handdator

Visa fullständig version : Hur kopplas detta?



INK
2015-09-26, 16:34
undrar hur man kopplar ihop detta?

http://i1367.photobucket.com/albums/r782/johan_jennetoft/Quad%20250/image1_zps6kk9mbbu.jpghttp://i1367.photobucket.com/albums/r782/johan_jennetoft/Quad%20250/image3_zpsp57zvvad.jpghttp://i1367.photobucket.com/albums/r782/johan_jennetoft/Quad%20250/image2_zpsd26ygtuj.jpg

maxlengdell
2015-09-26, 16:47
om det är cc3d så kopplar du inte hur du vill förutom att den med 3 kablar(signal, volt & jord) går in till throttle. Resten konfigurerade du i mjukvaran. Jag antar att det är samma på minin

INK
2015-09-26, 16:55
Har prövat det men mottagaren är sten död. Men resten av quaden hoppar igång.. och mottagaren fungerar i ett annan plan

INK
2015-09-26, 17:03
har även prövat med en annan mottagare men även den stenöd

KJ!
2015-09-26, 20:14
Ser ut som du saknar plus på kontakten med två kablar

INK
2015-09-26, 22:30
Den med två kablar går till en "buzzer" eller vad det heter som börjar tjuta om man tex kraschar

Jorgen
2015-09-26, 23:05
Du har väl med satelliten till mottagaren när du sätter den i quadden? AR8000 fungerar inte utan den...med reservation för olika versioner. Men min gör det i alla fall inte.

INK
2015-09-27, 08:47
Japp den sitter i.
Fungerar som sagt i ett plan och jag har prövat med en annan mottagare..

Har beställt ett nytt CC3D för att pröva om det är något knas med det som sitter i nu.

simonarvestrand
2015-09-27, 09:09
du har alltså en kabel med tre anslutna stift ikopplad i din mottagare från cc3dn?

UndCon
2015-09-27, 10:41
Är din CC3D från någon billig kinesisk sida så är det möjligt att den är kass då de har en icke existerande kvalitetskontroll överlag.

INK
2015-09-27, 10:49
Ja den med tre lösa stift går till cc3dn

UndCon
2015-09-27, 10:52
3 lösa stift - positiv, jord och signal?
Om det är så matas CC3d med ström den vägen, då tar den ström från mottagaren

Får mottagaren ström från UBEC eller ett fartreglage?


ELLER


Matas CC3d med ström direkt från fartreglage som går vidare till mottagaren?


Hur som helst så bör du bara mata med ström från ett fartreglage

uffe_46
2015-09-27, 11:03
Har köpt från kinesiska lågpris varuhus och de fungerar klockrent, du skall använd porten ovanför USB porten för att ansluta till motagaren och den är inte inkopplad på din bild
Kolla här

https://www.youtube.com/watch?v=MdoKkrI1_hA

simonarvestrand
2015-09-27, 14:03
Ja den med tre lösa stift går till cc3dn

Brukar alltid vara en servokontakt med + - signal och sedan lösa till övriga kanaler. som då skall vara anslutna på den långa kontakten


Har köpt från kinesiska lågpris varuhus och de fungerar klockrent, du skall använd porten ovanför USB porten för att ansluta till motagaren och den är inte inkopplad på din bild
Kolla här

https://www.youtube.com/watch?v=MdoKkrI1_hA

Bristande kvalitetskontroll betyder ju inte att man inte kan hitta saker som funkar bara höga risker. har också kina kopior som funkat klockrent men ett par som varit obrukbara också.

INK
2015-09-27, 16:48
3 lösa stift - positiv, jord och signal?
Om det är så matas CC3d med ström den vägen, då tar den ström från mottagaren

Får mottagaren ström från UBEC eller ett fartreglage?


ELLER


Matas CC3d med ström direkt från fartreglage som går vidare till mottagaren?


Hur som helst så bör du bara mata med ström från ett fartreglage

så här är det kopplat http://i1367.photobucket.com/albums/r782/johan_jennetoft/Quad%20250/C62C61FF-C882-42A4-B9AA-2686DF293765_zpso2dconsn.png

cklinga
2015-09-27, 17:11
Om du har kopplat precis så får ju inte ens mottagaren någon ström? Vad har du för strömkälla till mottagaren? Extern batteri? Bec?

INK
2015-09-27, 17:18
Det är så det är kopplat från början och med mottagaren som följde med hoppade igång

Ålänning
2015-09-27, 19:13
Rita in pluskabeln i schemat så vi SER att du har plus på grej.

UndCon
2015-09-27, 19:28
Från din "Powerline hub and buzzer" måste det väl gå en röd (+) som matar mottagaren med ström?

Eftersom du inte har ström från något ESC måste den komma den vägen...

INK
2015-09-27, 20:45
Men eftersom den har fungert med den mottagaren som följde med så tycker jag att det sak fungera med dom kablarna som finns?

Annars så ska det gå en kabel från hub and buzzer från det stiftet som är ledigt och till den röda som det står "not in use" på?

UndCon
2015-09-28, 01:22
Det ser ut att saknas ja, men jag vet ej vad det är för modell du har. Powerline hub and buzzer har jag inte sett tidigare...

INK
2015-09-29, 19:54
Fick det nya styrkortet idag (ett likadant) och nu så hoppar mottagaren igång som den ska.

INK
2015-09-29, 20:11
Så då är frågan, den med tre lösa stift, ska alla dom in i Throttle?

INK
2015-09-29, 21:31
När jag ska köra "guiden" med sändaren i OpenPilot så reagerar den inte fast mottagaren är bunden med sändaren. Har kopplat in dom tre lösa stigen i Throttle, vet dock inte om det är rätt

Jorgen
2015-09-29, 22:20
Spektrum har inte PPM eller SBUS ut, du behöver då använda mer än tre kablar mellan mottagaren och CC3D kortet. Som minst behöver du 5v, jord, throttle, aileron, elevator och rudder.

https://www.youtube.com/watch?v=WKIzcw4j7n0

Ted_B
2015-09-30, 08:52
Du måste använda en kabelhärva mellan mottagaren och CC3D-kortet. En kontakt med tre kablar till throttle och sedan tre kontakter med en signalkabel i varje till aileron, elevator och rudder. Utöver de finns det två kontakter, för flightmode och accessories.

Ted_B
2015-09-30, 08:53
Såhär ser kabeln ut:
https://www.openpilot.org/product/openpilot-coptercontrol-rc-cable/

INK
2015-09-30, 09:49
En sån kabel fick jag med nya kortet. Då ska jag slänga på den =)
hoppas det fungerar

INK
2015-09-30, 13:33
Nu flyger den som den sk =)
tack alla för hjälpen!