handdator

Visa fullständig version : X525 vilken acc ska jag köpa, tips önskas



Deep Purple
2015-10-06, 23:15
Köpte mej en beg X525 Quad
Är helt grön på detta, detta får bli ett vinterprojekt

Behöver komplettera upp den med mottagare och accar

Googlat lite och ser att vissa använder 2200-4400mah
Är det bättre ju mera Mah man har ? accen blir ju samtidigt tyngre ...
Blir flygegenskaperna sämre med tyngre acc ? typ med 5000mah

Hobbywing skywalker 20amp står det på fartreglagen
Hur mkt drar denna quad totalt utan kamera ? och med kamera ? dvs tyngre quad

Måste jag köpa accar med hög C ?

Jag har en trecells 1800mah 20C acc från flygplanen, går den överhuvudtaget att använda till denna ?
1800Mah x20 = 36 amp
Kort flygtid på 3-4 min lär det väl bli kanske ...

http://www.chevys.se/rc2015/bilder/129.jpg

http://www.chevys.se/rc2015/bilder/131.jpg

http://www.chevys.se/rc2015/bilder/119.jpg

FinnbyFraggel
2015-10-07, 08:19
I teorin kan din quad dra 20A x 4 = 80A.
Den hovrar troligen på under halv gas, 40A.
Om du väljer ett 3300mAh och 25C levererar det 82.5A.
Sen får man prova var brytpunkten för batteri storlek / vikt kontra flygtid hamnar.
Men en gissning är att 5000mAh 30C ger en flygtid på ca15 minuter.
/ Jonas

McRegor
2015-10-07, 09:16
Snittar du på typ 10C strömförbrukning så har du en max flygtid på kanske 4,5 minuter för att inte dra ur ackarna alltför mycket. Det är en enkel tumregel oavsett flygplanstyp.
Roger

Deep Purple
2015-10-07, 17:57
I teorin kan din quad dra 20A x 4 = 80A.
Den hovrar troligen på under halv gas, 40A.
Om du väljer ett 3300mAh och 25C levererar det 82.5A.
Sen får man prova var brytpunkten för batteri storlek / vikt kontra flygtid hamnar.
Men en gissning är att 5000mAh 30C ger en flygtid på ca15 minuter.
/ Jonas

Tror jag köper en eller två av den större modellen på runt 5000mah , mindre belastning på accen liksom ...
Jag kommer att köra med accvakt och ställer den på lämpligt volttal så tutar det

Eller kör telemetri och Taranis sändaren talar om volttalet ?
Inte kollat upp om det är så det går till

FinnbyFraggel
2015-10-07, 20:01
Om du köper till en spänning och / eller ström sensor kan få både ström och spänning i radion via telemetri.
/ Jonas

Deep Purple
2015-10-11, 20:00
Om du köper till en spänning och / eller ström sensor kan få både ström och spänning i radion via telemetri.
/ Jonas

Volt / spänning sensor får det bli
Är det denna ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16671__FrSky_Battery_Voltage_Sensor_FrSky_Teleme try_System_.html

FinnbyFraggel
2015-10-11, 20:12
Volt / spänning sensor får det bli
Är det denna ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16671__FrSky_Battery_Voltage_Sensor_FrSky_Teleme try_System_.html

Den sensorn du länkade till är till dom äldre mottagarna med analog telemetri.
Jag gissar att du har en nyare X mottagare och då är det den här du ska ha
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__58203__FrSky_FLVSS_LiPo_Voltage_Sensor_With_Smar t_Port_1pc_.html

/Jonas

Deep Purple
2015-10-11, 20:23
Den sensorn du länkade till är till dom äldre mottagarna med analog telemetri.
Jag gissar att du har en nyare X mottagare och då är det den här du ska ha
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__58203__FrSky_FLVSS_LiPo_Voltage_Sensor_With_Smar t_Port_1pc_.html

/Jonas

Har en fråga vilken mottagare jag ska köpa i en annan tråd här
Tack för info !