handdator

Visa fullständig version : Analog telemetri på FrSky X8R?



pernstig
2015-10-08, 14:49
Går det att visa spänningen på min 3S LiPo drivacc telemetriskt via den analoga kanalen A2 och i så fall hur? A1 är ju upptagen av mottagarspänningen internt i X8R.
(För info: På X4R finns en separat ingång för detta men inte på X8R. FrSkys "Lipo voltage sensor w/Sport" kräver att man kopplar in sig i balanseringskontakten varje gång man sätter i batteriet vilket är lite opraktiskt i mitt fall)

tsv
2015-10-08, 16:01
Är detta infon du söker: http://www.frsky-rc.com/support/Details.php?fqa_id=110

pernstig
2015-10-09, 09:04
Är detta infon du söker: http://www.frsky-rc.com/support/Details.php?fqa_id=110

Ja,det var ju klart besked men det hade varit roligare om det hade funkat:)
Det verkar inte heller finnas någon "hub" som kopplar ihop analoga sensorer och skickar resultaten via SmartPort.

uffe_46
2015-10-09, 09:40
Men den här bör fungera, har en sådan som ligger, men har inte hunnit testa den än på min x8r

http://www.banggood.com/DIY-FRSKY-S_PORT-Voltage-Sensor-1-6S-For-X9DPLUS-X8R-X6R-X4R-p-987250.html

tsv
2015-10-09, 10:02
Unisens-E från SM-Modellbau (http://www.sm-modellbau.de/shop/index.php?cPath=18) löser väl det hela också. Det står i manualen att den är testad med X8R.

Eller har FrSky nån egen strömsensor som mäter ack-spänningen också?

Flahultarn
2015-10-09, 11:37
Om jag fattar rätt gör den här det du vill... Har inte blivit av att beställa någon men den ska definitivt med vid nästa Aloftbeställning.

http://alofthobbies.com/analog-voltage-sensor-for-frsky-x8r-receivers.html

pernstig
2015-10-09, 16:26
Om jag fattar rätt gör den här det du vill... Har inte blivit av att beställa någon men den ska definitivt med vid nästa Aloftbeställning.

http://alofthobbies.com/analog-voltage-sensor-for-frsky-x8r-receivers.html

Verkar vara helt rätt pryl :applouse:

Edit: Två st beställda.

Flahultarn
2015-10-09, 18:28
Sedär, dom är dessutom bra att ha att göra med.

haskell
2015-10-09, 22:15
Trådkapning.
När ni beställer från USA använder ni er då av ett mellanhandsbolag som sköter frakten till Sverige?

Flahultarn
2015-10-10, 07:24
Nej, det har jag aldrig gjort. Tycker det funkar bra med "originalfrakt"

senmathal
2015-10-10, 19:31
Det är väl något som brukar användas om företaget inte skickar till Sverige.

/Mats

bem
2015-10-11, 15:49
Trådkapning.
När ni beställer från USA använder ni er då av ett mellanhandsbolag som sköter frakten till Sverige?

Bara om företaget man skall köpa en pryl hos inte skickar utanför USA.
Jag har några sådana fall använd mig av myus.com och det har funkat utan problem.
/Bo