handdator

Visa fullständig version : Hälp med "ny" 250



INK
2015-09-02, 14:15
Köpte en begagnad 250 quad.
Körde igenom guiden igår i OpenPilot och ställde in min spektrum sändare och skulle ta en provflygtur idag.
Men så fort den kommer någon centimeter över marken så börjar den vobbla våldsamt sedan så slår den runt.

Är de någon som har tips på vad det kan vara?
Har satt på nya proppar och kollat att den inte är övertung på någon sida.

Är ganska grön på quad så kan inte så värst mycket.
Det som sitter på vad jag vet är:
5030 proppar
CC3D
MultiMate 1806 2300kv
FPV utrustning

Tacksam för all hjälp

andWho
2015-09-02, 14:31
När du kopplat upp mot OP GCS så kan du ju först kolla att alla gyron går åt rätt håll. När du rör på maskinen åt alla håll så ska modellen som visas i GCS röra sej åt samma håll. Om den inte gör det så blir det problem....
Stämmer allt ovan så är det nog för höga PID-värden, bara att börja om från början med att ställa ner alla PID värden och trimma upp lite i taget.. Finns massor med guider på nätet, sök på "quad tuning".
/A

INK
2015-09-02, 14:33
När du kopplat upp mot OP GCS så kan du ju först kolla att alla gyron går åt rätt håll. När du rör på maskinen åt alla håll så ska modellen som visas i GCS röra sej åt samma håll. Om den inte gör det så blir det problem....
Stämmer allt ovan så är det nog för höga PID-värden, bara att börja om från början med att ställa ner alla PID värden och trimma upp lite i taget.. Finns massor med guider på nätet, sök på "quad tuning".
/A

Tack för snabbt svar, ska kolla det

INK
2015-09-02, 14:41
När du kopplat upp mot OP GCS så kan du ju först kolla att alla gyron går åt rätt håll. När du rör på maskinen åt alla håll så ska modellen som visas i GCS röra sej åt samma håll. Om den inte gör det så blir det problem....
/A

Dom går inte rätt. Finns det någon inställning eller är det bara att vrida CC3Dn? Ser att pilen på den pekar åt sidan och gissar att den sak peka fram ?

andWho
2015-09-02, 18:52
Du ska inte behöva vrida på CC3D-kortet. Ha det monterat så att det blir praktiskt med kablar och att komma åt USB-kontakten.
Man kan justera i GCS så att det blir rätt, kommer inte ihåg på rak arm hur. Länge sedan man körde OP nu, bara cleanflight/BorisB-betaflight. Tror det kallas för "virtual rotation" i GCS: https://wiki.openpilot.org/display/WIKI/Attitude
/A

Mr. Rosso
2015-09-02, 19:21
Vilket håll är kortet vridet? Ändra bara yaw - eller + 90 i "Attitude" tabben.

INK
2015-09-02, 20:48
Ok tack prövade det men den beter sig fortfarande som innan.

Quart
2015-09-02, 21:56
Har du satt rätt propellrar på rätt ställe ?

INK
2015-09-02, 22:06
Japp det har jag. Har dubbelkollat det

andWho
2015-09-02, 22:56
Om du lyckats få till "virtual rotation" i GCS så att modellen rör sej rätt i pitch, roll och yaw -axlarna så "borde det funka någorlunda vid flygning också. Väldigt svårt att sitta här och gissa vad det skulle kunna vara annars utan att ha maskinen framför sej. Du kanske känner ngn som kan hjälpa.

Om allt detta stämmer så ska det funka någorlunda:
* Motorerna går åt rätt håll.
* Motorerna sitter på rätt plats, 1,2,3 o 4.
* Propparna sitter rätt.
* Fram o bak stämmer med modellen i GCS
* Höger o vänster stämmer med modellen i GCS
* Modellen i GCS rör sej på EXAKT samma sätt som när du vickar på pitch, roll och vrider på yaw
* Spakarna på sändaren går åt rätt håll.
* Hmm, vad mer ska man gissa på......

/A

INK
2015-09-03, 22:22
Ser nu att motorerna inte sitter på rätt plats :-/ 1an sitter där 3an är tror jag (nere till höger)
går det att ändra "plats" på dom i OP?

