handdator

Visa fullständig version : FrSky V8FR mottagare binder inte?



pernstig
2015-07-22, 19:32
Jag försöker binda en FrSky V8FR (version 1 alltså) till Taranis X9D+ men det lyckas inte. Mottagaren har en kompis använt tillsammans med en FrSky sändarmodul i en äldre Futabasändare och nu vill han alltså använda den till sin nya X9D+. Vad är förresten skillnaden mellan V8FR och V8FR II?
Finns det något enkelt sätt att avgöra vad som är kompatibelt med vad?

senmathal
2015-07-22, 20:24
Vad jag har förstått är version I inte kompatibel med Taranis utan extern modul i radion.

/Mats

thoabr
2015-07-22, 20:57
Hej har du provat med bindplug. Man måste ha en extern fskymodul, Interna funkar bara med d16-eu om du har en eu-sändare
Annars ska det funka med bindplug.

Thomas

senmathal
2015-07-22, 21:12
Oavsett EU sändare är jag ganska säker på att v I inte fungerar med Taranis utan modul. V II fungerar bra utan modul före EU i alla fall. Men jag har för mig att när det gäller V8FR så ska det inte spela någon roll om det är EU eller inte. Gäller inte det bara mottagare med telemetri?

/Mats

pernstig
2015-07-22, 21:17
Kompisen har faktisk inhandlat en extern XJT FrSky-modul just för ändamålet men det verkar inte gå att binda till den heller. I sändarmenyn har denna exakt samma inställningar som den interna. Båda modulerna går för övrigt att binda till min X8R.
Jag har inte provat med bindplugg eftersom inget står om det i mottagarens manual. Vilka signalpinnar i så fall?

thoabr
2015-07-22, 21:41
Kanske inte behövs på den då, men v8fr11 måste ha bindplug, har en sån. borde ju stå imanualen om det behövs. kommer inte ihåg vilka pinnar som ska bindas kanal 1 med kanal 2 kanske obs endast signalpinnarn du kan ju prova.
Thomas

thoabr
2015-07-22, 21:46
Skillnaden är mellan dom 2 är nog bara, höghastigservon + vanliga ställer man fel brinner vanliga upp.

Gasman
2015-07-22, 22:26
-Se till att sändaren är ställd i D8 mode och channel 1-8.
-Aktivera bind-mode på sändaren.
-Förbind med en jumperplug signalstiften på mottagarens kanal 1 och 2.
-Anslut batteriet till mottagaren (FS-knappen behöver inte tryckas in).
-Slå av både sändare och mottagare.
-Tag bort jumperpluggen på mottagaren.
-Slå på sändare och mottagare igen och det ska funka!

pernstig
2015-07-23, 09:19
-Se till att sändaren är ställd i D8 mode och channel 1-8.
-Aktivera bind-mode på sändaren.
-Förbind med en jumperplug signalstiften på mottagarens kanal 1 och 2.
-Anslut batteriet till mottagaren (FS-knappen behöver inte tryckas in).
-Slå av både sändare och mottagare.
-Tag bort jumperpluggen på mottagaren.
-Slå på sändare och mottagare igen och det ska funka!

Tack för tipset men det funkade tyvärr inte heller, varken med den interna eller eller externa RF-modulen.

FinnbyFraggel
2015-07-23, 10:54
När du binder med den externa modulen ska radion stå i PPM har jag för mig och sen använder du knappen på modulen för att göra bind.
/ Jonas

McRegor
2015-07-23, 11:15
Externa moduler skall nästan undantagslöst betraktas som PPM-moduler så det har säkert FinnbyFraggel helt rätt i.
Sen har jag inte bundit nån FrSky-mottagare via "bind-plug" men för andra system så är det ju en vanlig servokontakt med de yttre kontaktstiften förbundna och då brukar det vara kanal 1 och kanal 3 som man "binder ihop" via pluggen. Men som sagt - det kan ju vara annorlunda med FrSky.
Roger

pernstig
2015-07-23, 11:17
När du binder med den externa modulen ska radion stå i PPM har jag för mig och sen använder du knappen på modulen för att göra bind.
/ Jonas

Provade nyss det. Fungerade med min X8R men inte med V8FR.
I manualen för den externa modulen finns en tabell som visar hur de två DIP-switcharna ska ställas för ett antal olika mottagare bland andra X8R och V8FR II. V8FR finns inte bland dessa.

