handdator

Visa fullständig version : Var hitta toggle-switch för Spektrum DX9?



Aner
2015-07-20, 16:42
Någon som vet var man lyckas med att hitta en ny 3-pos switch till en DX9?
Det är den långa switch E (nr 4 på bilden) som gått av...:/

Spektrum själva verkar inte ha dem på sin webbplats, men man kanske måste maila dem för en sådan komponent...

Mkt tacksam för tips. Såg ngn video på nätet på ngn snubbe som bytte. Men de serienummer han angav på komponenterna dyker inte upp på det ställe han beställt dem... (Digitkey)

/A
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/20/ad74666b67d8cb840c8f4fc3b77de4a0.jpg

Fluf
2015-07-20, 16:56
Är inte det standard 3position switchar? Öppna och se så att det är standardenheter. Sedan borde det finnas motsvarande på tex Elfa ;)

Aner
2015-07-20, 16:59
Jo jag tänkte på det, men att hitta en med samma mått exakt osv kändes som en chansning. Kikade på Elfa och det fanns rätt många att välja på. De ser mkt kortare ut dessutom:/

Fluf
2015-07-20, 17:04
Bara att kolla dimensioner och hitta motsvarande dimensioner och funktion (mät med multimeter eller liknande om det är en on off on eller etc) och sedan hitta en motsvarande på Elfa eller ebay.



https://www.youtube.com/watch?v=SJN8CKeqBOc

Hoppsan_84
2015-07-20, 22:01
http://www.ebay.com/itm/TX-Switch-3PS-Long-TOG-2pcs-Compatible-For-Most-Brand-Futaba-Spektrum-JR-/231308270569?hash=item35db0c1be9

Den har jag använt. Är dock platt i stället för rund.

McRegor
2015-07-21, 10:20
Passar inte en motsvarande switch till en Taranis ? Till den sändaren så finns ju det mesta att köpa som reservdelar hos många handlare - och billigt är det dessutom. Typ denna - http://www.aircraft-world.com/en/p1114341-frs-3pswitch-l
Finns hos många andra också men denna handlare i Japan har låg fraktkostnad (typ ett par dollar) på mindre grejor och man brukar få prylarna inom en vecka.
Roger

Aner
2015-07-21, 12:00
Gött, ska undersöka saken. Det är ju eg ingen märkvärdig komponent, utan det är väl mer att jag gärna hade velat ha en "identisk" och att jag vet att den verkligen passar osv.
Tack för hjälp:)

AM
2015-07-22, 10:23
Jag har alla switchar till Taranis i lager.

Aner
2015-07-22, 14:47
Ska demontera, mäta och återkomma.
Tack på förhand!

neu
2015-07-22, 15:41
Man mailar horizon i Tyskland så kan dom skicka switchar. Det gjorde jag till min DX8 för jag ville inte ha något random som man inte kan lite på.

Fluf
2015-07-22, 15:50
Man mailar horizon i Tyskland så kan dom skicka switchar. Det gjorde jag till min DX8 för jag ville inte ha något random som man inte kan lite på.

Lite motsägelsefullt? En spak gick sönder, så du vill ha en ny likadan för att du förutsätter att någon annan spak kan gå sönder? ;)

Men jag är med på vad du menar, det är en viss trygghet i original om man är osäker på andra modeller.

neu
2015-07-22, 17:31
Lite motsägelsefullt? En spak gick sönder, så du vill ha en ny likadan för att du förutsätter att någon annan spak kan gå sönder? ;)

Men jag är med på vad du menar, det är en viss trygghet i original om man är osäker på andra modeller.

Dom (2st) gick av när en duktig person tappade min radio. Tror nog att spektrum har lite bättre kvalitet än det på ebay eller som sitter i en taranis.

fraggi77
2015-11-24, 14:05
http://www.mft.nu/?ProdID=381193