Mr. Rosso
2015-09-03, 23:53
Det är bara att flytta servo kablarna (från fartreglagen) på flygkortet så de hamnar i rätt ordning.

streber76
2015-09-03, 23:53
Dra ut sladdarna till esc o sätt dom på rätt plats. Det går att ändra men det knepiga är att komma ihåg det sen när du uppgraderar eller efter en nollställning.

INK
2015-09-05, 17:20
Vilket håll är kortet vridet? Ändra bara yaw - eller + 90 i "Attitude" tabben.


Har nu flyttat om kablarna så dom är i rätt kanal.
Kortet är vridet till höger i 90grader. Men hittar inte vart jag kan ändra det i OP
Någon som kör OP och känner till det lite bättre?

INK
2015-09-06, 17:54
Ingen som kan OP?

Mr. Rosso
2015-09-06, 20:08
När du öppnat OP och kortet är kopplat så finns det en ikon + en tab längst ned som heter configuration. I configuration har du en tab till höger som heter Attitude, här kan du ställa in hur kortet är vridet. Är kortet vridet 90 grader till höger ( pilen pekar höger och usb till vänster om Quaden) så tror jag du ska sätta -90 i yaw fältet. glöm inte spara. testa sedan i "flight data" tabben om quaden beter sig som 3d modellen.

Open pilot WIKI är grym (verkar dock ligga nere just nu), men här kan du lära dig allt om kortet :)

https://wiki.openpilot.org/display/WIKI/Attitude

INK
2015-09-06, 20:35
Tack så mycket Rosso =)
Nu slår den inte runt när den lyfter =D

Någon annan som har koll på vad det ska vara för inst när man ska rolla och ha sig?

Mr. Rosso
2015-09-06, 23:03
Tack så mycket Rosso =)
Nu slår den inte runt när den lyfter =D

Någon annan som har koll på vad det ska vara för inst när man ska rolla och ha sig?

Så lite så, i våras var jag helt färsk på det här jag med :)

Ska du rolla behöver du höja "rate mode response deg/s" samt "max rate limit deg/s" ( ställ max limit högre än rate mode response) under stabilization tabben. Detta värde förhindrar helt enkelt quaden från att snurra ett visst antal grader / sekund i vald axel. Du måste gå på advanced tabben samt klicka i "use advanced configuration". Har kan du också ändra pids, som du säkert hört talas om.

Mu behöver dessutom flyga i rate eller ratittude läge. Rattitude är schyst att börja öva med, då stabiliseras quaden i attitude läge för små utslag på radion, men ger du fullt utslag ( tror det är mer än 50%) så går den över till rate och låter quaden slå runt. du kan sedan slå av på roll/ pitch och låta attitude stabiliseringen "fånga upp" quaden igen för att plana ut.


Gör inte som jag första gången som hade för långt värde, blev en panikslagen megastor roll rakt ner i backen :P

Turbotom
2015-09-07, 10:32
Finns det inga färdiga "mappar" att hämta från nätet och ladda in i sin Quad? En kompis som undrar.

INK
2015-09-07, 10:34
Haha ja det är av misstagen man lär sig =)
tack, ska pröva lite inställningar idag om det kan bli bra väder någongång

Zallisen
2015-09-07, 14:14
Turbotom, openpilot har "cloud configs" man kan läsa in från nätet i sitt program där man kan välja en maskin som liknar den man har. Jag har dock aldrig fått nåt vida bra resultat den vägen.
Det är oftast väldigt specifika inställningar från maskin till maskin bara om nån liten komponent skiljer men det är även en smaksak vad man vill ha för beteende på maskinen i luften.

INK
2015-09-07, 14:56
Är ute nu och prövar lite inställningar och har börjat hitta rätt, men när jag drog på mig fpv googles så är bilden spegelvänd ?!
Hittar ingen som helt inställning någonstans om detta.. Och kameran har ingen inställningsmöjlighet vad jag kan se förutom att man skruvar på linsen för att fixa skärpan..

Hur gör man?

INK
2015-09-09, 23:42
Ingen som har någon idé till att varför bilden är spegelvänd?