FinnbyFraggel
2015-07-23, 11:40
Om jag minns rätt ska du ställa diparna till No Telemetry och radion på external PPM och sen använda bind knappen på både modulen och mottagaren, alltså inte bygeln på mottagaren.
Det var många år sedan jag hade en sån modul men jag minns att det var lite pillrigt att binda.
/ Jonas

pernstig
2015-07-23, 11:49
Om jag minns rätt ska du ställa diparna till No Telemetry och radion på external PPM och sen använda bind knappen på både modulen och mottagaren, alltså inte bygeln på mottagaren.
Det var många år sedan jag hade en sån modul men jag minns att det var lite pillrigt att binda.
/ Jonas

Följande alternativ finns i tabellen:
on off D8: V8FR II, V8FR II m.fl.
off off D16: X8R, X4R m.fl.
off on LR12: L9R m.fl.
on on "Not defined"

freddan_6
2015-07-23, 12:36
Jag köpte en DJT-modul enkom för mitt lager av V8FR, V8R7 mm älsta sortens frsky mottagare. Jag tror inte XJT är kompatibel med de första mottagarna. Bindning på några av mottagarna är lite lurig, man får prova några gånger och ett tu tre tar det.

Jag har 1=off, 2=on för V8-protokollet på modulen.

Manual = http://www.t9hobbysport.com/_app_/resources/documents/www.t9hobbysport.com/Telemetry%20Modules.pdf

pernstig
2015-07-23, 15:48
Jag köpte en DJT-modul enkom för mitt lager av V8FR, V8R7 mm älsta sortens frsky mottagare. Jag tror inte XJT är kompatibel med de första mottagarna. Bindning på några av mottagarna är lite lurig, man får prova några gånger och ett tu tre tar det.

Jag har 1=off, 2=on för V8-protokollet på modulen.

Manual = http://www.t9hobbysport.com/_app_/resources/documents/www.t9hobbysport.com/Telemetry%20Modules.pdf

Det var väl just det, att kunna använda alla sina gamla mottagare, som min kompis var ute efter när han köpte den externa XJT-modulen. Han skulle kanske valt en DJT. Eller?

Gasman
2015-07-23, 16:01
Hmmm? När jag kollade mina V8FR-mottagare så är samtliga typ II. Kanske därför som jag inte har haft några bindningsproblem...

freddan_6
2015-07-24, 10:47
Det var väl just det, att kunna använda alla sina gamla mottagare, som min kompis var ute efter när han köpte den externa XJT-modulen. Han skulle kanske valt en DJT. Eller?

FrSky är lite kassa på att dokumentera kompatibiliteten (eller brott av densamma) men det finns en sida på eflightwiki
http://www.eflightwiki.com/eflightwiki/index.php?title=FrSky_Telemetry och på rggroups (hittar inte) och en lista till

De mottagare som bara har V8 protokoll behöver en DJT för att binda
http://www.redsilico.com/frsky-receiver-chart

pernstig
2015-07-24, 13:44
FrSky är lite kassa på att dokumentera kompatibiliteten (eller brott av densamma) men det finns en sida på eflightwiki
http://www.eflightwiki.com/eflightwiki/index.php?title=FrSky_Telemetry och på rggroups (hittar inte) och en lista till

De mottagare som bara har V8 protokoll behöver en DJT för att binda
http://www.redsilico.com/frsky-receiver-chart

Jag lägger eflightwiki.com bland mina bästa bokmärken :)
Nu ska jag cykla till Postens utlämningsställe och hämta min alldeles egen Taranis Plus, har ju bara lekt med kompisens hittills.

