handdator

Visa fullständig version : hur är denna .trainstarIngo0919
2015-10-13, 08:09
har hittat trainstar tought trainer på hobbiking .värkar lovande för nybörjare . är det någon som har erfarenhet av denna .
priset för den med acar och lite småsaker hamnar på 1500 kr

Killenheladagen
2015-10-13, 08:21
De släppte precis en till design som jag tror är ännu bättre för en nybörjare; FT Explorer!
Kolla den! Ett avsnitt med den släpptes idag, det är deras version av en bixler men med alla delar enkelt utbytbara såsom stjärtbommen, motorpoden, vingar, allt! Landar på buken med en push-propp-setup och du kan välja 3 el 4ch . (Kör en med skevkanal på en gång jag lärde mig finfint med, förstår inte hur det ska vara enklare med endast roder det känns som man begränsar flygplanet ordentligt och på polyhedral-vingar som dessa är så stabiliserar dom upp dig fint !
Lycka till!

(Jag köpte mitt första plan som total nybörjare och kastade det rakt i marken, köpte genast ett till, en bixlerkopia och den har jag nu ca54 flygningar på och har lagat det första planet och flyger nu det oftare då det är myycket snabbare och roligare!

Kör en fms.easy.trainer 1280 och en fms let-13blanik glider 1500mm!

Fluf
2015-10-13, 10:33
För att förtydliga för de som inte är med på vilka "de" är, så refereras det till FliteTest här


https://www.youtube.com/watch?v=BRxpozxGVEg

Killenheladagen
2015-10-13, 14:48
Oj sorry! Flite test på Youtube!

Killenheladagen
2015-10-13, 14:50
Verkar som vettiga idéer och kärror, skulle mörda för Johns "Bronco VTOL" , en tricopter i flygplanskropp med de två främre motorerna vridbara så han kan byta drivsystem i luften a la osprey fast med en akterpropp horisontellt!

KristofferR
2015-10-13, 19:45
Trainstar på HK har flera nackdelar, men hur stora de är beror hur du tänker gå tillväga med ditt flygande.

Skall du lära dig själv är det fel modell tycker jag. Då finns Multiplex Easy Star 2 och ett stort antal kloner såsom nämnda FMS Easy Trainer, AXN Floater (cloud sky), Bixler-varianterna och säkert några till. De är alla rätt lätta och har låg vingbelastning så de flyger sakta, och med motorn bakåt förstörs den inte vid minsta krasch.

Easy Star är dyrast men också bäst gjord och har en väldigt bra manual - en viktig detalj om man vill nå framgång "på egen hand".

Har du en klubb att gå med i kolla med dem vad de föredrar; de kanske har en skolmodell.

Nu skall jag kolla Flite Test!

Killenheladagen
2015-11-15, 10:04
Bumpar här! Jag såg att hobbex säljer fms easytrainer (bästa bixlerkopian bättre än orginalet, FMS gör bra grejer) för endast 995!! Jag tror i RTF utförande eller PNP och det är mycket billigt för så mycket flygplan! Det är mycket mer än en elglider-trainer, är det lite vind är det som flyga en simulator ! Mycket mjukt och fint när man vill det!

Enda grejen man senare när man börjar flyga ivrigare behövef göra är att limma in en kolfiberstav eller flera, jag har en i övre och en i undre limfogen som jag fräst upp till nästan diameter av staven så den "trycks' in, givetvis med lim och lite tejp för att spänna allt ytterligare då flygkroppen mellan motorn och stjärten är lite vek och kan böjas vid hård landning eller mycket G-kraft!

Om man sen lägger till Leds och målar allt i krom så är hon rätt snygg och cool!