekten för pågarna som hangflyger och får ner sina kärror när det står på rakt in över land.
QUOTE]

Försök få flapsen mer nedåt på kråkbromsen, helst 90 grader då bromsar det mer.
Låt även proppen snurra sakta genom att ge lite, lite gas så bromsar den med ned planet.
Den kärran borde gå att flyga mycket saktare vid landning.
Annars får du skaffa fallskärm att landa med. Såg några på Youtube som landade flygfotoplan med kameran på undersidan med fallskärm för att inte skada kamerautrustningen. De slog på en vippströmbrytare och fallskärmen kom ut och det blev tvärnit på planet i luften och det sjönk sakta till marken.
/Petrik