handdator

Visa fullständig version : Laser motorersenmathal
2015-09-09, 16:25
Hej!

När man tittar i utländska modellflygtidningar typ RCMe och reportage om skalamodeller så är det nästan regel att det sitter Laser motorer o modellerna. I andra sammanhang t.ex på våra svenska forum hör man nästan aldrig talas om dessa Lasermotorer.

Vad är det som gör dessa motorer så populära i skalamodeller i den högre skolan men inte annars?

/Mats

affas
2015-09-09, 18:46
De bygger som regel veldig lavt og passer inn der det er trangt om plassen. Har en lokal som bruker mye Laser og de er sterke, lettstartet og fungerer meget godt!

bokis
2015-09-09, 19:39
Ska jag vara lite elak så fattar jag inte just det,varför? Har haft v-Twin och enstånkor av detta märke och de funkar OK men vet inte om jag tycker att det är så man hoppar jämfota av lycka..V-tvinnen har en fördel,den är förhållandevis liten i måtten för sin storlek,där kan jag bara hålla med Affas.
Det jag ogillar var att av de motorer jag har haft så står dessa i särklass vad gäller o kladda,inget annat jag har haft har varit i närheten faktiskt..
Ljudmässigt så är de bra,som andra fyrtaktare, och jag tror att användandet i just skalakärror på tävlingar beror på att det har blivit kutym att köra just Laser och att det blir så att man tar det som polaren bredvid har...

Lada008
2016-08-14, 20:58
Jag har flera laser motorer och dom fungerar utmärkt
dessutom så slipper man ha nitro som är svårare att få tag i nu när man har infört de nya tramsreglerna

Michael
2016-08-16, 18:08
Om man bor i England är förklaringen enkel och stavas Neil Tidey, dvs. killen som tillverkar Laser-motorerna.
Åtminstone tidigare var han närvarande på nästan alla skalatävlingar av lite storlek och erbjöd support och goda råd. Jag har träffat honom några gånger och det han inte vet om metanolmotorer är nog inte värt att veta.
Har man väl kört motorerna i bänk några timmar och ställt in dem noggrant tycks de gå väldigt säkert och problemfritt, något som skalaflygare uppskattar.

jaka
2016-09-07, 16:57
Hej!
De är inget speciella alls! Men de kan köras på onitad soppa.