handdator

Visa fullständig version : FPV inomhusarrow
2015-07-31, 09:37
Jag funderat på att nu när det varit en sån hemsk sommar och så mycket snack om folk som flyger där dom inte ska och hemskt väder om man inte kunde se om man kan anordna möjlighet för att kunna flyga FPV inomhus och i byggnader man hyr tillfälligt eller mera permanent. Man ser ju rätt ofta att folk flyger i tomma parkeringshus och gårdar och andra typer av byggnader. Ungefär som gokart banor som finns i en del parkeringshus här och var.

FPV racing t ex är ju en sport som kommer mera och mera och om vi ska kunna bli riktigt bra på det där även i Sverige kommer vi behöva permanenta ställen där vi kan flyga både sommar och vinter och vare sig vi bor i en kontrollzon eller ej :)

Själv bor jag i Stockholm och inom Brommas kontrollzon och de är stört på omöjligt att hitta någon plats att flyga på utan att ta bilen flera mil bort och det är lite trist tycker jag.

Det här skulle ju klart kräva att de finns folk inom hobbyn som är intresserade av att engagera sig i det och ge lite av sin tid men i gengäld kan det ju leda till att man kan flyga mycket mera. Man skulle också kunna tänka sig att man skulle kunna leta efter ställen även utomhus sommartid där vi kan avlysa ett område för att kunna flyga.

Som sagt bara en liten fundering jag har haft på sistone :)

Peter1
2015-07-31, 10:20
¨Jag ska försöka diskutera detta med min kusin som är trafikborgarråd i stockholm (men just nu är han på semester)och intresserad av FPV.
Peter

arrow
2015-07-31, 11:43
¨Jag ska försöka diskutera detta med min kusin som är trafikborgarråd i stockholm (men just nu är han på semester)och intresserad av FPV.
Peter

Gött :) man kan ju börja med anordna något för enstaka tillfällen och se hur stor intresset är.. jag misstänker att intresset kan vara rätt stort.