handdator

Visa fullständig version : Aresti Piper cub eller?AnWi
2015-10-23, 19:14
Hittade denna byggsats när jag googlade runt efter byggsatser.
http://www.aresti.se/rc_flyg/piper_cub.htm

Blev väldigt sugen men har ingen aning om kvalitet och svårighetsgrad men vill ge mig på svårare uppdrag än ARF.

Jag gillar storleksklassen och har en intrimmad NGH GH-38 som väntar på att få jobba.

Tar gärna emot förslag på andra byggsatser men inte "Sweeper"-klass för det fixar jag inte :-)Anders

Ålänning
2015-10-23, 20:00
När jag funderar på skaffa ett till kit brukar jag sålla igenom dessa länkar: ;-)
http://forum.motorportalen.net/viewtopic.php?f=72&t=12277&start=20&hilit=byggsats

AnWi
2015-10-23, 21:49
Ja tack. Har sett listan men inte orkat igenom allt. Det mesta verkar vara warbirds och oldtimers. Det är himla läckert men jag är sugen på låg- midvingat civilflyg och senare också aerobics men där hittar jag bara ARF.

Otroligt synd att Great Planes Piper Arrow II inte finns att köpa. Massor av härligt byggjobb på en snygg kärra.

Min Great Planes Cherokee har inte varit i luften än. Väntar otåligt på delar... Det enda jag har emot GP är att skruvarna, och därmed verktygen, inte är metriska. Tänk om världen kunde enas on SI-enheter, men det är väl för mycket begärt, man kan ju inte ens enas om på vilken sida av vägen man skall köra :-)

bem
2015-10-23, 22:35
Hej,
Vad har du för byggerfarenhet hittills?
Alltid kul med folk som vill bygga byggsatser eller från ritning. Få verkar ha tid med det nuförtiden.
En s k clipped wing Cub kanske vara ett kul alternativ, då den har lite avkortad vinge som gör den lite mer lämpad för lite lätt luftacrobatik.
Du kan kika på SIG's J3 Clipped wing Cub som lite inspiration fast den är i skala 1:4 så din 38 cc bensinare blir i största laget för den.
http://www.sigmfg.com/cgi-bin/dpsmart.exe/ProductsV6.html?L+Sig+wzwe2274+_Ddp_5fSearch1_02a0 1RCSigSClippedCub_01Search_02Index_01SubMenu_02NON E_01Menu_02CatProd_01Thumb_02Kits_20_2d_20Scale_20 Models_01

Sen har du Super Cub i t ex Burda's tappning (blå-vit) som en av bilderna visar i din länk, den var populär på 1970-talet att efterlikna (tyska företaget HEGI sålde en byggsats som hade den förebilden, ca 180 cm spännvidd hade den modellen).

Tony Clarks Cub (som du hittat hos Aresti Products) kan nog bli ett kul bygge.

När jag började med radioflyg 1973 upptäckte jag samtidigt Model Airplane News och året därpå såg jag en (som jag då tyckte) störtskyn J3 Cub på framsidan av ett nummer jag köpte i kiosken. Den drömde jag om länge - se bilden nedan på den. Det var en amerikansk firma, Span Aero, som tillverkade den J-3 CUB byggsatsen och jag har faktiskt lyckats hitta byggsatsen fast den sen länge inte finns att köpa så den ligger här i mina gömmor. Det var även en sådan Span Aero J-3 CUB på framsidan av ett nummer av Allt om hobby på 1970-talet.
Jag hade en J3 Cub med spännvidd strax över 270 cm för länge sen, byggd från ritning i Model Airplane News, men har inte kvar den (åkte på soptippen vid en städraid i källaren för många år sen - ångrar det). Den var i klassisk gul färg med den svarta blixten.
Det blev en liten utvikning.

Lycka till med valet av lämplig "Cub" för din motor.

/Bo

senmathal
2015-10-24, 06:43
Om jag skulle bygga en Cub så skulle jag nog tveklöst satsa just på den från Tony Clark som du länkade till. Dom kallar sina byggsatser för practicel scale och med det menar dom att byggsatserna är mer praktiskt byggda än superxakt skala. Men ska man inte tävla i skala VM så duger dom nog mer än väl. Men Tony Clark är väl kanske lite Old Scool av typen pinnabygge jämfört med andra fabrikat. Kanske tar lite längre tid men är så mycket roligare om jag får tycka. https://www.toni-clark.com/ och även om man inte kan läsa texten så kan man njuta av bilderna. http://frettavefur.net/Forum/viewtopic.php?id=805&p=1

Lycka till med modellval och bygge. När du är klar blir det bygge från ritning nästa gång.

/Mats