handdator

Visa fullständig version : Hobbykings Black Widow 260



Matfarsan
2015-09-13, 20:26
Är det nån här på forumet som kör eller har kört Hobbykings Black Widow 260?
Det är på pappret i alla fall en bra produkt som säljs med fjärr, färdig konfigurerad och provkörd samt levereras i snygg väska till fördelaktigt pris.
Men vad är nackdelen med den?

m00ndancer
2015-09-14, 22:37
5 saker:
1. Fötterna är klena, riktigt klena med en lite för hård landning så lossnar framdelen på dem och knäcker foten. Om du då sätter lim så att de inte lossnar så knäcks dom. Har moddat med zip-ties och fötter från RCexplorer.se http://rcexplorer.se/product/landing-gear/
2. CC3D sitter på fel håll. Går att vrida 90 grader så att USB porten går att komma åt. Omkonfigurering i Openpilot 15.02.02 som även har stock och race inställningar från Hobbyking.
3. 6030 propellrarna är lite stora, är innanför kroppen, ett par mm från stöttorna.
4. Inget ljus, man behöver komplettera med LED. Svår att se som alla 250/260 quads utan ljus.
5. Instruktioner, ingen dokumentation förutom den lilla manualen till sändaren.

Annars är den guld för en nybörjare som mig som bara flugit Hubsan X4. Radion är enkel att använda.
Den inbjuder till att skaffa FPV prylar.
5-7 minuter 1300mAh, 7-9 minuter på 2200mAh med mjuka Gemfan 5030.

Matfarsan
2015-09-15, 11:09
Det blev beställning av en, spännande att se när den kommer.
En till nackdel som jag ser det är att de inte är specat vilka delar som sitter på den, ESC motorer osv så man endast kan köpa lösa saker som går sönder.
Var det några problem att vrida cc3d?, dvs visst måste man programmera om den?
Har du provat att köra den med raceinställningarna?
Tror du att det är några problem att bara lyfta över allt till en vettigare ram, eller bör man kalibrera om allt då?

Hur är kvalitén på ramen i övrigt?
Samt upplever du någon större skillnad att flyga med 5030 mot 6030 proppar?

m00ndancer
2015-09-15, 18:26
Det blev beställning av en, spännande att se när den kommer.
En till nackdel som jag ser det är att de inte är specat vilka delar som sitter på den, ESC motorer osv så man endast kan köpa lösa saker som går sönder.
Var det några problem att vrida cc3d?, dvs visst måste man programmera om den?
Har du provat att köra den med raceinställningarna?
Tror du att det är några problem att bara lyfta över allt till en vettigare ram, eller bör man kalibrera om allt då?

Hur är kvalitén på ramen i övrigt?
Samt upplever du någon större skillnad att flyga med 5030 mot 6030 proppar?

Inte provat än med raceinställningarna. Vrida var lite pilligt då man måste ta loss kablarna till ESC. Annars så var det "bara" att starta OP och köra båda wizards, och välja inställningar. Efter det så måste man gå in i configurationsfliken under Attitude och ändra yaw till 90 eller -90 beroende på vilket håll man valde att sätta USB. Jag valde höger (bakifrån sett) & 90 grader.

Spara.
Gör kalibrering igen och se till att den behåller 90 graders inställningen.
Spara

Verifera sedan i Flight data fliken att din quad rör sig som den skall.
Koppla från och ut och test.

Obs, jag hade lite problem när jag skulle ställa in minsta fart på motorerna. Till slut valde jag 1130 på alla.
Om den uppmanar dig att uppgradera mjukvaran på kortet gör det och radera inställingarna.

Ramen iövrigt verkar vara stryktålig. Vinkel på armarna gör att den inte lider lika mycket när du hovrar av att kommer in i sin egen propellerström. Dessutom så gör vinkeln att den behöver mindre kraft för att flyga framåt.

6030 ger en rappare och snabbare quad, iallfall de som följer med. Ungefär samma flygtid. Med Gemfan 5030 blir den sävligare och inte lika exakt. Jag väntar fortfarande på mina andra propellrar som är bättre (5030/5040).

Motorerna är oem EMAX MT2204-2300KV, men jag har ingen aning vad det är för märke på ESC annat än andrahandsuppgift att de är 20amp, vilket är tveksamt då inställningarna i OP som är gjorda av en HK anställd är med 12A ESC. Men jag kan ha fel. Det betyder att om du bränner en ESC så får det bli 4 nya.

Så länge kablarna räcker så kan jag inte se något problem att lyfta över delarna, men det innebär att man måste ställa om allt. Då hade jag nog flashat om CC3D till cleanflight istället om det hade gått.

Matfarsan
2015-09-15, 20:30
Tusen tack för otroligt bra och utförligt svar. Lär säkerligen komma fler frågor när jag börjat köra quaden.
Förresten, följer det med någon batteribuzzer i quaden.

m00ndancer
2015-09-15, 22:42
Tusen tack för otroligt bra och utförligt svar. Lär säkerligen komma fler frågor när jag börjat köra quaden.
Förresten, följer det med någon batteribuzzer i quaden.
Nix, jag beställde en från ebay som tog en evighet, slutade med att jag beställde en till i Sverige :)
Sätt den på 3.5 Volt så blir det lagom. Sluta flyga när den piper flera gånger alt konstant så blir det bra.

Matfarsan
2015-09-16, 14:35
Topp!
Blev en "Svensk" buzzer :)

m00ndancer
2015-09-17, 21:36
Som sagt tidigare, fötterna suger och den är svart :) Men det finns bot. Tack vare Volo Leds och ben/fötter från RCExplorer.se så blev det bra igen. Var länge sedan jag använde en lödkolv. Blåste gjorde det också så några hårda landningar blev det, speciellt med mig som nybörjarpilot.
Benen höll, ett buntband gick av.

https://www.youtube.com/watch?v=MciOlfWaLgs

Matfarsan
2015-09-17, 22:25
Snyggt. Blev bra med led, lättare se skillnad på fram o bak.