pernstig
2015-07-24, 20:19
Jaha, då har man packat upp sin nya X9D+. Det visar sig att den är en EU-version och den gick inte att till binda min X8R. Vilka möjligheter har jag? Ändra firmware på mottagaren? Sändaren?
Förlåt trådkapningen men det har ju ändå med ämnet att göra.

freddan_6
2015-07-24, 20:46
Jaha, då har man packat upp sin nya X9D+. Det visar sig att den är en EU-version och den gick inte att till binda min X8R. Vilka möjligheter har jag? Ändra firmware på mottagaren? Sändaren?
Förlåt trådkapningen men det har ju ändå med ämnet att göra.
Bägge möjligheterna finns. Du behöver specialsladd för att uppgradera mottagarna. Du behöver specialprogramvara för att uppdatera sändaren.

pernstig
2015-07-25, 16:48
Någon som använt denna metod som tydligen inte kräver några konstiga kablar.


https://www.youtube.com/watch?v=jz6qnTsHcEE

freddan_6
2015-07-26, 08:32
Vid 2.30 visas den vanliga kabeln mellan mottagare och modulkontakten så den behövs även om du hårdrockflashar med denna film

pernstig
2015-07-26, 08:45
Ja, men den är ju inte särskilt konstig, en servokabel där man skiftat plus och minus i ena änden. Med "konstig" menar jag den här (men som inte heller är så konstig när man läst "how to" på frsky-rc.com)

53555

thoabr
2015-07-26, 13:53
hej

Läste nånstans(var kommer jag inte ihåg.

Att man kan ta ur minneskortet i sändaren, stoppa i datorn.Ladda ner firmvare,sen överföra till sdkortet(minneskortet)

Thomas

pernstig
2015-07-26, 18:23
Vid 2.30 visas den vanliga kabeln mellan mottagare och modulkontakten så den behövs även om du hårdrockflashar med denna film

Hårdrockflashar?
:)

Gasman
2015-07-31, 18:58
Har kanske ingen betydelse i just det här fallet, men idag skulle jag binda en nyinköpt X8R mottagare (köpt på HK Global). Hur jag än försökte funkade det inte. Testade både D8 och D16 utan framgång. Efter en jädra massa micklande kollade jag upp ackspänningen på mottagaren. Hmm, väl utkörd ack. Bara 4 V! Tog en annan ack som visade 5,2 V och då band mottagaren blixtsnabbt i valfritt mode.

Lite märkligt med tanke på att FrSky uppger drivspänningen för X8R till 4 - 10 V. Är det föresten någon som vet från vilken firmware EU-direktivet är implementerat. Och ifall det är aktiverat även för USA- och Japanvalet i setupen?

freddan_6
2015-07-31, 22:19
Hårdrockflashar?
:)
Det blir det om man flashar till videon :sarcastic:

senmathal
2015-07-31, 23:34
Har kanske ingen betydelse i just det här fallet, men idag skulle jag binda en nyinköpt X8R mottagare (köpt på HK Global). Hur jag än försökte funkade det inte. Testade både D8 och D16 utan framgång. Efter en jädra massa micklande kollade jag upp ackspänningen på mottagaren. Hmm, väl utkörd ack. Bara 4 V! Tog en annan ack som visade 5,2 V och då band mottagaren blixtsnabbt i valfritt mode.

Lite märkligt med tanke på att FrSky uppger drivspänningen för X8R till 4 - 10 V. Är det föresten någon som vet från vilken firmware EU-direktivet är implementerat. Och ifall det är aktiverat även för USA- och Japanvalet i setupen?

Mätte du spänningen under belastning? Jag köpte för en tid sedan en acktestare mest för att testa lipoackar med. Men den har även funktion för att mäta NiMh med. Den visade sig dock vara värdelös till detta då den saknar just belastning vilket tycks krävas när man mäter NiMh. När jag testade ett batteri med min gamla Hitec testare var batteriet så gott som tomt. Med min nya testare visade att det var gott om ström i batteriet.

/Mats

Gasman
2015-08-01, 11:30
Nä, jag mätte i det här fallet helt obelastat då mottagaren utan servon förbrukar mindre än 100 mA så det är närmast att jämföra med helt obelastad ack.