Matfarsan
2015-09-17, 22:27
Köpte du även leds från rcexplorer?

m00ndancer
2015-09-17, 23:42
Köpte du även leds från rcexplorer?

Nix, de kommer från en av VOLO:s ÅF http://www.volo.systems/where-to-buy.html
Electricwingman i Storbrittanien. Volo tillverkas i Australien.

Matfarsan
2015-09-18, 19:16
Ikväll kom den :)
Tyvärr regn och rusk så jag har ingen möjlighet att flyga med den.
Mycket dålig information var det med
Vad gör förresten dom olika switcharna på kontrollen? dvs a,b,c,d?? Jag antar att det är switch C som man kan välja dom 3 olika flightmodesen?

m00ndancer
2015-09-18, 20:43
A = low rates/high rates
C = Full stabilitet/horisont/Acro
Glöm inte att ställa in failsafe på din sändare så att mottagaren stänger av gasen om du skulle tappa kontakt. Behöver du hjälp kan jag visa.

Matfarsan
2015-09-18, 21:10
Ja tack gärna, det vill jag ha. Funderade även om man canbställa in throttlecut på någon switch.

m00ndancer
2015-09-18, 21:24
Snabbis: lång tryck på OK
Välj SYSTEM/RX Setup/Failsafe
Välj kanal 3
UP/DOWN för ON
För gasen i botten
Långtryck CANCEL för att spara.


Gå till Functions setup
Sedan ända ner till Throttle hold
Tryck på OK
Tryck på UP för att använda
Tryck OK för att byta till värde
Tryck på DOWN tills det är 0%
Långtryck på CANCEL
Tryck CCANCEL igen för att gå ur
Välj Display och testa.
Om allting fungerar så dör gasen så fort du trycker ner SWD

Matfarsan
2015-09-18, 21:39
Toppen, tack. Jag lyckades dock skapa en kopia där jag kunde ställa ner raten så den inte reagerar så häftigt på spakrörelserna innan jag lärt mej den. (Dvs mer än det man kunde flippa som standard).

Matfarsan
2015-09-18, 21:48
Som förtydligande, gasen i botten.. Det är inte samma som plattan i mattan, dvs max gas utan min?

m00ndancer
2015-09-18, 22:06
Spaken skall ner till 0, då blir det -97% ungefär = ingen gas alls

m00ndancer
2015-09-18, 22:07
Toppen, tack. Jag lyckades dock skapa en kopia där jag kunde ställa ner raten så den inte reagerar så häftigt på spakrörelserna innan jag lärt mej den. (Dvs mer än det man kunde flippa som standard).
Jag som tyckte att den var sävlig jmf med min X4. Dock mycket snabbare :)

Matfarsan
2015-09-18, 22:19
Jag har tyvärr endast flugit inomhus då det spöregnar och blåser ute. Men ville testa lite

Matfarsan
2015-09-19, 13:10
Nu har jag varit ute på en första test.
Blandade åsikter.
För det första som du skrev så är "fötterna" väldigt dåliga, blev att söka efter en som lossnade redan vid första landningen, snabblim och buntband (Blir att köpa dessa du länkade till).
Den känns betydligt "fladdrigare" och lite tröttare än den Blade 200QX som jag tidigare kört.
Flip och rolls i mode 2 är vääääääldigt långsamma (Vet inte om detta går att justera någonstans så dom går snabbare).
Strippen som håller fast batteriet är väldigt hal så jag kommer göra någonting för att inte få batteriet att glida omkring så mycket.
I övrigt är jag väldigt nöjd med köpet :)

m00ndancer
2015-09-19, 18:51
[QUOTE=Matfarsan;392828
För det första som du skrev så är "fötterna" väldigt dåliga, blev att söka efter en som lossnade redan vid första landningen, snabblim och buntband (Blir att köpa dessa du länkade till).
Den känns betydligt "fladdrigare" och lite tröttare än den Blade 200QX som jag tidigare kört.
Flip och rolls i mode 2 är vääääääldigt långsamma (Vet inte om detta går att justera någonstans så dom går snabbare).
Strippen som håller fast batteriet är väldigt hal så jag kommer göra någonting för att inte få batteriet att glida omkring så mycket.
[/QUOTE]
Jag är ju nybörjare överhuvudtaget så det där med flip och roll överlåter jag till någon annan, men jag har en fråga:

När du försökte göra en flip, satte du SWA i nedre läge? (Sport mode)
Nu skall man komma ihåg att den mer än 2ggr så mycket som en Blade 200QX vilket gör att den har mera massa att flytta på. Jag har ingen aning om vilket effekt/vikt förhållande som en blade har.
Men det går säker att programmera om både med lite expo i sändaren och andra inställningar i OP.
Det finns ju FPV racing at tillgå, men jag misstänker att den gör den ännu stabilare och snabbare fram.

Kul att du tyckte att den är ett bra köp. Jag gillar min, ett bra första köp av en RTF quad. Vill man ha bättre kvalitet/fart så blir det en del pengar till. Min nästa blir nog en Trikopter från RCExplorer.

Matfarsan
2015-09-19, 22:17
Jag körde switch A uppåt (normal) jag tror dom namngett dom fel, det borde heta sport när switchen är uppåt då den svarar bättre på spakarna i det läget. I nedåtläget fick jag den inte att loopa utan endast när switch A var uppåt. Switch C körde jag i mittenläget.